PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Wrzesień 27, 2023, 10:15:42 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kurza klatka piersiowa, efekty operacji  (Przeczytany 7043 razy)
michał125
Gość
« : Listopad 03, 2016, 09:54:06 »

Cześć Uśmiech Jakie są u was efekty operacji kurzej klatki piersiowej? W moim przypadku wada została oczywiście całkowicie usunięta, jednak teraz mam małą dziurę, wyrostek mieczykowaty po operacji uległ samoistnie przesunięciu, blizna na szczęście cienka, mięśnie piersiowe są ze sobą dość dziwnie połączone widać to szczególnie jak je napinam. Moim zdaniem generalnie jeżeli chodzi o efekt wizualny nie jest źle jednak pogorszyła się, że tak powiem funkcjonalność. Odczuwam dyskomfort w czasie pływania żabką, na siłowni unikam wyciskania itp. Kiedyś było na odwrót gorszy wygląd jednak nic mnie nie ograniczało czyli lepsza funkcjonalność. W przypadku łuków żebrowych, które trochę wystawały i zostały skrócone tutaj jestem akurat bardzo zadowolony i efekt wizualny jest dobry i nic mnie nie kłuje, uwiera itp.
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2016, 09:55:53 wysłane przez michał125 » Zapisane
damian25
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Grudzień 03, 2016, 11:11:35 »

Gdzie miałeś operacje? Jak długo sie dochodzi do siebie po czymś takim?Kiedy można zacząć w miarę normalnie funkcjonować?
stop
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #2 : Grudzień 16, 2016, 07:15:29 »

Te ograniczenia co do cwiczen silowych to jest przejściowe. Po operacji klatki wartośc, co do sprawnosci fiz jest bardzo niska, po 2 -3 miesiacach juz ustaje odczuwanie plytki, a po 4-6 stopniowo z latwoscia dzwigam sztangi, martwe ciagi , ohp , akrobatyke, drazek Mrugnięcie)

2016-06-06 Operacja met. nussa http://pectusup.pl/index.php?topic=39.msg192#new
2019 - Planowane wyjęcie
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
pełen raport - polecam przeczytać - ts2 space military - tła foto - wizytówki laminowane