PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 24, 2012, 05:13:15 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: PE u dziewczyn  (Przeczytany 8604 razy)
monia
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« : Luty 08, 2008, 11:08:27 »

Jak zauważyłam płeć żeńska stanowi mniejszość na tym forum. Mam prośbę do dziewczyn, które mają lub miały PE żeby się tutaj wpisały i napisały coś o sobie. Łatwiej będzie się wtedy wymienić kontaktami i porozmawiać.
monia
Newbie
*

« Odpowiedz #1 : Luty 08, 2008, 11:20:11 »

Więc wpiszę się jako pierwsza:)
Mam na imię Monika i mam PE. Moja wada polega na tym, że mam dość mocno odstające łuki żebrowe, a dołka prawie nie mam. Dzięki temu forum zaczęłam poważnie myśleć o operacji bo wada bardzo mi przeszkadza. Boję się tylko efektu po operacji i blizn. Może któraś z dziewczyn na forum miała już operację na PE i odstające żebra? Czy blizny są widoczne i czy udało się naprawić odtające żebra?
ania.
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #2 : Luty 16, 2008, 11:11:24 »

ja miałam tak troszkę widoczne żebra, po operacji u Adamczaka jest juz ok Uśmiech A blizny, czyli 2 nacięcia są w miejsach zakrywanych przez bieliznę/strój. Dwie takie kreseczki Mrugnięcie
niteczka
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Luty 19, 2008, 12:08:39 »

hej:) mam 21 lat i PE Mrugnięcie (tak mysle, bo od lekarza nigdy tego nie usłyszałam). Do wczoraj myslałam, ze nie ma na to żadnego sposobu i bede musiała sie z tym meczyc do konca życia. A tu proszę... wczoraj przypadkiem trafiłam na to forum i nawet nie wiecie jak sie z tego ciesze:) Zaczytałam sie tak, ze zapomniałam pójsc na zajęcia;) Postanowiłam zaczać działac... Choc naczytałam sie tu, ze nie wszystkie operacje sie udaja - i tego własnie najbardziej sie boję- ze cały mój wysiłek i bol pójdą na marne... Blizny to mały problem- zawsze mozna sie ich pozbyc w gabinecie kosmetycznym.
 Mieszkam w Warszawie, ale widzę, ze najbardziej polecany jest Poznan, wiec pewnie to miasto wybiore. Ale moze ktos leczył sie w Wawie i mógłby mi cos o tym powiedziec?
 pozdrawiam serdecznie:) Uśmiech
lalka
Newbie
*

Reputacja: +3/-0

« Odpowiedz #4 : Luty 19, 2008, 05:17:07 »

Cześć niteczka. Też jestem z Wawki:) Napisałam ci wiadomość na priva. pa
lalka
Newbie
*

Reputacja: +3/-0

« Odpowiedz #5 : Luty 19, 2008, 05:21:53 »

Witam, i szybciutko napiszę o sobie:) Moja wada, polega na spłaszczeniu i poszerzeniu klatki. Nie mam typowego dołka.Z lewej strony mam bardziej zapadniętą klatę-dołek, przez co operacja może być ryzykowna, tak powiedział mój lekarz rodzinny. Ale o tym zadecyduje już specjalista. Mam nadzieję, że uda mi się być u niego niebawem. Pozdrawiam wszystkie PEgirls  Chichot
JestemMagiem
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Marzec 21, 2008, 02:28:48 »

Witam. Pierwszy raz dziś trafiłam na tą stronę.  Ja mam troche dziwną wadę...mam chyba mały dołek ale mostek nad nim jest wypukły...Mam z tego powodu straszne kompleksy. Dołek nie żuca sie w oczy ale ten wystający mostek nad dołkiem....nie nosze dekoldów, nie chodze przez to na basen...pomóżcie. Czy to można zoperować( ten wystający mostek)?  Co?
Apriliana
Newbie
*

Reputacja: +6/-2

« Odpowiedz #7 : Marzec 21, 2008, 05:34:01 »

Hej jestem Gosia , mam 23 lata i równiez jestem posiadaczka PE. Moja wada jest jak stwierdził dr Adamczak duża. Mam wklęśniecię na 4 cm. 10 lipca mam wyznaczony termin operacji i mam nadzieje, że od tego momentu moje życie się zmieni na plus:)Pozdrawiam wszystkie posaidaczki PE.
ryza
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 20, 2008, 11:48:21 »

Hej, tu Kasia. Mam 25 lat i powoli przekonuję się, że może warto byłoby zrobić operację. Nie wiem tylko czy nie jest na to już trochę za późno. No i oczywiście boję się, że mimo bólu (który podobno jest straszny) efektu nie będą zadowalające. Ale mam już dość ukrywania mojej klatki. Chcę wreszcie poznać słowa DEKOLT i BIKINI :-) Na forum wyczytałam, że najlepiej udać się do Poznania. Trochę to dla mnie za daleko - nie ma dobrej kliniki na śląsku? Orientujecie się może ile trwa rekonwalescencja po operacji? Jak długo trzeba leżeć w szpitalu?
Anja
Newbie
*

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 30, 2008, 07:34:35 »

Witam gorąco,
ja podobnie jak większość z Was dzisiaj jestem pierwszy raz na tej stronie.
Tez miałam kompleksy z powodu mojej deformacji. Mam zapadnięty mostek i wystające lewe żebro.
Dekoldy, i bikini w całym moim 27-letnim życiu leżały nietknięte. 
Były obawy, ze nie znajdę chłopaka, ze nikt mnie nie zechce, bo jestem pokrzywiona. Jednak wszystko się udało. Mam wspaniałego męża i prawie dwuletni staż, tak więc dziewczyny..... porządny facet doceni w Was osobowość, nie zwróci uwagi na deformację.
Od jakiegoś czasu myśleliśmy nad wizytą u specjalisty, żeby dowiedzieć się co i jak.
W ten sposób właśnie trafiłam na te stronę. Myślałam, że nie ma żadnej możliwości korekty takiej deformacji,
a tu czytam, ze są i to sprawdzone. i Dodatkowa sprawa , ze NFZ to refunduje - co było dla mnie ogromnym zaskoczeniem.

Teraz sama się zastanawiam nad operacją, ale boję się strasznie ryzyka, że coś nie pójdzie tak jak powinno  i będę potem żałować. Nie wiem, naprawdę nie wiem co powinnam zrobić. Może tylko to zebro bym poprawiła, o ile tak się da. Mostek bym raczej zostawiła w spokoju.

Olala
Newbie
*

« Odpowiedz #10 : Maj 02, 2008, 02:22:55 »

No to ja też.;]]
A ja za miesiąc operacja w Krakowie.
A co do wady to jest że jakoś się nigdy jej nie wstydziłam, ale w pewien sposób odczuwa się czasem dyskomfort. Operacja przede wszystkim ze względów kosmetycznych, ale też dosyć wyraźnie odczuwam mniejszą pojemność płuc.
meggidz
Newbie
*

« Odpowiedz #11 : Maj 12, 2008, 03:22:40 »

Hej
Ja tez mam 27 i jestem już 2,5miesiąca po operacji. Zdecydowałam sie mimo strachu i swojego wieku.
Teraz wim ze było warto, chociaż wcześniej (jeszcze w szpitalu) tak bolało że żałowałam. Teraz jes OK. Jestem po 2 wizycie kontrolnej w Poznaniu lekarz tez potwierdza ze wszystko jest w porządku. Po troche niepokoiły mnie bardziej odstające łuki ale dr Adamczak stwierdził ze jeszcze powinny sie jeszcze obniżyć i efekt bedzie jeszcze lepszy. 

asias21
Newbie
*

Reputacja: +7/-0

« Odpowiedz #12 : Lipiec 22, 2008, 05:32:29 »

Witam. Jestem 18-letnią Joanną i jestem juz 3,5 tygodnia po operacji metodą nussa w Poznaniu. Powiem krótko - było warto. Lekarz ocenił moją wadę jako średnią, a teraz nie ma ani sladu po dołku. Blizny są niewielkie i do tego bardzo ładne, takie zgrabne kreseczki. W sumie pocierpiałam 3 dni po operacji, a potem to juz z górki. Pobolewa do teraz troche, ale oczywiście jest to ból do wytrzymania, obchodzi sie bez tabletek. Z każdym dniem jest coraz lepiej. Jeżeli wasza wada jets dla Was kompleksem, tak jak to było w moim przypadku to nie wachajcie się ani chwili nad podjęciem decyzji. Nie wiem jak to jest w innych szpitalach, ale bardzo polecam poznańskich specjalistów, a głównie Dr. Adamczaka. Pozdrawiam Uśmiech

18 lat, PE zoperowany 27.06.08 metodą Nuss'a w Poznaniu.
Anja
Newbie
*

« Odpowiedz #13 : Lipiec 23, 2008, 07:09:53 »

Czy można zrobić operację tylko żebra?
Bez ruszania mostka?
Czy któraś z Pań zna odpowiedź?

« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2008, 07:51:13 wysłane przez Anja » Zapisane
Wiia
Gość
« Odpowiedz #14 : Sierpień 13, 2008, 03:24:08 »

Hej. Jestem Monika i mam 15 lat. 05.06.2008 miałam operację klatki metodą Ravitcha. I ja i lekarze jesteśmy zadowoleni. Klatka wygląda teraz jak u "normalnego" człowieka, blizny ładnie zagojone. Wcześniej miałam zapadnięty mostek, a nad nim wystające żebra co optycznie powiększało dołek. Urodziłam się z wadą, miałam zapadnięty mostek ale wada była nieduża. Dopiero po 10 roku życia zaczęła się powiększac, zmieniac. Pojawiły się także bóle klatki na początku były rzadkie, później coraz częstsze. Ostatni rok był bardzo uciążliwy. Teraz mogę zakładac obciślejsze bluzki, bo wystających żeber nie widac, a przede wszystkim bluzki z całkiem sporym dekoltem  Uśmiech W końcu pokażę się na plaży w bikini. Oprócz poprawionego wyglądu jest też inny pozytyw. Od operacji minęły ponad 2 miesiące i jak do tej pory nie pojawiły się bóle!  Chichot   
Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
ściągnij - poznajmnie.monisia.olsztyn.pl - Akcesoria do łazienek - jakub pyżalski - princelion