PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 24, 2012, 05:59:16
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
>
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum
>
Zdjęcia
(Moderatorzy:
Xsantes
,
dabcio
) >
PE, 24 lata
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: PE, 24 lata (Przeczytany 3982 razy)
olbik
Administrator
Newbie
Reputacja: +1/-0
PE, 24 lata
«
:
Sierpień 02, 2004, 08:54:52 »
Witam,
Obecnie mam 24 lata. PE posiadam, odkąd pamiętam. Problemów zdrowotnych raczej nigdy nie miałem - tylko ostatnio zauważyłem nieco mniejszą wydolność np. podczas biegania. To skłoniło mnie do zastanowienia się nad operacją, jednak badania nic nie wykazały niepokojącego. Wobec tego nie zamierzam się operować.
Jeśli chodzi o względy estetyczne, to już zdążyłem się dawno przyzwyczaić do tego dołka. Mi on nie przeszkadza - jeśli innym tak, to trudno - ich problem
A tak to wygląda:
ehh - nie zawsze miałem takie wałeczki na brzuszku
pozdrawiam,
olbik
yanush
Administrator
Newbie
Reputacja: +9/-0
PE, 24 lata
«
Odpowiedz #1 :
Sierpień 03, 2004, 12:05:55 »
Wałeczki to nie tylko Twój problem. Mięsień piwny rośnie w zastraszającym tempie nawet przy niewielkich ilościach tego złocistego napoju, a nie daj Boże czymś przegryźć
Tylko później ciężko to jakoś zrzucić.
A wracając do tematu, fajnie że zaakceptowałeś swojego pectusa. Napewno Ci to oszczędzi cierpienia zwiazanego z operacją w naszym wieku jednak to za łagodnie nie przebiega co właśnie testuje na sobie.
PE, zoperowany metodą Nuss'a. Po wyjęciu płytki.
wats
Newbie
Reputacja: +0/-0
PE, 24 lata
«
Odpowiedz #2 :
Sierpień 04, 2004, 01:50:54 »
Faldki na brzuchu to odwieczny problem. Pora jeszcze do cwiczen korekcyjnych wstawic cwiczenia na miesnie brzucha :mrgreen: i ostro trenowac - czego nikt nielubi.
A co najgorsze ograniczyc gryllowanie :cry: ale jak to przyszlo zwykle mowic "to od jutra"
eszcze żaden pies nie obsikał jadącego samochodu.
Jazon
PE, 24 lata
«
Odpowiedz #3 :
Sierpień 05, 2004, 10:39:24 »
Wielke brawa dla Ciebie Olbik za nastawienie do swojej wady, ja niestety tak nie potrafiłem
Moze dlatego ze w moim wieku (17) modne jest szpanowanie klatami i takie rozne glupotki, ale juz będąc w szpitalu napatrzylem sie jakie to ludzie maja wady( nie koniecznie z klatka), wobec ktorych moja wydawala sie smieszna, a doktor opowiadal o przypadkach w ktorych zebra musial odklejac od mostka gdyz nie dalo sie tam nawet palca wsadzic. Eh co za swiat, jedni zyją w dostatku i szczesciu przez cale zycie nie zamartwiajac sie o nic a innych zycie polega na ciaglej walce o zdrowie a nawet zycie. Niestety wiekszasc z tych osob musi byc przez cale zycie pod opieką lekarska i zapewne nigdy nie poznaja urokow zycia :cry:
eden jest rozkaz: BEZ LITOŚCI!!!”
W kamienie wreszcie zmieńmy serca
Niechaj umarłym Bóg zazdrości
Niech stokroć kona nasz morderca!!.
wats
Newbie
PE, 24 lata
«
Odpowiedz #4 :
Sierpień 06, 2004, 01:38:59 »
E tam Jazon, ja tez mam 17 lat i jakos w moim towarzystwie zadna laska niezwraca uwagi na klate a wrecz przeciwnie, mowia ze byki nie sa przyjemne wiec nie ma co sie martwic
Zreszta jak laska zwraca uwage na klate/smochod/czy na buty adidasa to swiadczy o niej samej. A zaakcpetowanie mysle ze przychodzi z czasem - wiekiem. Majac 24 lata z dolkiem za soba zapominasz o nim (jesli nieodzwierciedla ci sie on na zdrowiu) - prawda olbik :wink:
eszcze żaden pies nie obsikał jadącego samochodu.
yanush
Administrator
Newbie
PE, 24 lata
«
Odpowiedz #5 :
Sierpień 06, 2004, 09:04:39 »
No z tym ocenianiem po tym, ze jakaś patrzy na klate, a druga nie to nie jest tak chyba, ze zaraz jakas 'dresiara'. Weźcie Panowie na sobie przetestujcie czy się nie obejrzycie za sexy dziewczyną, szczupłą, mającą wszystko na miejscu?
Więc nie ma w tym nic złego, że komuś sie podoba czyjeś ciało. Gorzej jeśli patrzy najpierw na to czy masz samochód i jaki, i czy nosisz markowe ubrania, wtedy jest poprostu pusta
olbik
Administrator
Newbie
PE, 24 lata
«
Odpowiedz #6 :
Sierpień 06, 2004, 10:46:50 »
Jasne, ze kazdy chcialby wygladac jak Brad Pitt, ale zycie to nie film
Rozejrzyjcie sie dookola wsrod swoich znajomych - ilu z nich chcialoby tez miec sylwetke modela
Jesli chodzi o kobiety, to oto moja opinia: dla tych, ktore traktuja zwiazek powazniej niz tylko 5 minutowa znajomosc, to czy mam dolek, czy nie mam, jest sprawa drugorzedna. Mialem okazje sie juz o tym przekonac nie raz. To banal co powiem, ale tak naprawde liczy sie to, jakim jestes, a nie ja wygladasz. Jesli jakas laska uwaza inaczej - to wolna droga - na pewno znajdzie sobie jakiegos osilka z klata jak szafa trzydrzwiowa.
Jeszcze podejme jeden aspekt tego tematu. Ale najpierw mala przypowiesc - mialem kiedys bliska kolezanke, ktora wiecznie narzekala, ze jest za gruba - a wcale nie byla (no dobra, moze minimalnie, ale przeciez kochanego cialka nigdy za wiele ;p ) . Jednak miala najwyrazniej jakis kompleks, bo ciagle sie pytala - powiedz ze jestem gruba, no powiedz... W koncu mnie to zaczelo powoli denerwowac. Do glowy by mi nigdy nie przyszlo, ze powinna stracic na wadze, czy cos, ale ona ciagle wracala do tego tematu. I tak sobie mysle, czy czasem z nami nie jest podobnie. Robimy afere z naszej klatki - jesli nie przed kims, to przed samym soba. I co? Wlasnie wtedy ludzie zaczynaja dostrzegac, ze cos faktycznie z nami jest nie tak - a pewnie nawet nie zwrociliby uwagi. A jesli nawet, to watpie, zeby to jakos zle o nas swiadczylo. Przeciez kazdy rodzi sie inny.
Dobra, koniec tych wywodow filozoficznych
Pozdrawiam,
Olbik
yanush
Administrator
Newbie
PE, 24 lata
«
Odpowiedz #7 :
Sierpień 06, 2004, 12:20:47 »
Cytat: "olbik"
Jeszcze podejme jeden aspekt tego tematu. Ale najpierw mala przypowiesc - mialem kiedys bliska kolezanke, ktora wiecznie narzekala, ze jest za gruba - a wcale nie byla (no dobra, moze minimalnie, ale przeciez kochanego cialka nigdy za wiele ;p ) . Jednak miala najwyrazniej jakis kompleks, bo ciagle sie pytala - powiedz ze jestem gruba, no powiedz... W koncu mnie to zaczelo powoli denerwowac. Do glowy by mi nigdy nie przyszlo, ze powinna stracic na wadze, czy cos, ale ona ciagle wracala do tego tematu. I tak sobie mysle, czy czasem z nami nie jest podobnie. Robimy afere z naszej klatki - jesli nie przed kims, to przed samym soba. I co? Wlasnie wtedy ludzie zaczynaja dostrzegac, ze cos faktycznie z nami jest nie tak - a pewnie nawet nie zwrociliby uwagi. A jesli nawet, to watpie, zeby to jakos zle o nas swiadczylo. Przeciez kazdy rodzi sie inny.
Zgadzam się i byłem podobnego zdania wcześniej. Miałem dziewczyne, której wogóle dołek nie przeszkadzał.
Ale jeśli dojdą do tego problemy zdrowotne związane z tą wadą to jednak nie można tego bagatelizować.
olbik
Administrator
Newbie
PE, 24 lata
«
Odpowiedz #8 :
Sierpień 06, 2004, 12:30:54 »
Cytat: "yanush"
Zgadzam się i byłem podobnego zdania wcześniej. Miałem dziewczyne, której wogóle dołek nie przeszkadzał.
Ale jeśli dojdą do tego problemy zdrowotne związane z tą wadą to jednak nie można tego bagatelizować.
No jasne - ja pisalem o kosmetycznym aspekcie sprawy.
A o zdrowie nalezy dbac i nie bac sie isc do lekarza nawet z najbardziej wstydliwym problemem - zdrowie mamy jedno - zycie tez...
Adrian_listek
Global Moderator
Newbie
Reputacja: +4/-4
PE, 24 lata
«
Odpowiedz #9 :
Sierpień 06, 2004, 03:09:32 »
co prawda to prawda
E 19 lat
ToMuSheK
PE, 24 lata
«
Odpowiedz #10 :
Kwiecień 04, 2006, 08:48:50 »
Rzeczywiscie WIELKIE BRAWA za podejscie do stanu rzeczy
ja tez tak raczej nie umiem. Pectusa mam od urodzenia,w moim przypadku to wada genatyczna, moj tata tez ma i jego podobno tez mial. Duzo robilem w tym kierunku zeby sie go pozbyc. Ale pewnego dnia piekna pani doktor "obudzila" mnie i powiedzial ze zadnymi cwiczeniami sie tego calkowicie nie zlikwiduje ,tylko OPERACJA. Dzis mam 21 lat i mysle o tej operacji .tylko sie troche wacham czy to aby nie za pozno .... :cry: :cry: :cry:
pletwa
Newbie
Reputacja: +0/-1
PE, 24 lata
«
Odpowiedz #11 :
Kwiecień 07, 2006, 04:09:15 »
czytam co piszecie i dochodze do wniodku że ja zyje raczej wegeyuje :evil: u mnie zwracają na klate a nie na rozmowe chociaz wiem ze ze mna sie fajnie rozmawia bo jak nikt nie wiedział o wadzie to bylo tyle znajomych a teraz syf kila mogiła
jak zacztna byc dobrze to sie spie***** :evil:
Dlaczego :?:
Strony: [
1
]
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum