PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 24, 2012, 05:54:36
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
>
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum
>
Szpitale i kliniki
(Moderatorzy:
Xsantes
,
dabcio
) >
sosnowiec ?
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: sosnowiec ? (Przeczytany 1757 razy)
dell-fan
Newbie
Reputacja: +0/-0
sosnowiec ?
«
:
Sierpień 01, 2008, 05:14:48 »
witam, mam pectusa sredniego bym powiedzial. i do tego zapadnieta prawa czesc klatki piersiowej.
bylem dzis u ortopedy i dal mi skierowanie do szpitala, i doradzil mi bym wybral szpital z sosnowca, mam dosc blisko, jestem z slaska, czy ktos z was moze cokolwiek powiedziec na temat tego szpitala ? jakie metody operacyjne tam stosuja itd ? ja osobiscie bym chcial operacje metoda ravitch poniewaz jestem osoba uprawiajaca extremalne sporty i nie widzi mi sie to ze 2 lata mam miec blache w sobie i miec 2 operacje, oprocz tego bym sie zalamal gdyby po wyjeciu plyty klata wrocila.. wiec wole chyba wybrac ravitch, slyszalem duzo opinii na temat szpitala z krakowa, do ktorego mialem do tej pory zamiar sie zglosic gdy tylko bede mial skierowanie w rekach, lecz teraz gdy mnie ten ''chirurg'' tak mocno przekonywal ze mam isc do sosnowca , chcialem zasiegnac rady w forum,
btw: czy wybor operacji ravitchem, jest waszym zdaniem dobry wybor w moim przypadku ? dodam moze ze mam 23 lata.
raY_of_light
Newbie
Reputacja: +7/-2
Odp: sosnowiec ?
«
Odpowiedz #1 :
Sierpień 01, 2008, 08:38:06 »
Jak masz wadę bardziej dużą niż średnią to wybór metody jest dobry, pierwszy raz słyszę żeby był szpital w Sosnowcu...Ja byłem w Poznaniu, chociaż daleko to polecam każdemu.
Szczęśliwy posiadacz prostej klatki, zoperowany metodą Nussa w Poznaniu.
"Mądry człowiek potrafi śmiać się z własnej głupoty.."
omsym
Gość
«
Odpowiedz #2 :
Sierpień 02, 2008, 08:08:00 »
Ja też pierwszy raz słyszę o sosnowcu.
Z tego co piszesz masz wadę asymetryczną więc Ravitch jest jak najbardziej wskazany, zresztą i tak jeśli miałby być Nuss to tylko w zestawieniu z Ravitchem.
Mam taką samą wadę, tyle że lewa strona jest zapadnięta. Też zdecydowałem się na metodę Ravitcha, tylko zastanawiam się nad wyborem lekarza obecnie. (Łódź, Kraków)
dell-fan
Newbie
«
Odpowiedz #3 :
Sierpień 02, 2008, 08:32:16 »
to moze zastanow sie nad krakowem ? ja chyba wlasnie tam pojade, dzwonilem tam ostatnio i bardzo milo mi lekarz wszystko wytlumaczyl, mozna przyjechac w kazda srode , (w srody sa konsultacje) bez TERMINU !! ze soba trzeba miec rtg klaty Przod bok i chyba z gory, no i wtedy juz na miejscu jest termin na operacje ustawiany itd, ja chyba pojade teraz w srode lub za tydzien do krakowa na konsultacje.. musze tylko zalatwic te rtg.. daj znac co i jak, kto wie moze sie spotkamy
a jezeli chodzi o krakow to chyba raczej godna polecenia klinika nie ?
omsym
Gość
«
Odpowiedz #4 :
Sierpień 03, 2008, 03:43:03 »
Szpital cieszy się raczej dobrą opinią...
Dobra wiadomość - że nie trzeba czekać na konsultacje.
Ja najwcześniej mógłby jechać (jeśli już) to w środę 20. Chociaż na czasie aż tak mi nie zależy, bo nie wiem kiedy mógłbym iść najwcześniej pod nóż, może jakoś pod koniec października...
Do Łodzi mam bliżej ale boję się "zmarnować" trzecie skierowanie.
dell-fan
Newbie
«
Odpowiedz #5 :
Wrzesień 23, 2008, 07:16:07 »
no cos ja widocznie zmarnowalem 1 skierowanie, bylem w tym krakowie i koles mi powiedzial ze wada ktora mam jest zbyt malutka by operowac, chociaz chirur u kturego z tym bylem u mnie mowil ze dosc duze zapadniecie, a pectus sredni, jakis nie powazny ten lekarz w tym krakowie bo powiedzial mi ze mam isc czwiczyc silowo, ze zapadniecie samo sie wyprostuje po jakims czasie , a ze pectusa moge zamaskowac calkowicie jezeli zdobede dosc duzo masy, i dal mi termin na kontrole za rok, jak wrucilem do domu,to w mojej desperacji od razu poszedlem do lekarza i powiedzialem mu o tym, powiedzial ze skoro tak lekarz twierdzi to chyba tak jest, kupilem sobie zestaw porzadnych suplementow i bede ostro czwiczyl na mase. za rok jak zdobede jakies dodatkowe 20 kg masy i piers urosnie porzadnie, wybiore sie zas do tego krakowa i przedstawie mu wyniki, ciekawe co mi wtedy powie, bo to chyba jakies zarty, czwicze juz od pare ladnych lat i zapadniecie mi sie nie cofnelo ani troche, .. z tym ze tej masy nie mialem az tak masakrycznie duzo poniewaz czwiczylem glownie na sile, jak co to bede informowal jak sie moja sprawa dalej toczy.. obecnie jestem Z A L A M A N Y:(
ale to moj problem wiec o tym nie bede pisal
«
Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2008, 07:20:33 wysłane przez dell-fan
»
Strony: [
1
]
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel: