Witam, może coś na początek powiem o sobie, mam 23 lata mam szewską klatkę piersiową asymetryczną( z prawej strony bardziej wgięte żebro. Operację miałem 8.11.2016 we Wrocławiu, cóż wrażenia po operacji miałem mieszane, nie było tak jak sobie to wyobrażałem, poprzez tą asymetrię dolna prawa strona jest na całej długości jednego żebra czy nawet dwóch wklęśnięta. Ale górę mam wyprostowaną jak należy, opuchlizna zeszła, i nie wygląda to zbyt dobrze, ale zaakceptowałem to i tak jest o wiele lepiej niż było przed operacją. Minęło już 6 miesięcy od operacji i zastanawiam się czy nie ma żadnych przeciwwskazań co do robienia pompek i chodzenia na siłownię ćwiczyć. Kłaść się na brzuchu i naciskać na klatkę wiem, że nie mogę, i podnosić dużych ciężarów też nie, ale można ćwiczyć na lżejszych ciężarach

. Kilka opinii wyszukałem, że chodzą na siłownię i pompki robią, ale może znajdzie się ktoś kto ćwiczy po operacji, lub czy ktoś wie jak to z tym wszystkim jest? Jedynie mogę masą zakryć to co jeszcze pozostało, a przy 179cm wzrostu i wadze 61 kg to raczej nie za wiele się zakrywają nieprawidłowości

. Dlatego też chcę popracować nad sobą

. Wybaczcie, ale zawsze się rozpisuję