PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Wrzesień 27, 2023, 10:50:36 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kurza klatka PC  (Przeczytany 14513 razy)
ziomo123
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Luty 27, 2020, 08:05:31 »

Witam, czy miał ktoś w ostatnim czasie wykonywaną operację na kurzą klatkę (wysunięty mostek) i mogłby sie wypowiedzieć? Gdzie można obecnie wykonać taki zabieg z zadowalającym efektem? Duzo jest pozytywnych opinii na temat Poznania ale dotyczą głównie PE. Na forum (nie mówiąc juz o reszcie internetów) jest śladowa ilość postów na temat PC takze byłbym wdzięczny za jakiekolwiek aktualne informację.

P.S. Mam 27l i jestem z okolic Warszawy także jakby ktoś miał info jak te operacje wygladają aktualnie w stolicy (czy są w ogóle robione i przez kogo) to byłbym podwójnie wdzięczny Uśmiech
piurek10
Newbie
*

Reputacja: +2/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Marzec 28, 2020, 12:36:10 »

Tak jak napisałeś większość jest tu ludzi z PE tak więc wiedza i doświadczenia tu nie ma. Wiem tylko że operuję się tylko ravitchem jest to bardzo inwazyjna metodą tak więc zastanów się dwa razy za nim na to pójdziesz. Najlepiej zrobisz jak weźmiesz skierowanie i porazmawoasporozmawiasz z specjalistą. Ja bym wybrał Poznań, słyszałem też że Rabka Zdrój też jest dobra.

Grupa o tematyce PE/PC na Facebooku

https://facebook.com/groups/147161775916532
Kriter
Moderator
Newbie

Reputacja: +51/-14

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 15, 2020, 06:02:05 »

PC możesz zoperować Nussem i Ravitchem. Jak masz czas i zaparcie to wyprostujesz ortezami.

Operacja metodą Ravitcha 18.06.2015.
ziomo123
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #3 : Maj 13, 2020, 07:04:33 »

W moim wieku jest możliwość prostowania ortezami? Z tego co sie orientuje to takie takie prostowanie jest efektywne tylko w okresie dojrzewania
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
strona tutaj - choinki na pniu - zobacz - wizytówki laminowane - zestawy delikatesowe wr