PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Wrzesień 27, 2023, 09:53:11 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Operacja mojej córki  (Przeczytany 3115 razy)
ewka
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« : Grudzień 27, 2022, 10:32:36 »

Dzień dobry Wszystkim,

Nazywam się Ewa, dołączyłam do forum z uwagi na wadę u mojej córki, ma 9 lat i klatkę piersiową szewską. Dołek jest dość głęboki, lekarze radzą nam nie zwlekać z zabiegiem, mimo iż jest zwykle zalecany od 12 roku życia. Przy tym mam coraz więcej wątpliwości co do Nussa i nie wiem czy Ravitch nie byłby jednak lepszym rozwiązaniem. Dodatkowym obciążeniem jest u nas zespół Marfana, stąd więcej zmiennych.
Czytam Wasze historie, mam nadzieję, że pomogą nam trafić do konkretnych specjalistów.

Pozdrawiam serdecznie
Wiktor2007
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Grudzień 27, 2022, 02:01:31 »

Osobiście uważam, że macie jeszcze czas na operację. Ten czas możecie wykorzystać na przygotowanie. Proponuję udać się do rehabilitanta, który zaleci zestaw ćwiczeń przygotowujących klatkę do ewentualnej operacji. Polecam również wykonanie operacji w klinice ortopedii dzięcięcej w Szczecinie. Tam wykonują operację bez bólu, dzięki zastosowaniu metody kriolezji (mrożenia nerwów).
Jeżeli córka jest obciążona Zespołem Marfana, to powinniście również udać się do kardiologa (choć pewnie już tam byliście). Dodatkowo można wykonać testy alergiczne, czy nie ma uczulenia na stopy metalów, z których wykonana jest płytka, jeżeli oczywiście zapadnie decyzja o zastosowaniu metody Nussa. 
Życzę powodzenia Uśmiech
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
nasza strona internetowa - polecam przeczytać - kliknij aby przeczytać - folie samoprzylepne - kosze delikatesowe warszawa