PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Czerwiec 04, 2023, 03:28:24 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 36 lat, ocena  (Przeczytany 6595 razy)
Aras
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Listopad 25, 2019, 05:57:41 »

Cześć!
Mam 36 lat i lejkowatą klatkę piersiową z niewielką asymetrią.  Zawstydzony Dołek około 2,5 cm.  Niezdecydowany

Na zdjęciu "Dol2" widać:
1. Dołek,  Złość
2. Wypracowane, ale niewielkie mięśnie piersiowe. (na zdjęciach widać to gorzej)  Język
3. oraz lekką asymetrię klatki (ta asymetria nie jest taka duża, ale na zdjęciu trzymałem aparat pod kątem i wyszła lekko większa asymetria niż jest)  Zawstydzony

Oraz kolejne dwa zdjęcia.

Brzuch wypiąłem po jedzeniu, ale już nie mam siły na kolejne zdjęcia, bo większość soboty i niedzieli przeglądałem się w lustrze.  Płacz
Ortopeda powiedział mi, jako 18-latkowi, że to zbyt mała wada, a że nie mam żadnych kłopotów, to operacja jest niewskazana. Rzeczywiście, nie mam kłopotów z sercem, oddechem itp. Sprawdzone przez EKG kilkukrotnie, USG serca, holter dobowy oraz wieloletnie intensywne treningi biegowe z 80-95% tętna maksymalnego.
Z kompleksami jakoś sobie radziłem, ale po ostatnich problemach towarzyskich kompleksy spowodowane przez PE weszły mi znowu na głowę i nie wiem czy z powodów estetycznych nie zdecydować się na operację.

Jak oceniacie te zdjecia?
Kriter
Moderator
Newbie

Reputacja: +51/-14

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Listopad 27, 2019, 12:58:40 »

Mnie ta pokrzywiona klatka cale zycie dolowala. Nadal mozesz sie zoperowac, ja robilem operacje w wieku 35 lat. Tylko, ze teraz efekty moga juz nie byc takie dobra jak kosci byly giętkie. Jesli cos to raczej mysl o Nussie. Moja klatka po Ravitchu niewiele lepiej wyglada od Twojej.

Operacja metodą Ravitcha 18.06.2015.
piurek10
Newbie
*

Reputacja: +2/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Styczeń 06, 2020, 11:20:49 »

Jakoś tragicznie to nie wygląda ale jak chcesz. Miej na uwadze że np jak będziesz chciał się operować w Poznaniu to będziesz musiał czekać jeszcze 1,5 roku czyli operacji będziesz miał w wieku 38. Teraz już nawet po 40-stce robią metodą Nussa, ale efekty nie będą takie jak w wieku 18 jak kolega wspomniał.

Grupa o tematyce PE/PC na Facebooku

https://facebook.com/groups/147161775916532
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Growth Prospects - program dla komornika - ts2 space military - zobacz więcej - fotograf wnętrz warszawa