PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Marzec 20, 2023, 08:49:40 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Operejszyn in Wroc.  (Przeczytany 50083 razy)
akrol
Newbie
*

Reputacja: +6/-0

Zobacz profil Email
« : Listopad 05, 2008, 10:49:51 »

siemano znow Uśmiech pare miesiecy temu (chyba jakos 1 sierpnia) zarejestrowalem sie na tym forum -to moj watek z fotami jak ktos chce Uśmiech

http://www.pectus.pl/index.php/topic,751.0.html

jak pewnie wiekszosc, przeczytalem wiele ciekawych postow znajdujacych sie tutaj. po zastanowieniu postanowilem dzialac, juz pare dni temu, i jak radzili mi niektorzy ( Uśmiech) mysle ze pojde na operacje - padlo na wroclaw. ;] 
w piatek 14 lis jade na wizyte do doktora Karasia/Kacprzaka na pomiar mojej klaty zeby mozna bylo zamowic belki :> mysle ze jak wszystko pojdzie dobrze (mam taka nadzieje i bardzo na to licze^^) to ustalimy termin operacji jakos przed feriami zimowymi w slaskim czyli przed 26 sty. licze ze nie bedzie zadnych komplikacji ani innych problemow  i (jesli oczywiscie termin bedzie przed feriami bo jak nie to nie mam o czym marzyc xD) po feriach wroce do szkoly bardzo sie oszczedzajac ^^. no moze zarwe pare dni przed/po feriach ale mysle ze DLA KLATY WARTO!
nie bede zakladal narazie zadnych nowych watkow. wszystkie opisy i te inne pierdolki bd pisal tutaj.
pozdro i trzymajcie kciuki zeby wszystko poszlo zgodnie z planem  Mrugnięcie

Operowany 21.01.2009 we wrocławskim DCChP metodą Nuss'a
wyjęcie 18.07.2011
http://www.pectus.pl/index.php/topic,865.0.html
:-)

trzymajcie się!
asias21
Newbie
*

Reputacja: +7/-0

« Odpowiedz #1 : Listopad 06, 2008, 10:38:08 »

Powodzenia Uśmiech

18 lat, PE zoperowany 27.06.08 metodą Nuss'a w Poznaniu.
Graha44
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #2 : Listopad 06, 2008, 11:02:06 »

Gdzie dokładnie we Wrocławiu na ul.Grabiszyńskiej ? Dlaczego Wrocław  , podziel się informacjami ?
Wszyscy przeważnie korzystają z Poznania .Ile masz lat ? Kto Cię będzie operował ? Podziel się informacją jak głęboki jest dołek ? Życzę powodzenia i Uśmiech
akrol
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 06, 2008, 11:44:26 »

tak na ul. grabiszynskiej. wybralem wroclaw m.in. dlatego ze mam blizej niz do poznania i dlatego, ze tu mam jak by to powiedziec "zapewniona opieke i lokum" po operacji - moja siostra mieszka blisko szpitala dlatego jak cos, po operacji pomieszkam troche u niej Uśmiech , wiem tez ze wiekszosc ludzi wybiera poznan ale mysle, ze jak co to tutaj tez mnie nie zawioda ^^ .w kwestii operacji powtarzam: nie wiem czy wogole do niej dojdzie, mam taka szczera nadzieje i bardzo licze na to iz lekarz ustali mi termin tak jak to zaplanowalem - przed feriami w moim wojewodztwie ;p mysle ze jesli wogole dojdzie do zabiegu to operowac bedzie kacprzak/karaś. ale tak naprawde nie mam pojecia xD tyle tylko ze jak narazie z nim toczone sa rozmowy na caly temat ;] no i tak btw mam 16 lat Uśmiech a dolek mam mniej-wiecej na okolo 3,5 cm. heh wyczerpujaca odpowiedz xd wlasciwie w tym momencie powinienem uczyc sie na spr z historii lub ewentualnie isc spac Chichot ale jakos mnie nie ciagnie... udzielenie informacji - wazniejsze xD

wyjęcie 18.07.2011

trzymajcie się!
akrol
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Listopad 11, 2008, 11:12:10 »

powiedzcie no mi czy ktoś z forum będzie może w szpitalu DCChP we Wrocławiu 14 listopada(no czyli w ten piątek)Co? ;p jesli tak zawsze mozna sie spotkac i pogadac Mrugnięcie ja jade na 2 wizyte. pzdr.

wyjęcie 18.07.2011

trzymajcie się!
akrol
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 14, 2008, 09:36:20 »

whoah! a wiec nikt nie odpisal ale to nie szkodzi Uśmiech bylem dzis w szpitalu tak kolo godziny 12. przyszedlem pod rejestracje i jak sie okazalo(a nikt mnie nie uprzedzil ^^)dzis poradnia jest... nieczynna! Chichot ale podzwonilismy po roznych sekretariatach i innych tam pierdolach i dowiedzielismy sie, ze doktorzy akurat operuja(to pewnie wyjasnia dlaczego poradnia byla nieczynna ;p). no wiec poszlismy pod gabinety doktorow, poczekalismy tam jakies 2 godziny(!) ;p i wkoncu przyszli panowie lekarze po operacji(udanej? XD). bardzo mili powiem wam, a szczegolnie pan Kacprzak, z ktorym rozmawialem. przyjal mnie do swojego gabinetu, pomierzyl klate i poopowiadal o operacji, jej powiklaniach i takie tam. w szpitalu mam sie stawic 19.01. jak sadze sama operacja bedzie na nastepny dzien lub 2. ale milo! XD. wiem ze moze przynudzam i niepotrzebnie pisze Z politowaniem ale narazie mam jeszcze podniete ze bd mial nowa klate ale z czasem jak termin bedzie sie zblizal pewnie to minie i przejdzie w lek Chichot ale mam nadzieje ze do zabiegu w ostatecznosci dojdzie i nie bedzie zadnych powiklan. pozdrawiam x)
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2008, 09:44:19 wysłane przez akrol » Zapisane

wyjęcie 18.07.2011

trzymajcie się!
rafio
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Styczeń 03, 2009, 06:46:30 »

Hmm nic nie pisales o badaniach, a bez badan zaden lekarz nie podejmie sie ciecia (to oczywiste). Przeoczyles wiec czy robisz / zrobiles miedzy wlasnie 14 listopada a terminem 19.01 ?? Bo jesli lekarz nie widzial jeszcze twoich wynikow to o operacji zapomniec mozesz.
akrol
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Styczeń 03, 2009, 10:01:37 »

heheh siema. to chyba jest tak ze przed sama operacja, dzien przed, w szpitalu robia jeszcze rozne badania etc. ale tak, robilem je juz wczesniej, zawiozlem je na pierwsza wizyte. doktor obejzal i pozwolil mi je zabrac spowrotem do domu. potem na druga wizyte znow zabralem je ze soba, doktor znow je ogladal i zapisal termin stawienia sie do szpitala itp. tak wiec mysle, ze chyba nie bedzie tak, ze przyjade w koncu za te 2 tyg i powiedza mi ~sory chlopie nie mozemy cie przyjac ^^ mam nadzieje =\ pozdro

wyjęcie 18.07.2011

trzymajcie się!
naphozord
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #8 : Styczeń 03, 2009, 10:06:43 »

akrol napisalem ci cos na prv wiesz odp
rafio
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Styczeń 03, 2009, 10:19:52 »

heh no ja mam nadzieje, ze odrazu gdy przyjedziesz do szpitala beda Cie ciachac.
tylko bylem zdziwiony, ze tak Cie juz zapraszaja na stol bez badan. Mi mowiono, tu pisano na forum, ze bez badan to nie da rady- dlatego bylem zaskoczony i zapytalem.

jesli moge sie spytac Język . Jakie badania miales?? albo.. z jakimi badaniami wpadles do lekarza
akrol
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Styczeń 04, 2009, 01:52:02 »

jasne ze mozesz Chichot podstawowe badanie ~spirometria.
mialem jeszcze tomografie komp. klatki no i rentgen klatki z boku i od przodu, pozatym (poniewaz mialem okazje, u mnie w szpitalu byly robione badania i kto chcial mogl sobie przyjsc, a akurat moja mama byla to poszedlem z nia Uśmiech to co sie robi kobietom w ciazy - ekg bodajze? ale to chyba nie jest konieczne, nie wiem.  Spoko

wyjęcie 18.07.2011

trzymajcie się!
akrol
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Styczeń 19, 2009, 07:10:39 »

no to zaczyna sie zabawa. jade do szpitala. good luck ; )

wyjęcie 18.07.2011

trzymajcie się!
rafio
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Styczeń 20, 2009, 08:30:52 »

Napisz koniecznie jak bylo

Zdrowia zycze!!
akrol
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Styczeń 23, 2009, 05:11:49 »

jol. dzisiaj 3 dzien po zabiegu. leze w lozku i ledwo co sie ruszam. dzis rano kiedy wsalem nie bolalo mnie juz praktycznie wogole ale potem bol zaczal sie nasilac i ledwo co lapalem oddech. wczoraj mialem podobnie.atmosfera nawet mila. pielegniarki ogolnie wporzo lekarze tez. leze na sali z kumplem. mlodczym ode mnie o rok. przyjeli nas razem do szpitala w pona, ale potem on mogl jechac do domu na jeden dzien. ja mialem opere w srode a on w czwartek. siora przyniosla mi lapa na chwile to moglem wejsc na stronke i napisac. reszte w szczegolach opisze potem. pozdrawiam.Uśmiech

wyjęcie 18.07.2011

trzymajcie się!
akrol
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Styczeń 31, 2009, 07:58:46 »

a wiec tak
przyjechalem w poniedzialek. zalatwilem formalnosci i na oddzial.
tam odrazu sniadanko, byla jakos 8 rano, gadanie ze starszymi zapoznawanie sie z kumplem z sali i tak do ok. 12 bo niestety kumpel pojechal do domu i nudzilem sie juz do nocy sam.
wtorek - znow sniadanko, potem wizyta i juz moglem sobie robic co chcialem. do poludnia czyli znowu do nieszczesnej 12 chodzilem po oddziale tam i z powrotem z mp3, a potem siedzialem godzine na wozku inwalidzkim na srodku oddzialu i rozwiazywalem krzyzowke ^^. tak siedzac nie zwrocilem uwagi kiedy przydzielono mi nowego lokatora ;p 58 letni koles, ale wporzo dalo sie z nim pogadac Uśmiech do wieczora zeszlo juz mniej nudno, przynajmniej gadalismy ;] wieczorem kapiel i golenie pod pachami. brr..
w srode z samego rana znow poszedlem wziac lekki prysznic. potem czekalem na pielegniarki, a kiedy przyszly, szybkie rozbieranko i pod posciel na jezdzacym lozku. po drodze na blok napisalem i przeczytalem jeszcze pare esow i oddalem wartosciowe rzeczy pielegniarkom.
na bloku bylo bardzo fajnie Uśmiech kiedy dojechalem na sale tam juz czekala fajna praktykantka i pielegniarka. pogadalem slyszac pikanie swojego serca i kiedy zobaczylem doktora nade mna, powiedzial zeby cos wstrzyknela do wenflonu. zaczelo mi sie krecic w glowie. powiedzialem: aha? to juz to uczucie? no to w takim razie dobranoc... i ta kwestia mi sie wlasnie udala, zawsze chcialem to powiedziec Uśmiech)). najlepsze bylo wlasnie to i dodam tylko ze akurat ja bylem swiadomy bo nie dostalem tabletki rozluzniajacej, poprostu nie chcialem Język
potem slyszalem jak mnie budza jeszcze na sali op. a obudzilem sie na pooperacyjnej. wokol pelno ludzi, w tym stary kumpel z rodzina ^^, maseczka tlenowa na twarzy i tyle. ale nie bolalo ;]
do wieczora juz tez nie bolalo. na drugi dzien podobnie, dopiero w 3 i czwartym dniu bylo zle.
w poniedzialek wsiadlem do auta i poejchalem do domu, a przed tym dostalem jeszcze zastrzyk na droge.
ogolnie na oddziale wszyscy mili. lekarze fachowi. pielegniarki bardzo mile. nigdy nie bylo tak ze musialem sie prosic o cos. zawsze one przychodzily same co jakies 4 godziny i pytaly czy nie trzeba czegos. zreszta kolo lozek byly przyciski na alarm jak by ktos cos chcial, takze chodzily po oddziale czesciej. na koncu korytarza byla swietlica z tv i lodowka. czasem rano cos ogladalem ale wieczorami i popoludniami zawsze dziadki zajmowaly Chichot.
mnie operowal doktor Kacprzak, ale kolege z sali prowadzil Łukaszewicz. byl jeszcze Rzechonek, Pawlak, Karaś i chyba jeszcze jakis. foty klaty dodam potem, a te sprzed operacji sa na poczatku tego tematu. powiem tylko ze po wadzie nie ma zabardzo sladu Uśmiech).

wyjęcie 18.07.2011

trzymajcie się!
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Zł Alwernia cze gru Zapraszamy do zapoznania - ts2 space satellite - ts2 space - druknawszystkim.pl - rollup 100x200