PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 24, 2012, 05:53:28 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Łódź czy Warszawa  (Przeczytany 2513 razy)
qwe
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Lipiec 30, 2008, 05:17:49 »

Witam wszystkich.

Ostatnio zdecydowałem się na operację.Udałem się na wizyty i mam już wyznaczone daty operacji - problem w tym, że chciałbym wybrać tą lepszą Mrugnięcie

Do wyboru mam ŁÓDŹ, Szpital im. Kopernika u dr hab. Józefa Kozaka
lub też WARSZAWA, Instytut Gruźlicy i Chorób Płuc u dr Iwana Komarowa.
Pierwszy powiedział, że będzie potrzebne jeszcze USG i możemy przystąpić do operacji metodą mieszaną (N+R) z powodu asymetrii(zapadnięta lewa część), drugi zaś nic nie chciał powiedzieć o operacji, bez wyników tomografii na które mnie skierował, ale zaznaczył że operacja odbędzie się 2,3 dni po badaniach.
W rozmowie dużo bardziej kompetentny(doświadczony) wydał mi się Kozak,ale mogłem odnieść mylne wrażenie. Rodzi się też w głowie kilka pytań,

Czy tomografia jest konieczna przed wszystkimi zabiegami?
Kogo bardziej polecacie?
Czy miał ktoś z jednym lub drugim lekarzem operacje i jakie były skutki i jaki rodzaj operacji?
Będę bardzo wdzięczny za każdą informacje tym bardziej,że termin się zbliża (18 sierpień)a ja jeszcze się nie zdecydowałem. Niezdecydowany
Pozdrawiam i z góry dziękuję.

omsym
Gość
« Odpowiedz #1 : Lipiec 31, 2008, 09:44:21 »

Żadnym z ww. lekarzy nie miałem nic wspólnego ale mam za to taką samą wadę jak twoja i chciałem się wybrać do Łodzi/Krakowa na konsultacje... (jeszcze)

Czy dr Kozak powiedział ci, że skoro masz wadę mieszaną to zastosuje N+R, a nie tylko jedną z technik? (w domyśle Ravitch) Mi bardziej zależałoby na samym R (bez N) Ile masz lat? Ale widzę, że nie mam po co jechać do dr Kozaka jednak...

O potrzebie tomografii pierwszy raz słyszę. Kilka osób z forum miało operację u dr Kozaka, poszukaj.
otaksobie
Gość
« Odpowiedz #2 : Sierpień 07, 2008, 12:11:57 »

Witaj. Ja mam doświadczenia związane ze szpitalem Kopernika w Łodzi i prof. Kozakiem. Szpital rzeczywiscie ok. Prof. Kozak również. Operacje Nussa miałem wykonaną 2 lata temu, i już jestem po wyjęciu płytki. Klatka jak na razie nie opadała. Co do prof. Kozaka, to opinie te które ja słyszałem są jak najbardziej pozytywne. Od ludzi na oddziale można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy...Prof. Kozak zajmuje się przede wszytkim poważnymi przypadkami z zakresu torakochirurgii ale klatki tez robi fajne.Przynajmiej moja jest fajna Uśmiech Ja mogę polecić. Nie tylko ordynatora, ale jego cały zespół. Młodzi ale już wykwalifikowani lekarze. No i plus tez duży, że nie czeka się długo na operacje...a w terminach można "przebierać". Jeśli idziesz do szpitala w poniedziałek, możesz być pewien, że operacja będzie we wtorek z samego rana.
Nie odniosłeś mylnego wrażenia. Kozak jest niesamowicie kompetentnym lekarzem a przede wszystkim bardzo zdecydowanym. U mnie nie chciał w zasadziie nic oprócz RTG. Powiedział, że jest wszystko jasne. Klatka lejkowata 4,5 cm, niewielka rotacja mostka na prawo...Wizyta u niego trwała 5 min. A w ciągu tych 5 minut dowiedziałem się wszystkiego. Tydzień przed operacją musiałem jechać tylko do niego na zmierzenie klatki i dopasowanie płytki. Z tego co słyszłem od innych pacjentów...To jeśli operacji nie chce się podjąć jakiś lekarz to jedyna możliwość: "kierunek Kozak".

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2008, 12:28:25 wysłane przez otaksobie » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
teletrade opinie - dr chout - gabloty ogłoszeniowe - pobierz avira antivir - princelion