PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Czerwiec 04, 2023, 03:00:01
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
>
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum
>
Zdjęcia
(Moderatorzy:
Kriter
,
dabcio
,
piłkarz90
) >
Klatka
Strony:
1
[
2
]
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Klatka (Przeczytany 23658 razy)
SZLACHTA666
Newbie
Reputacja: +0/-0
Odp: Klatka
«
Odpowiedz #15 :
Grudzień 07, 2015, 07:33:40 »
Chciałbym mieć tą operacje bo zależy mi na wyglądzie ale czytając jaki to jest ból po operacji szczerze mówiąc troche się obesrałem .. :/
krysiazg
Newbie
Reputacja: +1/-0
«
Odpowiedz #16 :
Grudzień 07, 2015, 11:13:02 »
Rtg wygląda całkiem nieźle, skierowanie od lekarza rodzinnego do poradni torakochirurgicznej, możesz również poszukać czy lekarz tej specjalizacji nie przyjmuje prywatnie, na bank są tacy i możesz udać się na wizytę z kompletem badań.
SZLACHTA666
Newbie
«
Odpowiedz #17 :
Grudzień 08, 2015, 01:22:34 »
Chodzi też o pieniądze pewnie prywatnie tanio nie będzie. Chyba pozostaje te skierowanie od rodzinnego i jazda do Gdańska zarejestrować się na wizytę
krysiazg
Newbie
Reputacja: +1/-0
«
Odpowiedz #18 :
Grudzień 08, 2015, 11:33:12 »
Przeciętnie wizyta prywatna kosztuje od 100zł, do profesorów to raczej prywatnie się nie opłaca ;-)
Kriter
Moderator
Newbie
Reputacja: +51/-14
«
Odpowiedz #19 :
Grudzień 09, 2015, 11:49:08 »
Weź skierowanie do torakochirurga od lekarza rodzinnego. Potem zapisz się do Krakowa albo Poznania. Możesz zrobić w międzyczasie badania serca EKG+ECHO i spirometrię. Spirometria i EKG nie są drogie nawet prywatnie. Dzieki tym badaniom zobaczysz czy dołek uciska serce i płuca. Żeby wyprostować klatkę ćwiczeniami przy wsparciu miseczki próżniowej i ortez to musisz mieć ogromne zaparcie, możesz spróbować jechać do dr Orkiszewskiego do Poznania. Pamiętaj jednak, że te metody nieinwazyjne mają niską skuteczność. Piszesz, że masz daleko do Poznania, no ale przecież chodzi o Twoją klatkę na całe życie. Brak Ci wsparcia w tym temacie, bo trochę zrezygnowany jesteś?
Operacja metodą Ravitcha 18.06.2015.
SZLACHTA666
Newbie
«
Odpowiedz #20 :
Grudzień 09, 2015, 05:29:31 »
Nie wiem jak na razie to chyba wezmę skierowanie od lekarza rodzinnego i do Gdańska spróbuje się zapisać
I wezmę jeszcze skierowanie na te EKG
halibana
Newbie
Reputacja: +34/-41
«
Odpowiedz #21 :
Styczeń 05, 2018, 02:26:03 »
I na czym stanęło ??
Bólu sie nie bój, wiedząc przed oczami cel do przezycia jest kazdy ból -
a tutaj jest znosny
Dla mnie ból zwiazany z operacją i wyjeciem plytki po latach to byl spoko do przezycia. [najpierw 6.5/10 tylko dlugotrwaly , wyjecie 4/10]
Wiedzac po co to robie, i jakie mam marzenie i pamietajac, jak bardzo wg mnie zmieni to moje zycie [ jak mnie to odblokuje na wszystko]
Te bóle były niczym
Powiem Więcej, miłem w chuj komplikacji i nieogarniętą odmę ogromną
i przebijany nowy dren na żywca
[odrobina morfiny, ktora nic nie dała]
Ból przy przedziurawianiu klatki na żywca [nawet było słychać przebijanie się i jak zassało tam powietrze] przez dyżurującego tokarochirurga, a potem najgorsze w zyciu uczucie wkładania na siłe tam rurki plastikowej, to wszystko było do przezycia wiedzac po co to jest. Skala bólu 10/10 - nie wiem jak nie zemdlałem ??
Mimo wszystko, jak przemyślałem
Przeżyłem już ponad 7 lat, od kąd mam prosta klatkę
Teraz jak pomyśle, czy warto było ją prostować pod względem medycznym - nie wiem, fifty fifty ?
Ale pod względem tego, jak bardzo to mnie odblokowało na każdą czynność w życiu tj:
Chodzenie na basen, granie w piłkę bez koszulki, dumę wewnętrzną że nie ma dziurska
Spokój wewnętrzny,
fakt ŻE Mogłem jechać w grupie 20 znajomych na tydzień do Władysławowa bez cienia zastanowienia
, ALBO że jak jesteśmy na imprezie z basenem na dworze, ze moge tam wskoczyć pierwszy na bombe i namówić wszystkich innych bez najmniejszego cienia krempacji. - te wszystkie czynniki, ktore sprawily ze nigdy w zyciu nie musialem kupowac już koszulki, biorac pod uwagę to, czy będzie uwidaczniała czy zasłaniała dziure.
To wszystko tak bardzo stworzyło to kim teraz jestem, że drugi raz bym się zdecydował na operację i robienie drenów na żywo ŻE Polecam
Strony:
1
[
2
]
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum
=> Rejestracja na forum
=> Powitalnia
=> Pectus excavatum
=> Pectus carinatum
=> Pectus superior
=> Życie codzienne Pectusów
=> Zdjęcia
=> Ćwiczenia
=> Operacja
=> Szpitale i kliniki
===> BYDGOSZCZ - CENTRUM ONKOLOGII IM. PROF. FRANCISZKA ŁUKASZCZYKA
===> CHORZÓW - CENTRUM PEDIATRII I ONKOLOGII IM. DR E. HANKEGO
===> WROCŁAW - DOLNOŚLĄSKIE CENTRUM CHORÓB PŁUC
===> WARSZAWA - INSTYTUT MATKI I DZIECKA
===> WARSZAWA - INSTYTUT "POMNIK - CENTRUM ZDROWIA DZIECKA"
===> KRAKÓW-KROWODRZA - SZPITAL SPECJALISTYCZNY IM. JANA PAWŁA II
===> GDAŃSK - POMORSKIE CENTRUM TRAUMATOLOGII IM.M. KOPERNIKA
===> WARSZAWA-ŚRÓDMIEŚCIE - SAMODZIELNY PUBLICZNY DZIECIĘCY SZPITAL KLINICZNY
===> GDAŃSK - AKADEMICKIE CENTRUM KLINICZNE AKADEMII MEDYCZNEJ
===> ZABRZE - SAMODZIELNY PUBLICZNY SZPITAL KLINICZNY NR 1 IM PROF. STANISŁAWA SZYSZKO SUM W K-CACH
===> WROCŁAW-ŚRÓDMIEŚCIE - SAMODZIELNY PUBLICZNY SZPITAL KLINICZNY NR 1 WE WROCŁAWIU
===> LUBLIN - SAMODZIELNY PUBLICZNY SZPITAL KLINICZNY NR 4
===> KATOWICE - SAMODZIELNY PUBLICZNY SZPITAL KLINICZNY NR 6 ŚLĄSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO
===> RYBNIK - SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ WOJEWÓDZKI SZPITAL SPECJALISTYCZNY NR 3
===> SZCZECIN - SPECJALISTYCZNY SZPITAL IM. PROF. ALFREDA SOKOŁOWSKIEGO
===> WARSZAWA - SZPITAL DZIECIĘCY IM. PROF. DR. MED. JANA BOGDANOWICZA
===> POZNAŃ-JEŻYCE - SZPITAL KLINICZNY IM. KAROLA JONSCHERA UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO IM. KAROLA MARCINKOWSKIEGO
===> WEJHEROWO - SZPITAL SPECJALISTYCZNY IM. FLORIANA CEYNOWY
===> BYDGOSZCZ - SZPITAL UNIWERSYTECKI NR 1 IM. DR. ANTONIEGO JURASZA
===> ZIELONA GÓRA - SZPITAL WOJEWÓDZKI SPZOZ
===> KRAKÓW-PODGÓRZE - UNIWERSYTECKI SZPITAL DZIECIĘCY
===> BIAŁYSTOK - UNIWERSYTECKI SZPITAL KLINICZNY
===> ZAKOPANE - UNIWERSYTECKI SZPITAL ORTOPEDYCZNO-REHABILITACYJNY
===> POZNAŃ-JEŻYCE - WIELKOPOLSKIE CENTRUM PULMONOLOGII I TORAKOCHIRURGII IM. EUGENII I JANUSZA ZEYLANDÓW
===> OLSZTYN - WOJEWÓDZKI SPECJALISTYCZNY SZPITAL DZIECIĘCY IM.PROF.DR STANISŁAWA POPOWSKIEGO
===> ŁÓDŹ - WOJEWÓDZKI SZPITAL SPECJALISTYCZNY IM. M. KOPERNIKA
===> RABKA-ZDRÓJ - INSTYTUT GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC
===> WROCŁAW - EMC INSTYTUT MEDYCZNY SPÓŁKA AKCYJNA SZPITAL ŚWIĘTEGO ROCHA W OZIMKU
===> BIAŁYSTOK - UNIWERSYTECKI DZIECIĘCY SZPITAL KLINICZNY IM. L. ZAMENHOFA
=> Pompka próżniowa inż. Klobe
=> Nowości
=> Ciekawe strony
=> VIP - Very Important Pectus
=> Po godzinach
=> English Forum
Informacje organizacyjne
=> Regulamin forum
=> Strona i forum