Odpowiem Ci na 3 pytanie.
Wystarczy porozmawiać. Przecież rodzice wiedzą o tym, że masz PC. A co do lekarza to idziesz na wizytę i również mówisz, że chcesz poddać się operacji. Żadnej wielkiej filozofii w tym nie ma.
jeśli chodzi o rodziców to nie takie proste. ja na przkład moich nie moge przekonac:/
To oni potrzebuja czegos z tych opcji :
1. KONSULTACJI Z PSYCHOLOGIEM
2. KONSULTACJI Z LEKARZAMI zeby wytlumaczyli IM problem z Twojego PUNTKU WIDZENIA
3. ZAZNAJOMIENIA SIE Z ZAWARTOSCIA TEGO FORUM, z opisami ludzi ktorzy maja ŻAL DO SWOICH RODZICOW ze wzbraniali ich przed taka operacja. widzialem ze 2-3 takie wypowiedzi.
Min chlopaka do ktorego matka mowila ze lekarze Ci jeszcze wieksza krzywde zrobia nie kombinuj.
I chlopak napisal ze teraz dopiero w wieku 28 lat bedzie szedl na ta operacje !!Moi rodzice mi nic nie pomagali bo nie wiedzieli ze da sie z tym cos zrobic.
Nie mam do nich rzadnych pretensji, bardziej do niewyedukowanych lekarzy pierwszego kontaktu ze nikt nigdy nie zastanowil sie nad tym problemem i nie poslal na dalsze konsultacje !!!!
ALE GDY IM POWIEDZIALEM , ze znalazlem na necie informacje dokladne adresy , wypowiedzi ludzi przed i po operacjami.
Ze to sie teraz operuje i to z bdb wynikami - to od razu matka sie w pelni zajela sprawa, pojechala ze mna w styczniu 2009 do poznania, i w styczniu 2010 mam miec operacje.