PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Wrzesień 27, 2023, 11:22:09 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Robienie pompek z płytką (met. Nussa) - mozna czy ryzykujemy rotacją płytki  (Przeczytany 2063 razy)
Wiktor2007
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« : Styczeń 23, 2023, 01:20:10 »

Pytanie:
Czy można wykonywać pompki z płytką w klacie? Czy nie występuje tu ryzyko rotacji płytki? Podczas wykonywania pompek mocno pracuje klatka (żebra, mostek). Czy nie wpłynie to negatywnie na płytkę, nie spowoduje to jej przesunięcia itp.?
Polak9
Newbie
*

Reputacja: +0/-2

« Odpowiedz #1 : Styczeń 23, 2023, 07:52:28 »

Ja robiłem wszystko prawie. Ale najpierw przeczekalem okres rekonwalescencji żeby płytka dobrze się zrosła 3 miesiące do 5. Później chodziłem normalnie na siłownie, basen, bieganie itd. Pompki tez robiłem nawet z taśmą oporowa żeby było ciężej i wszystko było tak samo jak po operacji nic się nie przesunęło. Ale jeżeli będzie ciebie cos bolec to nie przesadzaj z ćwiczeniem tylko zmień na inne
Wiktor2007
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Styczeń 24, 2023, 07:50:04 »

Ja robiłem wszystko prawie. Ale najpierw przeczekalem okres rekonwalescencji żeby płytka dobrze się zrosła 3 miesiące do 5. Później chodziłem normalnie na siłownie, basen, bieganie itd. Pompki tez robiłem nawet z taśmą oporowa żeby było ciężej i wszystko było tak samo jak po operacji nic się nie przesunęło. Ale jeżeli będzie ciebie cos bolec to nie przesadzaj z ćwiczeniem tylko zmień na inne
A nosisz jeszcze płytkę, czy masz już wyciągniętą?
Jak ogólnie płytka i zastosowane ćwiczenia wpłynęły na formę Twojej klatki i ogólnej sylwetki?
Polak9
Newbie
*

Reputacja: +0/-2

« Odpowiedz #3 : Styczeń 25, 2023, 01:04:48 »

Wyciągnąłem po 2,5 roku noszenia płytki. Wydaje mi się, ze dobrze. Ale zaczynaj od bardzo małych ciężarów i do wszystkiego dojdziesz na spokojnie. Zawsze lepiej mniej zrobić, a powoli i do przodu. Do wszystkiego trzeba czasu. Uważam, że zbudowane mięśnie utrzymają efekt po wyjęciu płytki.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
jak pozyskać fanów facebook - tutaj - esperal - odwiedź stronę - kosze delikatesowe warszawa