PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 24, 2012, 06:33:00 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: To teraz zobaczcie mnie  (Przeczytany 6047 razy)
nowy
Gość
« : Kwiecień 04, 2005, 04:49:26 »

To ja, prosze o opinie, nie wiem czy się poddać operacji, w zdrowiu mi nie przeszkadza, ale ogólnie tak. Mam 20 lat. Od dłuższego czasu przeglądam wasze posty i nie wiem co zrobić, powiedzcie szczerze jak to wygląda ??

nowy
Gość
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 04, 2005, 04:51:52 »

To jeszcze raz ja, powiedzcie co mam robić Co? poddać się operacji ?? wstydze się tego i che to jak najszybciej usunąć.
pizzer
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 04, 2005, 05:36:27 »

Według mnie, wada nie jest aż tak duża żeby poddawać się operacji ... Jedyne co mogę poradzić to siłownia, siłownia, siłownia ...

PS. Polecam rejestrację na forum.

Pozdrawiam.

Kilka lat po operacji (metoda Willital'a) ...
Adrian_listek
Global Moderator
Newbie

Reputacja: +4/-4

9115117
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 04, 2005, 07:51:27 »

łłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłeeeeeeeeeee tam Uśmiech nic ci nei jest jak dla mnie Uśmiech twoj przypadek jest bardoz lekki nie przejmuj sie nim Uśmiech

E 19 lat
Ket

367784
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 05, 2005, 09:50:11 »

To zdecydowanie mała wada. Ja bym się nie decydowała na twoim miejscu na operację. Siłownia w zupełności wystraczy.

Pozdrawiam i głowa do góry  Chichot

PE, w 2004 operacja metodą Nuss'a. Już po wyjęciu płytki.
Quasi modo
Gość
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 05, 2005, 01:34:04 »

Ja bym się nie decydowała na twoim miejscu na operację

Trochę dziwi mnie to Ket, że odradzasz zabieg komuś innemu, a sama piszesz rozpaczliwe posty, jak to bardzo przeszkadzają Ci Twoje koślawe żebra. Przyznasz, że jest w tym jakaś niekonsekwencja. No, chyba, że po opreacjach w Zabrzu wyglądasz gorzej od Nowego - prosimy o sprostowanie!!!
Posłuchaj Nowy  powiem Ci, że chciałbym tak wygladać jak Ty - tylko ja już jestem po zabiegu - gdybym wyglądał tak jak ty to już bym tego nie ruszał, ale ty piszesz, że ci to przeszkadza więc uważam, że zabieg jest konieczny, bo myśl o tym zatruje twoje zycie. Wada jest malenka więc efekt będzie OK. Powodzenia.
Ket

367784
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 05, 2005, 02:27:44 »

Zabieg odradzam dlatego, że wada jest bardzo mała i praktycznie niewidoczna, a ból pooperacyjny okropny. Ja jestem już rok po operacji i nadal mnie boli. Ja nawet teraz, pomimo, że upłynęło tyle czasu gdybym wiedziała co mnie czeka, nie poszła bym na zabieg. I nie chodzi tu o „wyniki”  operacji tylko o jej bolesność. No, ale ja mam 27 lat, więc może ten ból to kwestia wieku. W każdym bądź razie, nie uważam, że to niekonsekwencja z mojej strony. Po prostu radzę tym, u których wada ta jest niewielka i można ją zatuszować ćwiczeniami na siłowni, aby przemyśleli swoją decyzję o operacji. To wszystko.

PE, w 2004 operacja metodą Nuss'a. Już po wyjęciu płytki.
yanush
Administrator
Newbie

Reputacja: +9/-0

574546
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 06, 2005, 12:37:56 »

Chyba większy jest u Ciebie problem z psychiką niż z wadą. Chodzi mi o to, że wada jest naprawdę niewielka i na Twoim miejscu bym spokojnie się wybrał na plażę bez koszulki. Siłownia może pogorszyć sytuację, bo niestety mieśnie mogą sie rozwijać tylko wokół pectusa i dołek się zrobi jeszcze większy. Także chyba warto zebrać się tylko na odwagę i mało kto zauważy, że coś z Toba nie tak w wakacje Uśmiech Przemyśl to.
Jak masz 20-lat to operacja jest już dosyć bolesna. Mam kontakt z gościem w Twoim wieku, który był operowany mniej więcej w tym czasie co ja i mimo tego, ze jestem od niego jakies 6 lat starszy to cierpiał może chwilami bardziej ode mnie. A jak ja cierpiałem to możesz sobie poczytać w moim wątku - "Mój pectus". Ogólnie myśle, że warto przemyśleć lepiej trochę spraw i stać się bardziej odważnym, i nie musisz wstydzić swojej klaty, bo jest wg mnie okej. Ale decyzja należy oczywiście do Ciebie.

PE, zoperowany metodą Nuss'a. Po wyjęciu płytki.
nowy
Gość
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 06, 2005, 10:44:09 »

Wielkie dzięki za porady, ale nadal nie wiem co robić Smutny
Czy jest taka możliwość, że nie będę się klasyfikowałdo operacji (nie mam kłopotów zdrowotnych)
yanush
Administrator
Newbie

574546
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 06, 2005, 01:32:21 »

Mozliwość taka jest. Ale tak naprawdę to Ty decydujesz czy chcesz czy nie i lekarz nie powinien Ci odmówić.

nowy
Gość
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 07, 2005, 10:42:14 »

yanush, mam pytanie, operowałeś się w łodzi ?? Z kliniki z Zabrza napisali mi, że nigdzie indziej nie operują tą metodą. Jaką i gdzie się operowałeś Co?
yanush
Administrator
Newbie

574546
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 08, 2005, 12:22:15 »

Tak w Łodzi w Koperniku, metodą Nuss'a. A w Zabrzu mają jakąś swoją metodę, że nikt inny w Polsce tego nie robi?

nowy
Gość
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 09, 2005, 09:02:58 »

to jest cytat odopowiedzi na emaila jakeigo wysłałem:
"... Proszę wygospodarować jakąś środę lub poniedziałek lub czwartek
i odwiedzić Profesora. Nie kierujemy do konkurencji z powodów etycznych,
zerszta ani Wawa, ani Łódź nie posługują się tą metodą, a w tej chwili nie
ma lepszej ... naszej Klinice wykonywane są zabiegi plastyki klatki piersiowej lejkowatej
metodą Nussa ..."

Teraz już nic nie rozumiem Smutny
Anonymous
Gość
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 11, 2005, 01:07:49 »

Bleehehehe   :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  faktycznie, trzeba przyznać - figlarz z dziadka !!!
Quasi Modo
Gość
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 11, 2005, 01:49:01 »

Jak widać pan profesor nawet w walce z konkurencją nie potrafi zachować odpowiedniego poziomu - odpowiedź na jego miarę. Mógłbyś jescze napisać kto sie podpiał pod tą informacją.
Jeśli chodzi o technike Nussa to   na pewno wykonuje się ją we Wrocławiu. Poznaniu, Łodzi, i w Katowicach - ale tam wyłącznie u dzieci, no i w Zabrzu. Pełną listę szpitali wraz z adresami zamiescimy za kilka dni, bo jesteśny na etapie docierania do końca  Chichot
Co do techniki nussa to wzbudza ona ostratnio wiele kontrowersji. Wielu lekarzy odchodzi od operowania tą techniką ze wzgledu na skutki.  Nawet na stronach amerykańskich jest coraz więcej publikacji porównujących techniki tradycyjne z Nussem i wykazujących, że metody klasyczne śa z wielu wzgledów lepsze.
Wracjając do Zabrza, to możesz mi wierzyc , że żaden szanujacy się chirurg nigdy nie widząc pacjenta nie wyda opinii, która metoda operacyjna jest dla niego najlepsza !!! A Do Nussa trzeba bardzo starannie dobierac pacjentów i najlepsze efekty daje w połączeni z innymi technikami, a profesor nie potrafi łączyc technik.
Co do jednego się zgadzam tak jak w Zabrzu nie zoperują Ci klaty nigdzie, bo nigdzie az 85% pacjentów nie jest niezadowolonych z efektu zabiegu tak jak w Zabrzu. Jeśli zalerzy Ci na efekcie kosmetycznym to po zabrzu i tak bedziesz musiał iść gdzie indziej na reoperację , zresztą ptrzy tak małej wadzie profesor i tak ci tego nie zrobi.
To chyba tyle. Jak już pisałem pełną listę zamieścimy -  poza tym nie piszesz skąd jesteś więc nie możemy na razie polecić ci zadnego szpitala blisko ciebie.
Powodzenia - aha i nie rezygnuj z zabiegu wyłącznie z powodu bółu !!!
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
pomysły na biznes - cypr last minute - Gra milionerzy na nokie za darmo - Dorwać gringo torrent - alveo