PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 24, 2012, 05:40:00 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Dr. Adamczak  (Przeczytany 6732 razy)
FiFiX
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Maj 31, 2008, 12:50:21 »

Siemka, mogę Was prosić o aktualny kontakt z dr. Adamczakiem? Najlepiej mail.

Mam także pytanie czy ten pan przyjmuje prywatnie? Gdy wysyłając mu maila z moim zdjęciem będę musiał na wizytę przyjechać czy też nie?
selfishtruep
Newbie
*

Reputacja: +4/-0

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 01, 2008, 12:31:22 »

Dr Adamczak przyjmuje w poradni torakochirurgicznej w ramach NFZ, ale podobno prywatnie również. Niestety nie mam do niego maila. Jednak chyba nie wyobrażasz sobie sytuacji, że jakikolwiek lekarz zakwalifikuje cię do operacji tylko na podstawie zdjęcia przesłanego mailem? Wizyta i tak będzie konieczna, więc jeśli rzeczywiście masz PE/PC i chcesz sie tego pozbyć to nie ma co bawić się w wysyłanie zdjęć tylko należy umówić się na badanie. Telefon do przychodni jest gdzieś na forum  Mrugnięcie

Pozdrawiam,
Dawid

A może problem nie leży w wyglądzie, lecz w psychice? Nie pozwól by kompleksy determinowały twoje życie. Przeczytaj, a zrozumiesz:
http://www.truep.info/pokochajsiebie.pdf
FiFiX
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 01, 2008, 02:30:14 »

Dzięki za odpowiedź, moja wada to odstająca klata z prawej strony i wklęsła z lewej, byłem u ortopedów i niby nic nie zagraża zdrowiu, kiedyś miałem echo serca i też dobrze było. Powiedzcie mi w moim przypadku jaka była by operacja? Jakie blizny i rehabilitacja?...
selfishtruep
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 01, 2008, 03:57:29 »

Jeżeli dobrze opisujesz wadę, to moja była identyczna. Jest to klatka kurzo-szewska. W moim przypadku operacja polegała na zastosowaniu metody Ravitcha na prawej strony klatki: usunięto chrząstki przymostkowe, wyrównano poziom lewej i prawej strony i przyszyto żebra na nowo. Następnie za pomocą nussowskiej płytki uniesiono całą klatę do góry. Efekt jest zadowalający.   Język

A może problem nie leży w wyglądzie, lecz w psychice? Nie pozwól by kompleksy determinowały twoje życie. Przeczytaj, a zrozumiesz:
FiFiX
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 01, 2008, 09:02:10 »

Miałeś jedną operację czy obie? Jak z rehabilitacją i bliznami?
Mówiąc że efekt jest zadowalający znaczy że klata jest prosta?
I jak możesz zapodaj fotki przed i po, wręcz błagam!:P
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2008, 11:09:58 wysłane przez FiFiX » Zapisane
selfishtruep
Newbie
*

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 02, 2008, 12:50:06 »

Miałem jedną operację, wszystko to można zrobić w czasie jednego zabiegu. Mam dwie blizny po bokach po Nussie i jedną pionową ok. dziesięciocentymetrową na środku klaty. Nie miałem rehabilitacji, a do siebie dochodzę do dziś chociaż minęło już 7 miesięcy. Jednak było warto, nie jest to takie straszne jak się wydaje. Zdjęć nie mam, może kiedyś zrobię. Język

Pozdrawiam,
Dawid

omsym
Gość
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 02, 2008, 04:00:52 »

Ja mam tylko aktualny tel. do rejestracji: 061 665 42 59

Też mam wadę asymetryczną - prawa strona wypchnięta, lewa zapadnięta. Wizytę mam w ten czwartek (wreszcie). Niezdecydowany
FiFiX
Newbie
*

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 02, 2008, 09:37:34 »

omsym jak będzie po wizycie powiedz co doktor powiedział Uśmiech BTW. orientuje się ktoś czy jak pójdzie się prywatnie to czy operacja będzie szybciej?
omsym
Gość
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 02, 2008, 09:43:19 »

Napisze, napisze...

Będzie szybciej o ten czas, który stracisz na czekaniu w kolejce na pierwszą wizytę do lekarza. (1-3 miesiące) Kolejka do operacji jest przecież ta sama.
FiFiX
Newbie
*

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 02, 2008, 09:45:24 »

Acha... Ej gdzieś był temat i numer 513 coś tam dalej do dr. Adamczaka, to jest dobry numer?^.-
omsym
Gość
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 02, 2008, 09:53:56 »

Nie mam pojęcia, ale mogę zapytać w czwartek, "bo kolega z forum chciał się umówić prywatnie i nie może znaleźć" Mrugnięcie Ale myślę, że jak zadzwonisz do rejestracji to też ci podadzą prywatny do doktora. Albo zapytaj http://www.pectus.pl/index.php?action=profile;u=477 autora tego postu, skoro dzwonił żeby się umówić prywatnie to pewnie będzie miał numer.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2008, 09:58:19 wysłane przez omsym » Zapisane
betusia
Newbie
*

Reputacja: +3/-1

« Odpowiedz #11 : Czerwiec 02, 2008, 10:45:53 »

Ja mam komóre Mrugnięcie Tylko nie jestem pewna czy aktualna - bo to jeszcze z zamierzchlych czasow mojej operacji

Mam nadzieje, że dr Adamczak nie jest przeciwny jej udostepnienia ogólowi... a niech tam.

501 227 553

i jeszcze taki mam

513 191 600

któryś powiniem być ok
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2008, 10:49:43 wysłane przez betusia » Zapisane

F
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #12 : Sierpień 19, 2008, 06:54:26 »

Mail jest dostępny na stronie http://www.thorax.amp.edu.pl/index.htm
A podany tam jest: jaroslaw_adamczak@usa.net

_PE, operacja metodą Nussa 22.08.2008
wyjęcie płytek - lipiec 2011
seelk
Newbie
*

Reputacja: +3/-2

2944656
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Sierpień 26, 2008, 01:43:16 »

Możecie mi powiedzieć gdzie dokładnie przyjmuje dr. Adamczak? Byłem dzisiaj w poradni przy szpitalu na Przybyszewskiego, zachodzę do kardiologii bo tylko to mi podchodziło, ale z rozmowy z panią w okienku wyszło, że on tu nie przyjmuje i mi każe iść do innego budynku, tam jak się okazało był tylko gabinet i się utwierdziłem w tym, że tu go nie znajdę.

Czy on jest tylko na oddziale?

Projektowanie stron internetowych

http://tworzenie-stron.info
Apriliana
Newbie
*

Reputacja: +6/-2

« Odpowiedz #14 : Sierpień 26, 2008, 09:27:16 »

Dr Adamczaka możesz znaleźć w Szpitalu Chorób Płuc i Gruźlicy na ul. Szamarzewskiego, a tam udaj sie na oddział Torakochirurgii.
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
kursy językowe - dominic wightman - Matura ustna harmonogram - jakub pyżalski - wczasy chorwacja