PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 24, 2012, 05:26:51 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Był jakis przypadek pectusa wyleczony ćwiczeniami? wie któs może..hmm  (Przeczytany 9765 razy)
tamarind17
Newbie
*

Reputacja: +2/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 01, 2009, 09:06:47 »

Inspiro i tu się mylisz:
Jak ćwiczysz na siłowni to z reguły boki klatki się unoszą a środek zostaje w miejscu ponieważ nie ma tam mięśni, więc chyba w pewnym sensie dołek się pogłębia. Taka jest moja opinia, trochę na moim przykładzie na oko oczywiście, bo nie mierzyłem dokładnie przed siłką i po 6 miesiącach ćwiczeń
ddr
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 02, 2009, 04:06:00 »

tamarind17   dobrze mowisz sam chodziłem 6mc i wiem jak jest ;(
bek
Newbie
*

Reputacja: +3/-1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 07, 2009, 12:21:18 »

Wszystko zależy jak duże wgłebienie.. napewno nie zniknie ci wada jezeli masz duze ; dd a jezeli takie malutkie to pewnie i pomoze.
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #18 : Marzec 28, 2010, 10:38:25 »

Z mojego własnego doświadczenia wiem że:

basen - pomoga zmiejszyc PE (oczywiście gdy chodzimy min 3 razy w tygodniu na basenik)
siłownia - klatka o niebo lepiej wygląda pod koszulką Mrugnięcie

Ale samymi ćwiczeniami nie da sie wyleczyć z PE . Można wypchnąc niezle klate basenem tu przyklad Korzeniowskiego, ale wiadomo mało kto siedzi cały dzień na basenie.
Ogólnie i tak lepiej cokolwiek cwiczyć niż siedziec w domu Mrugnięcie

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
zwada
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 26, 2010, 10:47:09 »

Witam, przeglądałem to co piszecie o ćwiczeniach i chciałbym się w kilku kwestiach wypowiedzieć gdyż może Wam to naprawdę pomóc, od małego walczyłem bez operacji z wklęsłą klatką i wystającymi żebrami nie chodziłem na basen wstydziłem się pokazywać nawet przez koszulkę było wszystko widać tak jakbym miał dwa cycki na brzuchu i dziure w klatce piersiowej na pewno niektórzy z większą wadą znają ten problem, teraz mam 26 lat i po wadzie prawie ani śladu dla zainteresowanych wyślę zdjęcia, wszystko dzięki ćwiczeniom i pływaniu naprawdę dużo pływania i dużo ćwiczeń. Piszecie, że ćwiczenia nie wcisną żebra bo to kość bardzo mylne myślenie jedno z moich żeber wygląda idealnie drugie było o wiele bardziej wystające i prawie też nie widać i nie są zalane mięśniami ani tłuszczem Uśmiech jeśli będziecie ćwiczyć plecy to wada nie będzie postępowała a np po operacji jeśli ktoś się zdecyduje na pewno klatka nie wróci do pierwotnej postaci gdyż plecy będą ją bardzo dobrze trzymały oglądając Wasze zdjęcia muszę jedynie stwierdzić, że wyglądacie lepiej w tym wieku niż ja wyglądałem dlatego operację zostawcie na potem jeśli w ogóle się zdecydujecie, a ćwiczenia tylko Wam pomogą, ja pływam od 18 roku życia i ćwiczę od 20tego oczywiście nie cały czas i jedno ze zdjęć robiłem nie tak dawno http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-06/a9b419d0/dsc04765.jpg.html dla niektórych skutkiem ubocznym może być trochę więcej mięśni, mnie akurat to nie przeszkadza samą dziurę w klatce można zabudować mięśniami i nie będzie widać, a wystające żebra znikną na pewno nie poddawajcie się ciężką pracą osiągniecie wymażone rezultaty

streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #20 : Lipiec 01, 2010, 02:41:28 »

Łał to powiem że robi wrażenie.
To może wrzuć Twoje ćwiczenia na forum napewno się przydadzą komuś:)

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
basti6969
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Sierpień 30, 2010, 11:54:35 »

cwiczenia moze nie "naprawiaja" dolka ale wyglad sie poprawia:)
cwiczenia cwiczenia i nadzieja moim zdaniem daja efekty:) sam cwicze obecnie gora 2 miesiace w domu za jakis czas zamierzam isc na silke wiec mam nadzieje ze efekty beda lepsze

zdj z przed roku jedyne jakie znalazlem na kompie

Witaj animo
'
 Jestem pod wrażeniem tego co osiągnołeś ze swoim pectusem klata wygląda zdecydowanie lepiej gratuluje wytrwałości i efektu naprawde rewelacja, prosiłbym abyś mi napisał jakie mam ćwiczenia wykonywać w domu i mam zamiar na siłownie chodzić i co mam na siłowni ćwiczyć?? wybieram sie też na basen.prosze o jakieś rady i opis ćwiczeń i jak jest to możliwe  prosze o więcej zdjęć jak masz ,jak zaczynałeś ćwiczyć i po ćwiczeniach.Jesli masz jakieś zdjęcia to prosze wyślij mi na maila potrzebuje motywacji aby sie za to zabrać bo chyba wiesz przez co przechodze wiec prosze POMÓŻ. jak co to ślij na basti6969@o2.pl 
SlepaStrzala
Newbie
*

Reputacja: +6/-6

Koksik

« Odpowiedz #22 : Sierpień 31, 2010, 01:26:26 »

Animo, ja tu widzę tylko trochę odstające żebra, ale dołka ni ma ;p Ani na jednym, ani na drugim zdjęciu...
rafio
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Sierpień 31, 2010, 02:25:37 »

Animo, ja tu widzę tylko trochę odstające żebra, ale dołka ni ma ;p Ani na jednym, ani na drugim zdjęciu...

Dołek z pół centymetra a żebra były troszkę widoczne i to tyle Uśmiech

jakie ćwiczenia robiłeś na brzuch bo fajnie zakryłeś te żebra

pozdr
rafio
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Sierpień 31, 2010, 03:24:15 »

proszono mnie o zdj wiec prosze  o to zdjecia robione dzis kolo 13 Chichot
pierwsze dwa robioione na "napieciu" xD
a 2 dolne robione zwyczjnie:)  na tym ostatniu sie wygialemxD

Klata, klatą. We 2 miechy dobrze się jej nie zbuduje Uśmiech nie mniej jednak trochę urosła.
Mi się podoba bardziej brzuch i te zakryte żebra, rewelacja  Mrugnięcie

pozdr
awesome
Newbie
*

« Odpowiedz #25 : Luty 13, 2011, 11:28:58 »

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.
Wiem, ale chciałbym znowu poruszyć ten temat.

Przede wszystkim witam Was, ponieważ to mój pierwszy post na tym forum. Tak, jak większość z Was mam problemy z klatką, w moim wypadku jest to PE. Zauważyłem go w wieku 7 lat, właściwie nie ja, a moja mama. Wtedy nie zwrócono na to jakiejś większej wagi, ponieważ wada nie była duża. W wieku gdzieś 10 lat koledzy zaczęli się śmiać z mojej "dziury", co zaczęło rodzić kompleks. Powiedziałem to rodzicom, którzy wysłali mnie na ćwiczenia korekcyjne, które bardziej niż ćwiczenie mięśni klatki piersiowej, miały za zadanie oduczyć mnie nawyku garbienia się, którego nie miałem. Rodzice nie byli wpuszczani na ćwiczenia, ja nie zdawałem sobie z tego sprawy, a efekty? Były jakie były, czyli ich nie było - proste. Odłożyłem tę sprawę na kolejne kilka lat, kompleks zanikł, nie obchodziło mnie to, koledzy w gimnazjum byli tolerancyjni i się z tego ani nie śmiali, ani nie dopytywali. Gdy poszedłem do liceum miałem 191cm wzrostu, ważyłem 76kg i miałem PE - wysoki, chudy i z dziurą w klacie. Postanowiłem to zmienić, chciałem ćwiczyć na siłowni, ale czytałem opinię użytkowników KTÓRZY NIE MAJĄ POJĘCIA o treningu siłowym i jego możliwościach rozbudowywania mięśni. Część z Was też nie ma o tym pojęcia, a nadal zniechęca ludzi do jakiegokolwiek działania.

Po dwóch latach treningu z 76kg ważyłem 97kg, ale spora część tego była tłuszczem. Postanowiłem, że zredukuję swoją wagę do 87kg, ponieważ nalegał na to trener (jestem siatkarzem) i ja czułem, że nie wszystko poszło tam, gdzie chciałem.

Generalnie, to nie mam zdjęć zanim zacząłem ćwiczyć, ale mam te po okresie zredukowania wagi.

Niektóre są na luzie, a niektóre przypięte.

Nieodłącznym elementem całego tego cyklu treningowego była dieta, trening i regeneracja. Dietę można znaleźć w internecie, a co oznacza słowo "regeneracja", to chyba wie każdy, ja przedstawię swój trening, który był, jest i będzie nastawiony na rozbudowę klatki. Jest on jednym z elementów mojego tygodnia treningowego, żeby ktoś mi nie zarzucał, że ćwiczę klatkę.

Rozpiętki 8/10/12
Wyciskanie na skosie - 8/8/6/6
Wyciskanie na skosie + chwytem młotkowym 10/10/10
Pompki klasyczne - max/max

Ciężary adekwatne do liczby powtórzeń.

Przede wszystkim WIERZĘ i WIEM, że mogę odzyskać estetykę sylwetki nawet, gdy jest to sprzeczne z fizjologią naszego ciała. Najważniejsze to pozytywnie podchodzić do tej sprawy, wmawiać sobie, że ma się dobrą sylwetkę i wyobrażać siebie, żyjącego z doskonałą klatką.

Jeżeli są pytania, to proszę walić śmiało.
Kriter
Newbie
*

Reputacja: +10/-7

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Luty 14, 2011, 09:23:06 »

awesome
podoba mi się Twoje podejście do sprawy. Ja walczę z pectusem 30 lat (2 lata z pompką). Mam dyskopatię, miałem w zeszłym roku dwie operacje na przepukliny, ale  mimo to się nie poddaję. W wolnej chwili wrzucę foty przed zaczęciem treningów i po.

awesome
Newbie
*

« Odpowiedz #27 : Luty 14, 2011, 09:49:58 »

Dzięki za uznanie. Wiadomo, że nie da rady się pozbyć się zagłębienia ćwiczeniami, ale ich harmonijny rozwój może doprowadzić do sytuacji, gdzie wada może wtopić się w umięśnione ciało jako szpara mięśniami. Wyznaję zasadę, że samo się nic nie zrobi, dlatego też staram się pracować w ten, a nie inny sposób, tym bardziej, że moja wada jest bardzo znikoma, praktycznie kosmetyczna, a wpływu na zdrowie nie ma. Na początku marca zacznę poważniejszy cykl treningowy, trwający 2 miesiące, wrzucę przed i po swoje zdjęcia w celu pokazania, co można zrobić w dwa miesiące.
Kowal94
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Luty 17, 2011, 10:49:07 »

Nareszcie sie zaczeli pojawiac na tym forum jacys bardzo pozytwni ludzie ktorzy zamiast myslec o krojeniu sie i o tym jaka ja mam duza dziure, robia swoje Chichot
Ja rowniez cwicze swojego PE na silce i czasami sie basen zdarzy jak jest czas, i jestem zadowolony z efektow. Od kilku tygodni mobilizuje zeby wrzucic tu fotki zebyscie mogli ocenic czy jest jakas roznica ale jakos brakuje czasu. Jednak wypowiedzi takich uzytkownkow jak awesome i adas94 mobilizuja mnie zeby sie spiac i wrzucic te fotki Chichot Moze w ten week sie uda  Mrugnięcie

awesome
Newbie
*

« Odpowiedz #29 : Luty 18, 2011, 01:36:18 »

Zachęcam.
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
biznes - noże kuchenne - angielski online - transmisje na zywo - pobierz avira antivir