PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Wrzesień 27, 2023, 09:30:16 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak zmieniło się twoje życie po operacji?  (Przeczytany 23349 razy)
xray
Newbie
*

Reputacja: +4/-0

Zobacz profil Email
« : Czerwiec 16, 2013, 06:49:54 »

Witam
Nie wiem czy taki wątek już był ale wydaje mi się to interesujące . Proszę o wypowiedzi odnośnie Waszych odczuć po operacji -po roku , dwóch itd.
Co zmieniło się po korekcji , czy inaczej odbieracie świat\świat Was  i oczywiście siebie .  Temat dosyć tendencyjny i ckliwy ale wydaje mi się, że anonimowość forum może dodać co nieco odwagi do wypowiedzi w tych kwestiach. Może to pewne osoby niezdecydowane do końca na operacji zmobilizować do niej  Uśmiech. Pozdrawiam
kangur
Newbie
*

Reputacja: +27/-7

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 16, 2013, 11:12:11 »

Na pewno większa pewność siebie, łatwiej kupić ciuchy.

Ravitch + Nuss Kraków Szpital im. JP2
włożenie 2012 czerwiec / wyjęcie 2014 lipiec
Konsultacje, treningi, żywienie - przed / po operacji -> priv.
luck91
Newbie
*

Reputacja: +3/-0

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 16, 2013, 05:04:56 »

Ja osobiscie miałem rok temu operacje różnice widze, jednak nadal nie ma większej różnicy co spowodowane jest tym że wada  została tylko w 60 % naprawiona, jednak już niedługo mam reoperacje na górną część klatki (ponieważ dostałem tylko jedną płytkę) więc mam ogromną nadzieję że wtedy poczuje się wreszcie pewnie i będe szczęsliwy pod tym kątem Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2013, 05:07:08 wysłane przez luck91 » Zapisane
xray
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 16, 2013, 10:17:31 »

Ciuchy pewnie lepiej leżą  Mrugnięcie, a co do reoperacji  to chłopie mam nadzieje ,że to ostatnia operacja jaką przejdziesz i mam nadzieję, że będdzie dobrze a nawet tak ,http://www.uniface.pl/Wtorkowe-ciacho-Czy-szesciopak-to-mus-g3280-10396     chyba ,że jesteś,  hare kriszna albo inny Allahu Akbar i Ci się krzyżyki nie podobają pozdro , powodzenia
magda91
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Sierpień 17, 2013, 04:07:16 »

czesc. ja jestem pół roku po operacji i tylko częściową poprawę widzę na razie... ale mam marzenie zeby skoczyc ze spadochronem:) oczywiście w tandemie na początek. moze ktos z Was wie, czy jest to teraz możliwe jesli mam blache?
piłkarz90
Moderator
Newbie

Reputacja: +9/-1

« Odpowiedz #5 : Grudzień 05, 2013, 10:18:37 »

Co znaczy tylko częściowa poprawa?

Mieszana wada klatki piersiowej (głównie kurza)

maj 2013 Nuss+ Ravitch (2 płytki Poznań)

wyjęcie:  ? - 2016

Przeszedłem prawie każdą komplikacje po operacji dlatego w razie wątpliwości chętnie podzielę się doświadczeniem na PRIV
Ice
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Lipiec 12, 2014, 06:12:10 »

Pozwolę sobie odświeżyć wątek i dorzucić swoją "opinie"

Moje życie nie zmieniło się po operacji, liczyłem na wielki bum, przeskok, cud no i się nie doliczyłem Język
Ale nic straconego, byłem nastawiony tak już od początku podchodząc zgodnie z dewizą "lepiej podchodzić pesymistycznie i się później pozytywnie zaskoczyć niż zbyt optymistycznie i rozczarować". Tak więc u mnie bez zmian, pesymizm został.
Kovalem
Gość
« Odpowiedz #7 : Lipiec 13, 2014, 11:53:06 »

Ja też jestem pesymista i mam taką samą dewizę.
U mnie zmieniło się notabene na gorsze w jednej sprawie - 4 lata temu większość osób w klasie się ode mnie odwróciła. W 1 klasie liceum byłem lubiany, zapraszany na imprezy a po operacji nic, nawet nikt do mnie nie dzwonił po szkole czy nie przychodził. Tylko przed operacją kilku 'kolegów' życzyło powodzenia i nawet pisało sms kiedy byłem w szpitalu. Po powrocie do 2 klasy doszło kilka nowych osób i szanowna klasa zajęła się nowymi osobami a mnie mieli gdzieś. Od tamtej chwili minęło kilka lat i tak na prawdę napisali do mnie raz - czy przyjdę na imprezę klasową ( pewnie brakowało im kasy, bo składka była 50zł ). Odmówiłem - tyle lat mieli mnie gdzieś to po co miałem teraz iść ?  Chichot

Po za tym mam lepsze życie, może jeszcze minusem są moje wystające żebra i one w sumie psują efekt ale jestem już do nich przyzwyczajony  Mrugnięcie
Lampard17
Newbie
*

Reputacja: +10/-1

« Odpowiedz #8 : Lipiec 18, 2014, 10:11:01 »

Ja muszę powiedzieć, że u mnie dużo się nie zmieniło, czuję się jak przed z tym, że nie myślę kiedy się wkońcu pozbęde dziury Uśmiech

piłkarz90
Moderator
Newbie

Reputacja: +9/-1

« Odpowiedz #9 : Marzec 15, 2015, 11:08:54 »

A no zmieniło się. W zeszły poniedziałek byłem w Poznaniu. Minęły dwa lata od operacji a za rok wyciągamy płytki. Pawlak też się zmienił. I PKP (w zeszłym roku podróż zajęła mi 17h w obie strony teraz 13.5). Nie zmienili się tylko rodzice którzy przerażeni czekają w poniedziałek na pierwszą wizytę u Pawlaka i słychać jak wspominają, że czytali na forum o operacjach i ponoć źle nie jest. Cieszą mnie takie głosy bo domyślam się, że mówią o tym forum i że ono jest źródłem wielu informacji dla zdezorientowanych rodziców. Dlatego dalej zachęcam do dzielenia się spostrzeżeniami

Mieszana wada klatki piersiowej (głównie kurza)

maj 2013 Nuss+ Ravitch (2 płytki Poznań)

wyjęcie:  ? - 2016

Przeszedłem prawie każdą komplikacje po operacji dlatego w razie wątpliwości chętnie podzielę się doświadczeniem na PRIV
X-LOL
Newbie
*

Reputacja: +3/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 18, 2021, 06:37:11 »

Mniej stresu po operacji. Że nikt nie dotknia raptowanie mojej klatki i wyczuje wadę, że ktoś ją zauważy lub głupio skomentuje. W ogóle już nie myślę o klatce, ani o bliznach.

.....zawsze może być lepiej.bo jutro jest nowy dzień i zrób cos tym.....
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
darmowe forum - ts2 space military - esperal - wizytówki laminowane - zestawy delikatesowe wr