PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Czerwiec 04, 2023, 03:00:01 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Klatka  (Przeczytany 23658 razy)
SZLACHTA666
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #15 : Grudzień 07, 2015, 07:33:40 »

Chciałbym mieć tą operacje bo zależy mi na wyglądzie ale czytając jaki to jest ból po operacji szczerze mówiąc troche się obesrałem .. :/
krysiazg
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #16 : Grudzień 07, 2015, 11:13:02 »

Rtg wygląda całkiem nieźle, skierowanie od lekarza rodzinnego do poradni torakochirurgicznej, możesz również poszukać czy lekarz tej specjalizacji nie przyjmuje prywatnie, na bank są tacy i możesz udać się na wizytę z kompletem badań.
SZLACHTA666
Newbie
*

« Odpowiedz #17 : Grudzień 08, 2015, 01:22:34 »

Chodzi też o pieniądze pewnie prywatnie tanio nie będzie. Chyba pozostaje te skierowanie od rodzinnego i jazda do Gdańska zarejestrować się na wizytę
krysiazg
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #18 : Grudzień 08, 2015, 11:33:12 »

Przeciętnie wizyta prywatna kosztuje od 100zł, do profesorów to raczej prywatnie się nie opłaca ;-)
Kriter
Moderator
Newbie

Reputacja: +51/-14

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #19 : Grudzień 09, 2015, 11:49:08 »

Weź skierowanie do torakochirurga od lekarza rodzinnego. Potem zapisz się do Krakowa albo Poznania. Możesz zrobić w międzyczasie badania serca EKG+ECHO i spirometrię. Spirometria i EKG nie są drogie nawet prywatnie. Dzieki tym badaniom zobaczysz czy dołek uciska serce i płuca. Żeby wyprostować klatkę ćwiczeniami przy wsparciu miseczki próżniowej i ortez to musisz mieć ogromne zaparcie, możesz spróbować jechać do dr Orkiszewskiego do Poznania. Pamiętaj jednak, że te metody nieinwazyjne mają niską skuteczność. Piszesz, że masz daleko do Poznania, no ale przecież chodzi o Twoją klatkę na całe życie. Brak Ci wsparcia w tym temacie, bo trochę zrezygnowany jesteś?

Operacja metodą Ravitcha 18.06.2015.
SZLACHTA666
Newbie
*

« Odpowiedz #20 : Grudzień 09, 2015, 05:29:31 »

Nie wiem jak na razie to chyba wezmę skierowanie od lekarza rodzinnego i do Gdańska spróbuje się zapisać Mrugnięcie I wezmę jeszcze skierowanie na te EKG Mrugnięcie
halibana
Newbie
*

Reputacja: +34/-41

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Styczeń 05, 2018, 02:26:03 »

I na czym stanęło ??

Bólu sie nie bój,  wiedząc przed oczami cel   do przezycia jest kazdy ból  - a tutaj jest znosny
Dla mnie ból zwiazany z operacją i  wyjeciem plytki po latach to byl spoko do przezycia.   [najpierw 6.5/10 tylko dlugotrwaly ,  wyjecie 4/10]
Wiedzac  po co to robie, i jakie mam marzenie   i    pamietajac, jak bardzo  wg mnie zmieni to moje zycie [ jak mnie to odblokuje na wszystko]
Te bóle były niczym

Powiem Więcej, miłem  w chuj komplikacji i  nieogarniętą odmę ogromną i przebijany nowy dren  na żywca  [odrobina morfiny, ktora nic nie dała]
Ból przy przedziurawianiu  klatki  na żywca [nawet było słychać  przebijanie się i jak zassało tam powietrze]   przez   dyżurującego tokarochirurga, a potem najgorsze w zyciu uczucie  wkładania na siłe tam rurki plastikowej,  to wszystko było do przezycia wiedzac  po co to jest.  Skala bólu  10/10  - nie wiem jak nie zemdlałem ??

Mimo wszystko, jak przemyślałem
Przeżyłem już ponad 7 lat, od kąd mam prosta klatkę
Teraz jak pomyśle, czy warto było ją prostować pod względem medycznym -  nie wiem,   fifty fifty ?

Ale pod względem tego, jak bardzo  to mnie odblokowało na  każdą czynność w życiu   tj:
Chodzenie na basen,  granie w piłkę bez koszulki,   dumę  wewnętrzną  że nie ma dziurska
Spokój wewnętrzny, fakt ŻE Mogłem jechać w grupie 20 znajomych na tydzień do Władysławowa bez cienia zastanowienia,  ALBO  że jak jesteśmy  na imprezie  z basenem  na dworze, ze moge tam  wskoczyć pierwszy na bombe  i  namówić wszystkich innych bez   najmniejszego  cienia krempacji.  -  te wszystkie czynniki, ktore sprawily  ze   nigdy w zyciu nie musialem  kupowac już koszulki,  biorac pod uwagę to, czy będzie uwidaczniała  czy zasłaniała dziure.   To wszystko   tak bardzo   stworzyło to kim teraz jestem,  że drugi raz bym się zdecydował na operację i  robienie  drenów na żywo ŻE  Polecam
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
kosze prezentowe kraków - tłumaczenie snów - moja strona - market analysis - zestawy swiateczne białystok