PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Wrzesień 27, 2023, 11:41:03 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mieszana wada klatki piersiowej - Pectus Superior  (Przeczytany 43338 razy)
piłkarz90
Moderator
Newbie

Reputacja: +9/-1

« : Czerwiec 18, 2013, 12:34:20 »

Sam miałem taką wadę i widze, że na forum pojawiają się inne osoby które dotyczy ten problem. Wada mieszana niestety paskudna sprawa bo łączy w sobie obie wady kurzej i lejkowatej klatki piersiowej. Operowany byłem metodą mieszaną Nuss + Ravitch z dwiema płytkami. Tym temacie będzie można podyskutować o tym rodzaju wady a także mogę opowiedzieć o operacji, możliwych powikłaniach itd.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2014, 09:58:41 wysłane przez piłkarz90 » Zapisane

Mieszana wada klatki piersiowej (głównie kurza)

maj 2013 Nuss+ Ravitch (2 płytki Poznań)

wyjęcie:  ? - 2016

Przeszedłem prawie każdą komplikacje po operacji dlatego w razie wątpliwości chętnie podzielę się doświadczeniem na PRIV
sonof
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Październik 19, 2015, 10:36:11 »

Cześć!

Moja wada jest dość pomieszaną rozległą wadę i myslę o kolejne operacji. Ok 5 lat temu miałem nussa - 2 płyty w Lublinie i żałuję, że nie miałem mieszanej ravitch/nuss
Moższ proszę napisać coś więcej, jak wygladała Twoja wada przed operacją? Gdzie byłeś operowany i czy mógłbyś pokazać jakies zdjęcia?
I chyba z 4 lata mnie nie byo na forum..
Kriter
Moderator
Newbie

Reputacja: +51/-14

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Październik 21, 2015, 09:32:12 »

Siema
Piłkarz rzadko tu zagląda.

Operacja metodą Ravitcha 18.06.2015.
Karolina
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 19, 2019, 05:30:51 »

sonof w jakim wieku miałeś operacje ?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Growth Prospects - nasza strona internetowa - paczki upominkowe toruń - market analysis - kalendarzyki