PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Czerwiec 09, 2023, 11:11:45 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wrocław  (Przeczytany 12816 razy)
selfish
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« : Grudzień 05, 2006, 03:36:59 »

Witam!

Piszę na forum po raz pierwszy, lecz od dłuższego czasu was obserwuję :d. Zapisałem się na wizytę do Dolnośląskiego Centrum Chorób Płuc we Wrocławiu. To już 28 grudnia... Ciekawe czy zakwalifikują mnie na zabieg.
Czy ktoś był operowany w tym szpitalu na PE lub słyszał/czytał jakieś opinie? Macie może jakieś informacje, wypowiedzi osób?

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam serdecznie,
Dawid
selfishtruep
Newbie
*

Reputacja: +4/-0

« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2006, 03:50:36 »

Kontynuuję wątek. Jak widzę nikt nie ma nic do powiedzenia w tym temacie Smutny Byłem na wizycie w Dolnośląskim Centrum Chorób Płuc. Okazało się, że przyjechałem tam na darmo. Lekarz nie zakwalifikował mnie do zabiegu. Stwierdził, iż jestem baaardzo trudnym przypadkiem i wątpi aby ktokolwiek podjął się zadania "skrzywdzenia" mnie. Moja klatka piersiowa jest z lewej strony zapadnięta, zaś z prawej lekko wypukła (szewsko-kurza). Prawa strona nie jest jeszcze taka zła, wypchnięcie jest niewielkie, ale lewa Smutny . Na dodatek mam mostek krótszy niż ustawa przewiduje. Czy ktoś miał podobny przypadek i jakiś lekarz podjął się jego leczenia? Polecicie mi kogoś?

Pozdrawiam,
Dawid

A może problem nie leży w wyglądzie, lecz w psychice? Nie pozwól by kompleksy determinowały twoje życie. Przeczytaj, a zrozumiesz:
http://www.truep.info/pokochajsiebie.pdf
obserwator
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #2 : Grudzień 30, 2006, 10:52:43 »

Witaj, jestem matką 19 latka operowanego w poznaniu przez dr Adamczaka, miał podobąna wade do Twojej, bardzo duza i skomplikowaną. To co usłyszaleś jest nieprawdą , wlasnie dlatego ,ze masz powazna wadę musisz jej sie pozbyć, aby odciazyc pluca i serce. Szybko dzwon do poznania i umawiaj sie na wizytę, ręczę Ci ,ze dr Adamczak zoperuje Ciebie, bez wiekszego problemu. Nie szukaj specjalistow w innych  osrodkach, pamietaj tylko dr adamczak, operował bardzo skomplikowane klatki , więc sie nie martw, ze sobie nie poradzi. Moj syn ma teraz bardzo ładną klatkę , zalozone ma dwie blaszki, funkcjonuje normalnie i cieszy sie ,ze wreszcie moze nosić normalne obcisle koszulki. Przed operacją zakladał luzne koszule ,zeby zakryc wadę , lepiej tez oddycha. Dzialaj szybko jesli chcesz miec operacje szybko, zabieg jest krotki trwa okolo godzinę a efekt jest natychmiastowy . Troszke pocierpisz ale tylko troszkę , syn moj tylko kilka godzin miał cięzkich ,potem było z dnia na dzien lepiej, tydzien w szpitalu a potem odmienione zycie, zycze powodzenia, wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU, obys był operowany jak najszybciej , obserwator
selfishtruep
Newbie
*

Reputacja: +4/-0

« Odpowiedz #3 : Grudzień 30, 2006, 11:02:00 »

Dziękuję za tak szybką odpowiedź. Myślałem nad doktorem Adamczakiem. Wcześniej już się z nim kontaktowałem, jednak wtedy nie umawiali wizyt na nowy rok (brak umowy z NFZ), więc pojechałem do Wrocławia. Niestety rodzice są trochę zniechęceni, wiadomo każda podróż (jestem z Mazur, zarówno Wrocław jak i Poznań to daleka wyprawa) wiąże się z czasem i kosztami, ale cały czas walczę Uśmiech Czy ma pani może email do dra Adamczaka? Ten podany na ich stronie niestety jest nieaktualny.

Pozdrawiam,
Dawid

A może problem nie leży w wyglądzie, lecz w psychice? Nie pozwól by kompleksy determinowały twoje życie. Przeczytaj, a zrozumiesz:
http://www.truep.info/pokochajsiebie.pdf
Beza
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

754907
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Styczeń 20, 2008, 12:55:33 »

we wroclawiu synowi lekarz powiedzial ze operacja nic nie da bo wady nie skoryguje jest po operacji u dr adamczaka i wada zostala skorygowana
Bigdesio
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Sierpień 05, 2008, 05:06:47 »

ja sie jednak zdecydowałem na operacje we wrocławiu i mam bardzo pozytywną opinie. Wada bardzo duża

GG : 2579257
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
alkohol na fv - moja strona - kalendarze - komora śrutownicza - tło fotograficzne