PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 24, 2012, 05:33:42
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
>
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum
>
Życie codzienne Pectusów
(Moderatorzy:
Xsantes
,
dabcio
) >
Czy nie czujecie się oszukani mając wadę PE lub PC?
Strony:
1
[
2
]
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Czy nie czujecie się oszukani mając wadę PE lub PC? (Przeczytany 5097 razy)
anika
Newbie
Reputacja: +1/-0
Odp: Czy nie czujecie się oszukani mając wadę PE lub PC?
«
Odpowiedz #15 :
Wrzesień 06, 2008, 06:39:47 »
Dziwi mnie to ze większość narzekających to faceci- ludzie, ostatnią rzeczą która by mi u mojęgo chłopaka przeszkadzała to pectus!! Dla kobiet wygląd nie jest az tak wazny, liczy sie bardziej osobowosc, poczucie bezpieczenstwa i duzo innych, bardziej psychologicznych cech.
A co ma powiedziec dziewczyna??? Mam zoperowanego pectusa, wycierpiałam sie tyle, ze nawet mi sie juz o tym pisac nie chce. Mimo tego, wada nadal jest + mała deformacja + asymetryczność żeber + niewielki biust. Ale postanowiłam sobie, ze wezme sie w garsc, ze dam rade, ludzie mają gorzej, na wózkach jezdza itp. Myślalam, ze jesli dla mnie to nie bedzie problem to dla innych równiez. Wiedziałam, ze łatwo nie będzie - 99% facetów to wzrokowcy, ale postanowiłam zaryzykować. Przez półtora roku miałam chłopaka, pierwsza poważna miłość i pierwszy związek( w wieku 22 lat). Szaleliśmy za sobą, wydawało mi się ze to juz ta osoba na całe zycie. Bylismy strasznie zakochani, ale z czasem pojawiło sie pragnienie bliskości, jakies pieszczoty, cos tam. I to okazała się bariera nie do pokonania, po prostu nie mogłam....nie powiedziałam mu ze mam pectusa, choc wiedziałam ze on czuje, ze ze mną jest coś nie tak. Nie miałam odwagi porozmawiac, cały czas odwlekałam to na później. Pewnego dnia przyjechał, powiedział ze to koniec i ze ma inną. Bez jakiegoś większego powodu - niby wszystko było między nami ok, nawet się nie pokłócilismy, nic. tak po prostu odszedl... nie wiem na ile to faktycznie ta inna dziewczyna ale jakoś wewnętrznie czuje, ze to przeze mnie. I jak ja mam dalej żyć? ze świadomością ze straciłam taką miłość przez pectusa, swoje obawy, bariery... Moze by nie zrozumiał, ale chyba najgorsze jest to, ze nie odwazyłam sie z nim porozmawiac tylko udwałam ze wszytsko jest w porządku. Nienawidze siebie, tego beznadziejnego zycia i mam nadzieje ze nie bedzie za długo trwało.
naqim
Newbie
Reputacja: +1/-0
«
Odpowiedz #16 :
Wrzesień 06, 2008, 11:08:29 »
ech... odwiedzam to forum juz dosc dlugo i dopiero teraz przeczytalem ten watek...kilka slow ode mnie...nie wiem co w tym jest ale chyba wiekszosc pectusow czesciej niz inni wylewa lzy(przynajmniej ze mna tak jest)...teraz leja mi sie ciurkiem....no coz, moze to zabrzmi sztandarowo ale przeczytalem dokladnie swoja historie. z tym ze ja przeszedlem juz jedna operacje. na troche byl spokoj ale operacje lekarz prowadzacy spier**lil. dzisiaj znow męcze sie z całym swiatem, walcze ze soba i nie nawidze sie...nie moge patrzec na swoja sylwetke bo ogarnia mnie obrzydzenie...ile mozna sie ukrywac i maskowac klate?? moze i jestem slaby i z pewnoscia ktos mi tu wypomni to w kolejnym poscie ale ja mam to w... zycie mi dopier**la na kazdym kroku, moze nie tyle zycie ile PE. po momentach jakiegos uniesienia i lekkiej radosci zawsze sprowadza mnie na ziemie. no coz...taki jest los pectusa. zazdroszcze innym P. optymizmu. mnie wypłukal z niego dawno PE. dzis podejmuje kolejna bitwe, jade do poznania 25 wrzesnia. zobacze jak bedzie, co powie lekarz, moze znowu naiwnie uwierze ze wszystko bedzie dobrze. nadzieja matka glupich, ale jak kazda matka- kocha swoje dzieci;) przezyje ten bol drugi raz. bede czekal tyle ile bedzie trzeba, bo co znaczy rok czekania na operacje i pozniej rok rekonwalescencji na przeciwko calego zycia.....na koniec prosze o jedno...jesli ktos bedzie chcial mi wrzucac swoje moraly i gadac ze jestem debil czy cos ze ni powinienem myslec tak czy inaczej to plisss niech sobie odpusci. uszanujmy sie nawzajem...i mowie Wam, albo raczej sobie-- jeszcze pojde sie kompac normalnie nad jezioro ze wszystkimi, zdejme koszulke podczas gry w pilke, zdejme ją przy ognisku, pojde na basen....
snajper
Newbie
Reputacja: +2/-7
«
Odpowiedz #17 :
Grudzień 07, 2008, 10:03:45 »
witam ponownie odświeżę temat
jak teraz aktualnie wyglądam można zobaczyć w tym temacie(ostatnie zdjęcia jak najbardziej aktualne):
http://www.pectus.pl/index.php/topic,599.msg6440.html#new
Poznałem wspaniałą dziewczynę, zakochałem się w niej a ona we mnie
Powiedziałem jej o pectusie , ale nie chciałem się przy niej rozbierać na pierwszym spotkaniu
Dobra byłem szczery, wie o tym co mi jest, mieszkamy daleko od siebie... dopiero spotkamy się w nowym roku...
Mówi mi, że jej się podobam. A jej na to "podobam Ci się ale tylko jak jestem ubrany"
Powiedziała, że chce to zobaczyć, no ok zobaczy..
----
Z góry wiem, że mnie zostawi przez tego pectusa oczywiście
takie życie muszę cierpieć... keidy reszta się świetnie bawi mam dość... ona taka modelka a ja połamaniec.
Pytałem się ją kiedyś czy patrzy na wygląd: powiedziała, że trochę tak.
Ona sobie nie zdaje sprawy jak bardzo duża jest ta wada, już jestem skreślony tylko czekam aż mnie zostawi.
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2008, 10:05:54 wysłane przez snajper
»
Tomek84
Newbie
Reputacja: +5/-11
«
Odpowiedz #18 :
Grudzień 27, 2008, 03:31:08 »
Ty sobie k.ur..wa żarty robisz chłopie ?
link ze zdjęciami który dałeś
jakiego Ty masz petcusa ? 0,5 cm ? i chcesz sie zabić na motorze ?
palnij sie w ten pusty łeb !!!!
tak napisze bo nie mam słów do takich imbecyli jak Ty, którzy nie doceniają daru życia
ja mam 2,5 cm doł, za.pi.e.rd.al.am 7 lat na siłowni , pobijam własne rekordy, żeby jakoś to zatuszować
Z laskami NIGDY nie miałem problemu, bo nie liczy sie wygląd tak bardzo jak bajera i intelekt.
w ogóle to, jeżeli tak chcesz bardzo, to idz sie zabij człowieku na tym motorze, jesteś baranem i tyle !!!!
nie jeden by dał wszystko żeby mieć tak małą wadę jak Ty na zdjęciach
sorry panowie admini za nerwy, ale z takimi ludźmi to inaczej nie można
oszukany kuwa, jasne , a co ma powiedzieć chłopak z wadą 4-6 cm ?
spadaj z tego forum stary, z Twoją wadą to nawet bym pompki nie używał a co dopiero myśleć o cięciu
pb_90
Newbie
Reputacja: +0/-11
«
Odpowiedz #19 :
Grudzień 27, 2008, 10:41:38 »
dokladnie, w pelni zgadzam sie z
Tomek84
juz ci pisalem w innym poscie co o tym mysle, zalosne jest to co piszesz.
Mam wade 5 razy wieksza niz ty, a 5 razy mniej tragizuje.
Przestan tak gadac, bo i tak nikogo tym nie wzruszasz, ani nie wywolujesz zalu (czy co tam innego chcesz osiagnac), ale wkurwiasz czlowieku!
X-LOL
Newbie
Reputacja: +0/-0
«
Odpowiedz #20 :
Grudzień 28, 2008, 12:39:41 »
Tomek84
,ma rację choć nie popieram jego stylu wypowiedźi heh.
snajper.
Napisałeś,że zakochaliście się w sobie nawzajem.Ludzi się kocha za coś,a nie za wygląd.Uroda kiedyś przemija.Naturalnie,że wygląd się dla niej liczy.A czy Tobie wygląd jest obojętny? Zapewne też z początku spodobała ci się ona bo jest ładna,a potem dopiero zaczeliście gadać etc.
Taaak,zakładaj z góry,że Ciebie zostawi.Musisz cierpieć?Męczennik?
Z twoich zdjęć widać,że ćwiczysz,masz dobrze zbudowaną sylwetkę i małą wadę.Pewnie gdy ciebie zobaczy bez koszulki nawet nie bedzie widać żadnego dołka.
Głowa do góry.Nie jesteś skreślony.I jak ty wogóle myślisz o tej dziewczynie? Że jest,aż taka by patrzeć tylko na wygląd? Lepiej jej tego nie powtarzaj gdy ciebie zaakceptuje w twoich oczach bo jeszcze się obrazi
Chłopaki wyżej mają racje,nie dramatyzuj.Napisz jaka była jej reakcja
Myśle,że się nie mylę i ona Ciebie zaakceptuje.
.....zawsze może być lepiej.bo jutro jest nowy dzień i zrób cos tym.....
unnamed
Newbie
«
Odpowiedz #21 :
Grudzień 30, 2008, 12:56:31 »
No wiec tak, mam PE. Cholernie źle mi z tym jest, tymbardziej ze rodzice wmawiaja mi, ze sam sie tego nabawilem siedzac przed komputerem. Moze maja troche racji. Zycie codzienne nie jest takie złe, z dziewczynami gorzej, boje sie zaangazowac po raz kolejny bo nie chce sie znow sparzyc przez moja klate.
Pectusa zauwazylem majac 15 lat, teraz mam 17 zastanawiam sie nad operacja, chce sobie zalatwic wszystkie papiery i postawic rodzicow przed faktem dokonanym. Lato jest straszne, brat codzinnie na plaze jeździ i pyta sie mnie czy chce jechac, musze zmyslac ze mi sie nie chce jechac, a cholernie chcialbym sie pobawic z rowiesnikami na tej cholernej plazy. Mój Pectus nie jest jakis ogrnomny, ale łatwo go zauwazyc.
Nie wiem co robic, operacja to chyba jedyne wyjscie.
Pozdrawiam
unnamed
pb_90
Newbie
Reputacja: +0/-11
«
Odpowiedz #22 :
Grudzień 30, 2008, 01:34:13 »
nabawiles sie tego siedzac przed komputerem? a to dobre, jeszcze takiej bzdury nie slyszalem
nie wiem jak u Ciebie z wielkoscia wady, ale zapewniam, ze dziewyczy na to nie zwracaja uwagi
a co do operacji to nie taka latwa sprawa, bo potrzebujesz wszystkich badan, przeswietlen, musisz umowic sie na wizyte z lekarzem, jeszcze zalezy gdzie mieszkasz i jak daleko masz do osrodka, w ktorym operuja. I pamietaj, ze ta operacja jest bardzo powazna i wiaze sie z nia wiele konsekwencji, poczytaj sobie na forum.
pozdrawiam
unnamed
Newbie
«
Odpowiedz #23 :
Grudzień 30, 2008, 03:39:13 »
do poznania mam 50 km
nie powinno byc z tym problemu, wczoraj gadalem z mama, do lekarza rodzinnego ide jak najszybciej, odrazu po nowym roku
Strony:
1
[
2
]
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum