PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 24, 2012, 05:30:58
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
>
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum
>
Szpitale i kliniki
(Moderatorzy:
Xsantes
,
dabcio
) >
Jaki szpital??
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Jaki szpital?? (Przeczytany 2080 razy)
pablo89
Newbie
Reputacja: +0/-0
Jaki szpital??
«
:
Marzec 26, 2008, 11:46:21 »
Witam mam 18 lat i jestem nieszczęśliwym posiadaczem PE
. Zdezydowałem się na operacje, a zależy mi głownie na efekcie kosmetycznym bo ze zdrowiem nie jest najgorzej. Kondycja oczywiście marna ale to dla was nie nowość. Mieszkam na podkrapaciu i Poznań o którym napisaliście tyle ciepłych słów jest daleko a pozatym wolne terminy na operacje są dopiero na grudzień. Chciałbym taki zabieg wykonać na wakacjach gdyż poźniej rozpoczynam studia nie bede mial zbytnio czasu. Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś szpital niedaleko podkarpacia i orientacyjnie podać ile czeka się na zabieg??W waszym rankingu zauważyłem ze dobrą opinią cieszy sie lublin, na innych stronach ze łódź jest dobra. Czy ktoś był operowany w tych klinikach albo jakiejś innej w pobliżu?? z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich pectusów
lalka
Newbie
Reputacja: +3/-0
Odp: Jaki szpital??
«
Odpowiedz #1 :
Marzec 27, 2008, 09:26:54 »
Hej, to masz blisko Rabki! Ja się tam też chyba wybiorę, bo ktoś pisał że tam dobrze naprawiają klatki
Mam już termin operacji w Warszawie, za miesiąc (tu są krótkie terminy) ale mam obawy- chłopak pisał że źle mu zrobili a właściwie nic mu tu nie poprawili...już nie wiem co mam robić, trudna decyzja jest bardzo, pozdrawiam p.s. w Rabce też są b. krótkie treminy
traper56
Newbie
Reputacja: +1/-0
«
Odpowiedz #2 :
Marzec 27, 2008, 09:53:08 »
Ale w Rabce nie robią metodą NUssa, przynajmniej było tak rok temu. Więc jeżeli zależy Ci na tej metodzie, to odpada.
krzychu22
Newbie
«
Odpowiedz #3 :
Marzec 27, 2008, 10:29:57 »
w Rabce byłem operowany jakieś 10 lat temu w wieku 12 lat. Stosuja tam tylko metode tradycyjną mi z wraz z wzrostem wada powróciła jedyne co mi po Rabce zostało to dość duża blizna wzdłuż mostka:/ teraz planuje jeszcze raz poddać się operacji ale metodą Nussa. Także jeżeli planuje ktoś sie wybrać tam na operacje to radze to dobrze przemyśleć...
Apriliana
Newbie
Reputacja: +6/-2
«
Odpowiedz #4 :
Marzec 27, 2008, 12:35:32 »
Ja nie patrzyłabym na odległośc. Sama mieszkam 500 km od Poznania ale zdecydowałam sie na Poznań. operacja to nie wycięcie wyrostka, warto sie oddać w ręce dobrego specjalisty..
lalka
Newbie
Reputacja: +3/-0
«
Odpowiedz #5 :
Marzec 27, 2008, 02:35:17 »
http://www.pectus.pl/index.php/topic,499.msg4400.html#msg4400
-
on pisze że tam stosują wszytskie metody ale zdaje się że są specjalistami w dziedzinie metod klasycznych...to nie zaczy że nie operują za pomocą Nussa!
zdanie ze strony instytutu w Rabce- Główne osiągnięcia:
Do niewątpliwych osiągnięć Kliniki należy wypracowanie własnej modyfikacji operacji tzw. lejkowatych i kurzych zniekształceń przedniej ściany klatki piersiowej.
Chcę się tam wybrać ponieważ wiem że u mnie nie wystraczy Nuss...a boję się że z Isntytu tu w warszawie odprawią mnie po konsultacji do domu...wszak nikt nie pisał o specjalistach z Instytu Chorób i Gruźlicy Płuc w Warszawie, była natomiast niepochlebna opinia jednego chłopaka, więc to samo mówi za siebie...pzd
pablo89
Newbie
«
Odpowiedz #6 :
Marzec 27, 2008, 04:22:34 »
Cytat: lalka Marzec 27, 2008, 02:35:17
http://www.pectus.pl/index.php/topic,499.msg4400.html#msg4400
-
on pisze że tam stosują wszytskie metody ale zdaje się że są specjalistami w dziedzinie metod klasycznych...to nie zaczy że nie operują za pomocą Nussa!
zdanie ze strony instytutu w Rabce- Główne osiągnięcia:
Do niewątpliwych osiągnięć Kliniki należy wypracowanie własnej modyfikacji operacji tzw. lejkowatych i kurzych zniekształceń przedniej ściany klatki piersiowej.
Chcę się tam wybrać ponieważ wiem że u mnie nie wystraczy Nuss...a boję się że z Isntytu tu w warszawie odprawią mnie po konsultacji do domu...wszak nikt nie pisał o specjalistach z Instytu Chorób i Gruźlicy Płuc w Warszawie, była natomiast niepochlebna opinia jednego chłopaka, więc to samo mówi za siebie...pzd
faktycznie do rabki mam blisko jednak z tego co słyszałem efekt kosmetyczny nie jest tam priorytetem i operuje się tam bardzo ciężkie przypadki w większości z zaleceniami od lekarza z powodu pogarszającego się stanu zdrowia. być może się myle ale na rabke się raczej nie zdecyduje, jestem umówiony z doktorem adamczakiem za miesiąc ale coraz poważniej zaczynam brać pod uwage Lublin. termin operacji na grudzień nie pasuje mi za bardzo a czekac do następnych wakacji nie ma mowy.cięzka sprawa tym bardziej ze to nie jest wycięcie wyrostka jak juz ktoś napisał.
janewa
Newbie
Reputacja: +1/-0
«
Odpowiedz #7 :
Marzec 27, 2008, 10:07:55 »
Pablo,
Jak sam piszesz jestes nieszczesliwym posiadaczem pe. Od tego jak uda sie twoja operacja zalezy czy przestaniesz byc nieszczesliwym posiadaczem pe czy tez bedziesz nim nadal. Operacja to bardzo powazna decyzja. Nie chodzi o to aby bylo blisko domu lub dokladnie w oznaczonym dniu tylko aby wszystko sie dobrze udalo. Od tego kto bedzie Cie operowal w duzej mierze zalezy wynik operacji. 'Gdzie i kiedy' nie ma na to zadnego wplywu. To jest twoja decyzja gdzie pojedzesz ale mysle, ze powinienes zastanowic sie co jest dla ciebie najwazniejsze. Decydujac sie na opearacje blizej domu lub w dogodnym terminie zaoszczedzisz moze troche czasu. Wszystko moze sie udac i wtedy bedziesz zadowolony. Jak efekt operacji cie nie zadowoli to bedziesz wypominal sobie przez lata, ze pewnie byloby lepiej jak bys kierowal sie w swoim wyborze doswiadzczeniem chirurga a nie odlegloscia od domu. Zrob tak abys bez wzgedu na wynik operacji mogl sobie powiedziec, ze nic lepszego nie mogles wybrac.
A tak na marginesie to mysle, ze Nuss jest duzo lepsza metoda, zwlaszcza jesli chodzi ci o efekt kosmetyczny.
j
Strony: [
1
]
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum
-----------------------------