PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Wrzesień 27, 2023, 11:10:16 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Operacja met. nussa dziewczyna - Lublin, relacje  (Przeczytany 33992 razy)
Nata.x33
Newbie
*

Reputacja: +4/-2

Zobacz profil Email
« : Czerwiec 05, 2011, 06:28:15 »

Siemka wszystkim. Nazywam sie Natalka mam niecałe 15 lat i za 2 tyg. idę do szpitala w Lublinie na operacje met. Nussa. Mrugnięcie
Bede zamieszczac tu moje przezycia, opinie i po prostu wszystko.. Uśmiech (czy był wielki ból, jakie efekty operacji itp.)
To jakbyscie mieli jakies pytania pisać .
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2013, 07:54:48 wysłane przez Nata.x33 » Zapisane
kańka
Newbie
*

Reputacja: +2/-1

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 05, 2011, 08:39:08 »

no to czekamy! Uśmiech
Nata.x33
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 09, 2011, 02:34:38 »

Ide do szpitala jakos po tej niedzieli. Albo we wtorek albo w środe.. Zdam relacje jak bd w szpitalu Mrugnięcie
dabcio
Moderator
Newbie

Reputacja: +13/-3

gg:9078533 gg:9078533
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 09, 2011, 05:47:30 »

Lipa tak na wakacje ;/

Operowany 14 maja 2008 metodą Nuss'a w CZD.
http://www.pectus.pl/index.php/topic,788.0.html
1 luty 2011 wyjęcie płytki w CZD.

Szczęśliwy posiadacz prostej klaty! Uśmiech
buul
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 09, 2011, 05:52:19 »

noo ja dlatego wole po wakacjach ;p zwłaszcza że pod koniec wakacji mam 18 heh Mrugnięcie
kańka
Newbie
*

Reputacja: +2/-1

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 09, 2011, 09:03:33 »

ale z drugiej strony nie będzie zaległości w w szkole Uśmiech
Nata.x33
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 10, 2011, 05:25:49 »

Noo.. Nie za fajnie. Ale wlasnie gość zgodził sie na operacje w wakacje, zebym nie miala zaległości i sama chyba tak wole. Potem spr, kartk i zeszyty do przepisania. Masakra. A do szpitala mykam jednak w czwartek bo troche sie rozchorowałam. Kaszel i lekko zaczerwienione gardło. Mrugnięcie
Nata.x33
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 18, 2011, 10:49:52 »

Juz mnie ten polski system zabija  Złość
dr Buczyński przedłużył sobie urlop i przyjmą mnie do szpitala po niedzieli.. zapewne we wtorek albo poniedziale.. ;>
Lipton1
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 18, 2011, 06:56:14 »

Aż tyle? Od razu po zoperowaniu mnie wziął urlop i dzień po moim wyjściu wrócił. Język
Nata.x33
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Lipiec 06, 2011, 09:07:43 »

tam tam tam tam.. dzisiaj dopiero dostalam sie do szpitalaaa.. siedze i sie nudze.. ;p
zrobili mi dzis tylko spirometrie <czy jak to tam> i wypisali karty.
Nie wiem jakie jutro badania mnie czekają..
W sali, no starsi ludzie, ale sympatyczni. Personel także. Uśmiech
Lipton1
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Lipiec 06, 2011, 09:12:36 »

Dopiero teraz przyjęli? Oj! Ale dobra ważne że już w szpitalu ; )
Nata.x33
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Lipiec 06, 2011, 09:19:52 »

No.. !! Masakra.. strasznie ciężko było sie dostać.. ;|
Nata.x33
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Lipiec 07, 2011, 06:13:47 »

Dzisiaj jedynie krew i przymiarka płytki.. w poniedzialek bd miala operacje wiec dr buczynski zlitowal sie i wyousci mnie na weekend do domu tzn wychodze jutro popoludniu  wracam w niedziele jakos po obiedzie.. Mrugnięcie
kamykamyk
Newbie
*

Reputacja: +2/-0

« Odpowiedz #13 : Lipiec 08, 2011, 11:41:25 »

Ooo, to trzymam kciuki Uśmiech Pamiętam, jak ja stresowałam się przed swoją operacją. Jak pomyślę, że niedługo miną 3 tygodnie to tak szybko zleciało Uśmiech W ogóle po zabiegu widok sali operacyjnej i lekarzy mnie uspokaja! Chichot Jestem dzika.
Jak dla mnie właśnie lepiej zrobić wszystko w wakacje. Nie pierwsze i nie ostatnie w życiu, a nie wyobrażam sobie, żeby mieć operację w trakcie szkoły. Nie dość, że zaległości, to jeszcze do tego plecak potem dźwigać... Ja się cieszę, że zostałam zoperowana 21 czerwca, niecałe 2 tygodnie później stałam 6 godzin na koncercie i przeżyłam, także wakacje wcale nie są stracone Uśmiech A jeszcze teraz klasa maturalna będzie, także jak dla mnie termin był super.

Powodzenia z operacją i pisz jak najszybciej, jak będziesz już po Uśmiech

PE - Operowana metodą Nussa 21.06.2011 Warszawa
Nata.x33
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Lipiec 16, 2011, 07:19:47 »

Po operacji, 6 dni .

1 dzień .  <poniedziałek>

Wstaje, myje sie, zaraz przyjeżdza pielęgniarka, wio na sale itp itd.

Budze się. Ból potężny. Podobno krzyczałam, że boli i zaraz mnie morfiną zamknęli .
Prawie cały dzień spałam. Przebudzałam się jedynie. A jak sie przebudzalam i lekarz pytał jak tam podnosilam kciuk do góry , chociaż łzy mi leciały Mrugnięcie

2 dzień. <wtorek>

Tragedia. Ból ból ból. Morfina, kroplówki przeciwbólowe. Po tym troche lepiej, ale nadal boli . Dren to cos koszmarnego. Piecze, rwie. Każą mi siadać. podnosze sie z pomocą drabinek i pielęgniarki. Siedze moze 5s. dre jape ze mnie kur*a boli i klap na poduche. Noc. Kolejny koszmar. Ale tam jakos usnełam i spałam.

3 dzień. <środa>

Trochu lepiej, ale nadal ni siąść z bólu ni wstać. Morfina i leki przeciwbólowe w obiegu.
Noc już gorsza. Budziłam sie z bólem, pielęgniarki dawały mi koplowki z ketonalem.

4 dzień. <czwartek>

Uff. Dziś zdejmują mi dren . NARESZCIE !
Zdjęli. Fajnie. Koniec męczarni z tym dziadostwem. Jak to ja ją nazawałam "brutalna jędza" (chodziło mi o pielęgiarke,ale oczywiscie nie mowilam tak na nia w jej obecnosci ;P) jakąś godzinke po wyjeciu drenu kazała mi chodzic juz ! I kurde na siłe, jak ja nawet siadac nie siadalam. Dobra siadam, ok nie boli tak bardzo. Wstaje. Hmm... No troche boli ale da sie wytrzymac. Mrugnięcie Już odstawili mnie od morfiny, jade na samych lekach przeciwbólowych !

Noc. Troche wkurzająca . Bolało i już mnie wkurzało to spanie wciąż na plecach w jednej pozycji . Szwy ciągną.

5 dzień <piątek>

haha ! Oj no łykam ketonal jeszcze , ale ból do wytrzymania i chodze, latam po szpitalu, jest dobrze. Mrugnięcie

Noc. Grrrr. Budze sie, nie moge spać, juz po prostu nie moge wytrzymać. Ale dobra, usnęłam.

6 dzień <sobota - dzis >

Jest dobrze. Łykam co jakis czas jeszcze ketonal, boleć no wiadomo ze jeszcze troche boli, ale to bardziej szwy po tym drenie i troche po plycie bolą niż ta płyta we mnie. -,- Chodze i wgle. A. Mieli mnie wypuscic moze dzis do domu, ale zalezalo by to od zdjęcia RTG. Dupa. Coś tam jeszcze mam nie do konca rozprężone płuco i mam dmuchać w butelke z wodą przez taką rurke . W poniedziałek wychodze, jezeli fota RTG wyjdzie lepiej albo tak samo. Jak gorzej to nie wiem. Smutny Nie chce znowu drenuuu !!! ;(;(;(

No nic. Siedze i zdycham z nudów powoli.
A no i klatka super. Mrugnięcie Serio, jest prawie idealnie prosta. Z efektu jestem MEGA zadowolona.
Męczy mnie jednak to, że podobno przez te 2 lata, co bede miala w sobie płytke, nie moge ani zawodowo tańczyć ani jeżdzić na rolkach, ani na łyżwach ;( A to jest to co najbardziej kocham. Smutny Nie wiem no...

Kolejna strrrraszna noc przede mną.

Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
polecam przeczytać - tłumaczenie snów - źródło - zobacz - rollup 100x200