PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Czerwiec 04, 2023, 04:11:20 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Bartek 24 lata  (Przeczytany 10802 razy)
Bart93
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« : Styczeń 02, 2018, 04:54:29 »

Witam wszystkich,
Chciałbym żebyście wypowiedzieli się na temat mojej wady. Lejek od 1do 1,5 cm. Mam 194 cm wzrostu i 76 kg wagi. Myślicie, że ćwiczenia wystarczą żeby to zniwelować? Pozdrawiam.
Poniżej film i zdjęcia.
https://youtu.be/epnCTtF5mKA
https://zapodaj.net/403e7496d4647.jpg.html
https://zapodaj.net/2b55b881a3b12.jpg.html
https://zapodaj.net/385568e27e74f.jpg.html
https://zapodaj.net/01c7f2da9c9c2.jpg.html
https://zapodaj.net/76ec8d2c07e3e.jpg.html

Dero
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 02, 2018, 06:07:04 »

Nie chce cię martwić. Tej wady nie da się od tak zabudować a często ćwiczenia na siłowni mogą dać w takim wypadku odwrotny efekt. Jak rozwiniesz mięśnie klatki wada może wyglądać wizualnie na jeszcze większą.
Bart93
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Styczeń 02, 2018, 08:36:07 »

Co w takim przypadku robić?  Udać się do specjalisty?
Dero
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 02, 2018, 08:43:19 »

Tak idź po skierowanie do torakochirurga od lekarza rodzinnego . Jak chcesz to mozesz do mnie napisać na pw i wtedy sie wymienimy kontaktem na fb np i możemy popisać. Dam ci wtedy informacje których lekarzy lepiej unikać jeśli chodzi o wady estetyczne
Bart93
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Styczeń 02, 2018, 09:31:46 »

Ktoś jeszcze może się wypowiedzieć?  Będę wdzięczny
Kriter
Moderator
Newbie

Reputacja: +51/-14

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #5 : Styczeń 03, 2018, 12:23:26 »

Przy takiej wadzie nie ma sobie co głowy zawracać. Jak pójdziesz na siłownię i podbudujesz mięśnie piersiowe to będzie ok, faktycznie optycznie się powiększy zagłębienie ale to idzie na plus - w tym sensie, że lepiej ukazuje rzeźbę.

Operacja metodą Ravitcha 18.06.2015.
Bart93
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Styczeń 03, 2018, 10:18:27 »

Dziękuję,  te słowa dodały mi motywacji do ruszenia się, a nie tylko czytania i zamartwiania się.
halibana
Newbie
*

Reputacja: +34/-41

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Styczeń 08, 2018, 01:55:11 »

Dodałem Cie tam na fejsie.

Kurde,   ciężko stwierdzić,
tzn na pewno masz PE,  ale ono  nie jest jakieś duże.  
Na bank  Siłka  i czysta masa mięśniowa super by porpawiło całą sprawę na najbliższe  np 15 lat hehe

Czy mając Twoją wadę bym ją naprawiał ?   Ciężko stwierdzić.
Na daną chwilę  myślę, że nie.
Ale  na kiedyś,  i to  jak bardzo mnie dołek irytował i przeszkadzał  to   możliwe że tak.
Inna sprawa, że Twoje PE   jest  względnei niewielkie  i  to jestem przekonany: większość lekarzy powiedziałoby  że  wada znikoma, nie operujemy -  sio do domu   chłopaku Uśmiech
Trzeba zrobić na pewno spirometrie .  
Najprawdopdobniej  jest to wada, która nie wpływa na Twoj stan zdrowia teraz  i prawdopodobnie nigdy nie bedzie wplywala - ale nie do końca....  
Bo moze sie okazać, że   jednak wpływa - że kiedyś zacznie Cie mostek boleć albo plecy.
Albo pojawi się arytmia serca.
Ja miałem  niedużo większą od Ciebie wadę,  ale  mam  wpyadajacy płatek zastawki w sercu.  I teraz  pytanie  czy miałem tak od urodzenia czy mi się to  zrobiło. Jeśli zrobiło to bardzo możliwe iż właśnie  przez to że 20 lat żyłem z dziurą, bo generalnie żyłem zdrowo i uprawiałem sporty zawsze.

REASUMUJĄC,
jeśli bywasz we Wrocku,  to   ja nawet z naszym wspólnym znajomym Szymkiem  z Paczkowa [ hehe ]  czasem razem chodzimy na Siłkę  do Magnolii.
Dołącz kiedyś, to pogadamy. Wiadomo  fotki to fotki, a na żywca  będzie lepiej  podpowiedzieć.

ps
Mam  chyba 5 znajomych z PE Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2018, 01:58:02 wysłane przez halibana » Zapisane
Bart93
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Styczeń 08, 2018, 11:55:47 »

Dziękuję za odzew, 
Jak wrócę do mojej poprzedniej formy to chętnie wpadnę do was.  Szymon to mój kolega,  razem chodziliśmy do technikum. 
Ja uważam podobnie że na daną chwilę jest to wada kosmetyczna, problemów ze zdrowiem nie mam.  może i bym się poddał operacji ale według mnie to za duża ingerencja w ciało.
Rozumiem, że jesteś już po operacji i jak to teraz wygląda?  Nic się nie zapada? Jesteś zadowolony? 
Kriter
Moderator
Newbie

Reputacja: +51/-14

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #9 : Styczeń 08, 2018, 05:57:11 »

Wrzuć zdjęcia.

Operacja metodą Ravitcha 18.06.2015.
Dero
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 08, 2018, 08:35:30 »

Dodałem Cie tam na fejsie.

Kurde,   ciężko stwierdzić,
tzn na pewno masz PE,  ale ono  nie jest jakieś duże.  
Na bank  Siłka  i czysta masa mięśniowa super by porpawiło całą sprawę na najbliższe  np 15 lat hehe

Czy mając Twoją wadę bym ją naprawiał ?   Ciężko stwierdzić.
Na daną chwilę  myślę, że nie.
Ale  na kiedyś,  i to  jak bardzo mnie dołek irytował i przeszkadzał  to   możliwe że tak.
Inna sprawa, że Twoje PE   jest  względnei niewielkie  i  to jestem przekonany: większość lekarzy powiedziałoby  że  wada znikoma, nie operujemy -  sio do domu   chłopaku Uśmiech
Trzeba zrobić na pewno spirometrie .  
Najprawdopdobniej  jest to wada, która nie wpływa na Twoj stan zdrowia teraz  i prawdopodobnie nigdy nie bedzie wplywala - ale nie do końca....  
Bo moze sie okazać, że   jednak wpływa - że kiedyś zacznie Cie mostek boleć albo plecy.
Albo pojawi się arytmia serca.
Ja miałem  niedużo większą od Ciebie wadę,  ale  mam  wpyadajacy płatek zastawki w sercu.  I teraz  pytanie  czy miałem tak od urodzenia czy mi się to  zrobiło. Jeśli zrobiło to bardzo możliwe iż właśnie  przez to że 20 lat żyłem z dziurą, bo generalnie żyłem zdrowo i uprawiałem sporty zawsze.

REASUMUJĄC,
jeśli bywasz we Wrocku,  to   ja nawet z naszym wspólnym znajomym Szymkiem  z Paczkowa [ hehe ]  czasem razem chodzimy na Siłkę  do Magnolii.
Dołącz kiedyś, to pogadamy. Wiadomo  fotki to fotki, a na żywca  będzie lepiej  podpowiedzieć.

ps
Mam  chyba 5 znajomych z PE Uśmiech

A ty halibaba jakiej głębokości miałeś dołek że ci wpływał na serce?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
kontynuuj czytanie - dodatkowe info - esperal - źródła - drukarnia wizytówek