PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Czerwiec 04, 2023, 03:39:46 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kołatanie i bół w okolicach serca  (Przeczytany 5109 razy)
damian25
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« : Marzec 22, 2017, 08:17:39 »

Mam skolioze i wadę klaty,powiedzcie jak sądzicie co moze być bardziej prawdopodobnym winowajcą kołatania serca i bóli w jego okolicach ( są to takie przeszywające bóle,które zwiększają sie przy głebszym wdechu).Z kolei kołatanie pojawia sie niemal zawsze w konkretnych pozycjach, echhh) Ekg i echo w porządku. Byłem ostatnio u ortopedy,który stwierdził,ze nie wie co może być powodem.Kardiolog z kolei ograniczył sie do tego by powiedzieć ,że takie wady sprzyjają podobnym rzeczom.Może wy macie podobne dolegliwości ?
Kriter
Moderator
Newbie

Reputacja: +51/-14

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Marzec 23, 2017, 12:35:01 »

Samo kołatanie serca to może mieć już początek w życiu płodowym, tak samo skolioza. Właśnie problem z tymi schorzeniami jest taki, że widzimy jakiś objaw, a korzenie tego mogą byc bardzo dawno temu. Prócz genetyki wpływ na to wszystko może mieć nawet jakość porodu, czy był traumatyczny czy "gładki". Kołatanie i bóle może być związane też z nerwicą.

Operacja metodą Ravitcha 18.06.2015.
Kitkaanitka
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 14, 2017, 11:25:06 »

Te bóle w okolicach serca to napewno nerwobole.
Co do kołatania serca powinieneś zbadać potas i magnez.
Ja miałam zbyt mało potasu stąd pojawiały się kołatania.
Teraz też dosyć często je mam, z holtera wyszło że to na tle nerwowym.
Obecnie cały czas biorę magnez, potas dostarczam w pokarmach i staram się nie stresować, jednak nie zawsze to wychodzi.

Operacja met Nussa - 1 płytka Poznań -12.04.2018
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
sztukateria - dodatkowe info - z tego źródła - TS2 SPACE SP. Z O.O. - załóż forum