a jak ja mam operacje na 12 marca zaplanowaną to kiedy musiałbym się tam pojawić? na jaki numer tam dzwonić? co ze sobą zabrać? jakieś wyniki muszę mieć ze sobą czy wszystkie potrzebne badania mi tam zrobią?
Na pewno potrzebny będzie dowód, skierowanie i ubezpieczenie. Operacja na 12 marca to tego dnia się stawiasz w szpitalu, rano.
Potem na izbę przyjęć, wskakujesz w piżamkę i lecisz na badania (wszystko co potrzebne jest na miejscu) kolejno z tego co pamiętam EKG, krew i spirometria. Potem na oddział czyli na drugie piętro tam do 'rejestracji', załatwić inne duperele i jazda na sale. Tam odwiedzi Cię anestezjolog, podpyta Cię m.in o przyjmowane leki, choroby problemy zdrowotne itd. Doktor też powinien Cię odwiedzić

, nie wiem czy każdego ale mnie pytał o zgodę na ewentualną w razie potrzeby metodę "Ravitcha". Dalej golenie, instruktaż od pielęgniarki, środki przeczyszczające i inne o których dowiesz się na oddziale. Potem nie wolno jeść ani pić przez pewien czas co pewnie już wiesz.
Co ze sobą zabrać? Piżamę, kapcie, sztućce, kubek, talerz, bielizne, skrapety, koszulki, reczniki, mydlo, gąbke, paste do zebów, szczoteczke, papier toaletowy, uśmiech i dobry humor

(o czymś pewnie zapomniałem).