PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 24, 2012, 05:59:37
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
>
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum
>
Szpitale i kliniki
(Moderatorzy:
Xsantes
,
dabcio
) >
Ceny!
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Ceny! (Przeczytany 4313 razy)
Zainteresowany
Gość
Ceny!
«
:
Styczeń 31, 2005, 11:51:21 »
Jakie są ceny konkretnych operacji, badań?
Ile w sumie wynosi cały zabieg?
Czy jest częściowo refundowany?
Gdzie i za ile mieliście robioną operacje?
ps. Mam prawie 19 lat jeśli to ma jakieś znaczenie (pewnie ma
Interesuje mnie rejon środkowej Polski (niedaleko Warszawy).
olo
Reputacja: +0/-0
Ceny!
«
Odpowiedz #1 :
Luty 06, 2005, 05:44:52 »
Cześć ! Badania, które należy wykonać przed operacją to:
- konsultacja kardiologiczna z UKG i EKG
- badanie spirometryczne
- RTG płuc
- tomografia komputerowa
Badania te są pokrywane z NFZ, jeśli zrobisz je w przychodniach, szpitalach, ( nie prywatnie) i masz na to skierowania. Nie liczac oczywiście kosztów dojazdów...
Jedynie płacisz za szczepionki przeciw żółtaczce. Szczepionek jest 3, w odpowiednich odstępach czasu. Cena 33 zl za jedną.
Co do samej operacji, to jeszcze nie wiem czy coś płacisz, ale ludzie z forum nie pisali tu o jakichś kosztach, więc chyba tez jest refundowany zabieg z NFZ.
Najpierw oczywiście trzeba się przejść na konsultacje do specjalisty w tej dziedzinie.
Pozdrawiam :!:
Zainteresowany
Gość
Ceny!
«
Odpowiedz #2 :
Luty 06, 2005, 07:34:57 »
Z tego co się dowiedziałem to i operacja jest refundowana
Więc cena to nie problem
yanush
Administrator
Newbie
Reputacja: +9/-0
Ceny!
«
Odpowiedz #3 :
Luty 09, 2005, 02:23:40 »
Pamiętaj tylko, żeby się ubezpieczyć i nic się martw o koszta
PE, zoperowany metodą Nuss'a. Po wyjęciu płytki.
m
Gość
Ceny!
«
Odpowiedz #4 :
Marzec 29, 2005, 11:51:03 »
przeglądałem kiedyś cennik zabiegów, i nfz wycenił taki zabieg na 5400. Obiektywnie patrzac to jest mało, zwarzywszy że korekta nosa czy biustu to ok. 2500-4000.
Apollo_xxl
Ceny!
«
Odpowiedz #5 :
Kwiecień 21, 2005, 05:52:05 »
Jeśli chodzi o ceny, to zabieg jest całkowicie refundowany przez NFZ. Wyjątek stanowi Zabrze, gdzie OFICJALNIE i teoretycznie też jest wszystko bezpłatne, jednak jeśli ktoś idąc operować PE do Zabrza liczy wyłącznie na NFZ, to na zabieg raczej się nie doczeka. Nie wiem, czy obecnie coś w tej kwestii się zmieniło, ale jak ja tam jeszcze chodziłem to nie zostałem przyjęty do poradni ze skierowaniem tylko zostałem przymuszony do prywatnych wizyt u profesora w - liczbie trzy! Dzień przed zabiegiem z kopertą poszedłem do profesora już dobrowolnie, bo słyszałem, że coś takiego się tam praktykuje i jest to mile widziane, więc nie chciałem się wyłamywać. Nie wiem jak to jest w przypadku innych zabiegów, bo trzeba mieć na uwadze, że operacje PE nie ratują życia, ani szczególnie zdrowia więc można je traktować jako drugorzędne. Być może osoby poważnie chore są przyjmowane „państwowo” i bez żadnych „dodatkowych” opłat, ale nigdy nie spotkałem, ani w czasie moich dwóch pobytów, ani potem na wizytach kontrolnych nikogo kto by miał PE i był zoperowany bez jakiejkolwiek wizyty prywatnej u profesora.
ą grzeszki, które popełnia się z przyjemnością !!!
Ket
Ceny!
«
Odpowiedz #6 :
Kwiecień 21, 2005, 10:56:00 »
Ja zapłaciłam 100 zł. za jedną wizytę kwalifikacyjną u Profesora. W klinice przed zabiegiem nie zapłaciłam ani złotówki. Na operację czekałam JEDEN miesiąc od kwalifikacji. Po operacji nikt w tej klinice nie dostał ode mnie ani złotówki, ani koniaka, ani kwiatka. Owszem przed operacją chciałam dać, wiadomo, liczysz na lepszą opiekę. Ale wiecie co
? Powiedzieli, żebym sobie poszła do pokoju i się nie wygłupiała, bo poprostu nie wezmą. I co wy na to
?
PE, w 2004 operacja metodą Nuss'a. Już po wyjęciu płytki.
Frankensiein
Reputacja: +1/-0
Ceny!
«
Odpowiedz #7 :
Kwiecień 29, 2005, 12:51:39 »
To co piszesz jest jedynie potwierdzeniem słów Apolla, na to, że trzeba zaliczyć conajmniej jedną wizytę prywatną przed zabiegiem, nawet jeśli na wizycie prywatnej byłaś z własnej woli nie zmienia to faktu, że za nią zapłaciłaś 100 zł. To, że niczego od ciebie nie wzięto przed zabiegiem, wskazuje na to, że najwyraźniej nie poszłaś z kopertą do profesora, tylko do jakiegoś innego lekarza, bo istotnie jest tam bodajże dwóch lekarzy, którzy „nie biorą” i niesprawiedliwie byłoby oceniać wszystkich jedną miarą. Poza tym wręczanie kopert też wymaga pewnych „umiejętności” i być może w dużej mierze właśnie to zadecydowało o tym, że niczego od ciebie nie chcieli.
Jeśli to właśnie profesor niczego od ciebie nie wziął, w co wątpię, bo on raczej nikomu nie odmawia, to bardzo proszę napisz - oczywiście jak jeszcze kiedyś zupełnie przypadkiem będziesz na forum i znajdziesz trochę czasu. Myślę, że to dosyć istotne, bo byłaby to jakaś ciekawostka pozytywnie świadcząca o naszym ulubieńcu. Tylko prawdę prosimy.
Skoro mamy już pewną wprawę w sporządzaniu list przygotowaliśmy dla was kolejną, myślimy, że równie przydatną co wykaz szpitali, a może nawet przydatniejszą.
Z czym do lekarza?
• z sercem (i kopertą) na dłoni - do kardiologa
• z "zamawiam budzenie o szóstej" na banknocie - do anestezjologa
• ze skarbonką dziecka - do pediatry
• z zaskórniakami - do dermatologa
• z kroplami żołądkowymi "Napoleon" - do gastrologa
• z ładnym gipsem i "zaprawką" - do ortopedy
• z próchnicą i czekiem w zębach - do dentysty
• z "obiło mi się o słuch, że zwolnienie kosztuje stówkę" - do laryngologa
• z chęcią obdarowania w oczach - do okulisty
• z wycinkiem chorej renty - do chirurga
Nie doszliśmy jeszcze do tego, z czym do torakochirurga, a chyba to interesuje nas wszystkich najbardziej - może ktoś z was wie, albo ma jakieś ciekawe pomysły?
Czekamy na propozycje !!
Ps.: Z ostatnią krwawicą do lekarza idą tylko honorowi krwiodawcy.
Janirka17
Newbie
Reputacja: +3/-0
Odp: Ceny!
«
Odpowiedz #8 :
Czerwiec 16, 2010, 10:44:31 »
Jeżeli chodzi o laski, to do tokarochirurga z wypiętą klatą
Strony: [
1
]
Drukuj