PECTUS.pl - Klatka Piersiowa Lejkowata, Klatka Piersiowa Kurza, Pectus Excavatum, Pectus Carrinatum
Czerwiec 04, 2023, 04:20:39 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Reklama
Strony: 1 ... 9 10 [11]
  Drukuj  
Autor Wątek: PE i PC a płeć przeciwna :)  (Przeczytany 165928 razy)
Lampard17
Newbie
*

Reputacja: +10/-1

« Odpowiedz #150 : Sierpień 12, 2015, 08:04:38 »

Tylko, że grubasy tak nazywam bo to lenistwo, pójdą na siłke zrzucą fat i tyle ja chcialbym ćwiczyć na poważnie może kiedyś jakieś zawody? Ale ja krzywej klaty nie zrzuce niczym tłuszczu= nie estetyczna sylwetka.

Ps to forum umiera chyba coraz mniej Pectusów się rodzi  Chichot

Polak11
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #151 : Maj 17, 2017, 09:20:33 »

Ciekawe jakie są obecnie kolejki na stół np. do takiego Poznania Uśmiech
Monia91
Newbie
*

Reputacja: +6/-0

« Odpowiedz #152 : Maj 17, 2017, 11:32:52 »

Niestety nadal ponad rok czekania Język

Nuss+Ravitch - Poznań - 15 maja 2014 roku.
Wyjęcie płytki - 8 maja 2017 roku.
Polak11
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #153 : Maj 18, 2017, 09:37:41 »

Niestety nadal ponad rok czekania Język
[/quote]

Czyli nadal Poznań uchodzi za najlepsze miejsce w Polsce do wstawiania blach? Uśmiech
5 lat temu byłem tam umówiony na wizytę ale z powodu innych powodów zdrowotnych musiałem odmówić wizytę i jakoś potem mi się odwidziało. Poczytałem jeszcze więcej postów z których wynika, że nuss wcale nie jest tak bezinwazyjny i skuteczny jak się o nim mówi i efekty i skutki uboczne w postaci  późniejszych np. bólów kręgosłupa. Po wyjęciu blach też wielu zmienia się na gorsze. Odpuściłem temat i powiedziałem sobie, że poczekam na pectus up w Polsce Uśmiech  Dzisiaj mam 24 lata i jak co roku w upalne dni bierze mnie na feelsy kiedy to spokojnie nie mogę wyjść na dwór bez dokładnego planu ubioru a wokół widzę mnóstwo radosnych osób z drugimi połówkami, którzy to zaraz będą taplać się w basenie, morzu czy choćby razem w wannie Smutny Czeka mnie (i pewnie innych pectusów również) kilka miesięcy ciężkiego okresu. Wczoraj stanąłem przed lustrem i pomyślałem, czy nie warto ponownie podjąć temat i zrobić blacharkę w mojej klacie. Mam blisko do Gdańska gdzie terminy są na zaraz.

Jak myślicie? Czy warto zaryzykować i iść na stół i to akurat do tego szpitala. Zapewne ponowne ruszenie sprawy w Poznaniu przeciągnie sprawę o 1,5 roku a wtedy może się dużo wydarzyć i ostatecznie nie dojść do operacji. Czy można zostawić płytki w sobie na zawsze? W razie gdybym przeszedł operacje i efekt byłby zadowalający to obawiam się ewentualnego pogorszenia po ich wyjęciu.
Monia91
Newbie
*

« Odpowiedz #154 : Maj 18, 2017, 12:17:43 »

Niestety zawsze znajdzie sie ktos niezadowolony i tak jest ze wszystkim. Moim zdaniem Pawlak zna sie na rzeczy. Na twoim miejscu juz bym sie brala za klate skoro ci przeszkadza, bo z roku na rok bedzie tak samo i szkoda tylko czasu na rozmyslenia. Ja w koncu postawilam wszystko na jedna karte i mam klatke jak marzenie. Od tygodnia bez blaszki Uśmiech Plytki nie mozna miec na zawsze Mrugnięcie

Polak11
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #155 : Maj 21, 2017, 10:11:56 »

Niestety zawsze znajdzie sie ktos niezadowolony i tak jest ze wszystkim. Moim zdaniem Pawlak zna sie na rzeczy. Na twoim miejscu juz bym sie brala za klate skoro ci przeszkadza, bo z roku na rok bedzie tak samo i szkoda tylko czasu na rozmyslenia. Ja w koncu postawilam wszystko na jedna karte i mam klatke jak marzenie. Od tygodnia bez blaszki Uśmiech Plytki nie mozna miec na zawsze Mrugnięcie

Myślę, że na dniach umówię się do dr Pawlaka. Przynajmniej skonsultuje się czy w ogóle chce on się za to brać, jakie są przewidywane efekty a czego skorygować nie można oraz ewentualne skutki uboczne. Jeśli rozmowa przebiegnie pomyślnie to pewnie umówię się na jakiś termin. W dniu ewentualnej operacji będę miał już ponad 25 lat na karku ale myślę, że warto czekać na Poznań ten rok dłużej by później nie mieć czyste sumienie, że wybrało się najlepszą z możliwych opcji - no może poza uzbieraniem góry pieniędzy na pectus up za granicą Uśmiech Najbardziej obawiam się powikłań i możliwych problemów z kręgosłupem typu cierpnięcie kończyn (mam dodatkowo skoliozę) oraz powrotu wady po wyjęciu płytek. Wrzucę niedługo zdjęcia do oceny, może już od forumowiczów uzyskam istotne informacje.

Wracając do Ciebie - odwiedził Cię ktoś z forumowiczów dniu wyjęcia płytek o co pytałaś ? Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2017, 10:15:54 wysłane przez Polak11 » Zapisane
Monia91
Newbie
*

« Odpowiedz #156 : Maj 21, 2017, 10:38:39 »

Niestety z nikim nie udalo sie zgadac co do odwiedzin. Szkoda, ze tak cicho na forum sie zrobilo. Myslalam nad grupa na fb tez ale takze cisza w tym temacie. No ale rozumiem, ze nie wszyscy chca sie ujawniac Uśmiech

Dobrze robisz. Umow sie, niekoniecznie musisz zaraz decydowac o operacji. Zastanowisz sie na spokojnie i wtedy podejmiesz decyzje. Ja mialam prawie 23 lata przy wkladaniu plytki. Boje sie nawrotu wady ale juz po wszystkim. Czas cieszyc sie ladna klatka a co bedzie potem to zobaczymy. Tez mam skolioze. Nie wiem czy jest ktos kto ma wade klatki a nie ma skoliozy, bo poki co widze, ze to idzie ze soba w parze Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2017, 10:40:31 wysłane przez Monia91 » Zapisane

Polak11
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #157 : Maj 21, 2017, 11:08:26 »

Niestety z nikim nie udalo sie zgadac co do odwiedzin. Szkoda, ze tak cicho na forum sie zrobilo. Myslalam nad grupa na fb tez ale takze cisza w tym temacie. No ale rozumiem, ze nie wszyscy chca sie ujawniac Uśmiech

Dobrze robisz. Umow sie, niekoniecznie musisz zaraz decydowac o operacji. Zastanowisz sie na spokojnie i wtedy podejmiesz decyzje. Ja mialam prawie 23 lata przy wkladaniu plytki. Boje sie nawrotu wady ale juz po wszystkim. Czas cieszyc sie ladna klatka a co bedzie potem to zobaczymy. Tez mam skolioze. Nie wiem czy jest ktos kto ma wade klatki a nie ma skoliozy, bo poki co widze, ze to idzie ze soba w parze Mrugnięcie

Gdybym przeczytał Twój post wcześniej to bym się przejechał z Trójmiasta do Poznania na odwiedziny Uśmiech Mam nadzieję, że już nie będzie takiej potrzeby i obejdzie się u Ciebie bez komplikacji. Będę tu jeszcze pisał, dostajesz pewnie powiadomienia na maila co? Nie rozłączaj się Język
Monia91
Newbie
*

« Odpowiedz #158 : Maj 21, 2017, 11:27:58 »

Hihi licza sie dobre checi Chichot Zagladam tu codziennie albo prawie codziennie Uśmiech

halibana
Newbie
*

Reputacja: +34/-41

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #159 : Listopad 23, 2017, 03:39:22 »

Hihi licza sie dobre checi Chichot Zagladam tu codziennie albo prawie codziennie Uśmiech

OK

ZROBIŁEM GRUPĘ NA FEJSIE

i dodałem  Kumpla, z którym jestem na FB   [on miał zakładane, kiedy ja miałem wyciąganą]

www.facebook.com/groups/147161775916532

Co do waszej dyskusji,  to  ja tez się bałem  bardzo że zapadnie się po wyjęciu płytki...
Dodam że nosiłem ją 5 lat ...  Duży uśmiech

Na szczeście nie zapadło się dużo, może  5-10%  ale  troszkę się cofnęło. 
Generalnie do końca życia lepiej tego nie nosić  to z jednej strony, a
z drugiej strony wyjąć po 2 latach  i zobaczyc jak klęka  to bym chyba  tam od razu do Warty  z mostu zakończył żywot 
[bo tez się tak zdarza]
Strony: 1 ... 9 10 [11]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
polecam przeczytać - kosze prezentowe kraków - dodatkowe info - link do strony - druknawszystkim.pl