PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 24, 2012, 05:04:18 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Niestety ja, 18lat  (Przeczytany 10309 razy)
snajper
Newbie
*

Reputacja: +2/-7

« : Styczeń 18, 2008, 12:07:19 »

Tak wyglądałem ~miesiąc temu
Jak w temacie: http://www.pectus.pl/index.php/topic,576.0.html

Teraz z 18 stycznia 2008

I tu

czy widzicie zmiany? Ćwiczę systematycznie codziennie po 100 pompek, robie ABS II, hantle i moje własne ćwiczenia... zawsze maksimum wysiłku, że ledwo co wstane...

czy jest aż tak źle nie chce iść do cięcia nie teraz...

W gruncie rzeczy wydaje mi się, że ludzie z Pectusem należą do grona najsilniejszych i bardzo sprawnych osób, oczywiście ćwiczący Mrugnięcie

Czy znacie ćwiczenia na rozbudowanie górnych partii mięśni brzucha do wykonania w warunkach domowych...?
Jak tak będę z góry wdzięczny.

teraz jakimś fartem mam dziewczynę, ale co z tego? jak nie pójdę z nią na basen bo się wstydzę rozebrać, a każdy się gapi ........

powodzenia wszystkim w walce, jak ktoś ma jakieś pytania proszę pytać  Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2008, 11:36:16 wysłane przez snajper » Zapisane
(magda)
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Styczeń 18, 2008, 04:02:14 »

Myślę, że jeśli już ktoś się GAPI to na bardzo fajnie zbudowaną klatę i to pewnie z zazdrością. Uśmiech
snajper
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 18, 2008, 04:06:23 »

Dzięki za miłe słowa  Mrugnięcie

eh no jednak nie jest tak jak piszesz, patrzą się głownie na ten mostek wiem o tym...
Niecodziennie są takie widoki np. na plaży mało widywałem takich osób z Pectusem i wtedy czuje się inny Złość

A widać już jakąś poprawę? bo ja tego nie widzę przyglądając się codziennie w lustrze :/?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2008, 04:12:33 wysłane przez snajper » Zapisane
(magda)
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 18, 2008, 05:05:36 »

Ha! I tu jest powód - oglądając się w lustrze zbyt często, nie masz szans zobaczyć jakiejkolwiek różnicy bo się na bieżąco przyzwyczajasz Uśmiech ja na zdjęciach różnice widzę i to sporą, no chyba, że na pierwszym zdjęciu mięśnie brzucha miałeś rozluźnione. Na pozostałych przecież jest fajna drabinka.
Na tych zdjęciach nie widze właściwie nic złego, może gdybyś dał jakieś inne ujęcie (berdziej z boku) to by było widać czy mostek jest zapadnięty.
Ale wg mnie nie masz czym się martwić Uśmiech z zapadniętego mostka nie ma sensu robić tragedii bo inni wtedy jakoś inaczej do tego podchodzą - sprawdziłam na sobie kiedy pytali się co mi się z żebrami stało - im bardziej luzackie podejście z mojej strony - tym mniejsze zainteresowanie znajomych Uśmiech jeśli pokażesz, że jest to dla Ciebie jakiś "problem" to wtedy pewnie znajdzie się jakiś cymbał który się tego uczepi.  aczkolwiek ćwiczyć dalej chyba warto. Uśmiech
FLAY
Newbie
*

Reputacja: +8/-4

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Styczeń 18, 2008, 07:11:52 »

Brzuszek bardzo dobrze, pokaż jakies  bez napięcia od boku ( w pozycji stojącej).

snajper
Newbie
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 18, 2008, 09:07:45 »

po treningu

na tej fotce widać mój mostek, jego lewa część jest wysunięta do przodu, dziwnie to wygląda, zapadniętą klate mam już zresztą od małego...

Muszę więcej trenować ... dużo mi dają rozpiętki i to z małym obciążeniem bo po 5kg na jedną rękę ale robię   
dużo serii i powtórzeń i chyba jest ok, przy tym dużo pije wody niegazowanej i wyniki myślę, że jakieś są z całego wysiłku...

jak wcisnąć mostek? łatwiej jest go wypompować tak jak to FLAY zrobił pompką

nie wiem czy sobie nie zaszkodzę ale chodzę w takiej koszulce uciskowej, żebra czasami owijam bandażem elastycznym i tak idę spać plecy są wtedy proste...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2008, 04:20:41 wysłane przez snajper » Zapisane
FLAY
Newbie
*

Reputacja: +8/-4

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Styczeń 19, 2008, 01:51:41 »

Ja tu żadnego zapadnięcia nie widze...
Klata jest dobrze wysklepiona, jedyne co jest nieestetyczne to te łuki. Przy dobrym treningu brzucha mięsnie będą przypominać łuki rzebrowe i będzie to całkiem dobrze wyglądać. Nie oczekuj niewiadomo jakich osiągnięc po miesiącu ćwiczeń. Rób dalej ABSII. Brzuch to priorytet!

Nie wiem po co chcesz wskiskach mostech, ja bym sie cieszył z takiej klaty... ten rzekomy dołek na środku to wyrostek mieczykowaty i każdy to ma. Z tymi ćwiczeniami to nie przesadzaj, w kulturystyce nie obowiązuje zasada im więcej tym lepiej.

PZDR
snajper
Newbie
*

« Odpowiedz #7 : Styczeń 19, 2008, 04:02:29 »

hmm ok dzięki FLAY za Twoją opinie, zobaczymy co mi powiedzą na WKU, komisję mam dopiero 27 lutego ... Duży uśmiech

Mostek chce wcisnąć tylko z jednej strony (lewej), bo jest wysunięty lekko do przodu, bardzo to mi przeszkadza, jak ubiorę luźną koszulkę to wygląda to jakbym miał małe piersi  Złość. Trenować to chyba będę aż do śmierci  Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2008, 04:10:13 wysłane przez snajper » Zapisane
MR
Newbie
*

Reputacja: +7/-3

« Odpowiedz #8 : Styczeń 20, 2008, 09:02:47 »

witam,

...nie chce iść do cięcia nie teraz...

jeżeli zastanawiasz się nad jakąkolwiek operacją to warto właśnie w Twoim wieku iść do możliwie
najlepszego specjalisty i podjąć decyzję o sposobie korekcji Twojej wady.
Z tego co wiem jeśli zdecydował byś się na operacja to silna muskulatura zdecydowanie utrudni zabieg i pierwsze tygodnie po operacji.
Mam 29 lat, termin zabiegu na listopad i dostałem polecenie aby nie nie zwiększać masy mięśniowej ciała.

pozdrawiam,
Michał
snajper
Newbie
*

« Odpowiedz #9 : Styczeń 26, 2008, 04:00:28 »

Zauważyłem, znaczne postępy w przeciągu 2 tygodni.

2 godziny przed treningiem jem dużo nabiału standardowo jest to ser 250g Duży uśmiech
Po odczekaniu aż się wszystko ułoży w brzuchu robię rozpiętki i przerzucam ciężarki za głowę...

Podczas ćwiczeń pije dużo wody 1.5litra i więcej.

30min po zakończeniu ćwiczeń znowu idę do kuchni zjeść nabiał, jem nawet wtedy jak już nie mogę.

Teraz tak wyglądam po tych zabiegach, jednak bez jedzenia nic nie ma.

Porównajcie tą fotkę z pierwszym zdjęciem w moim wątku (pierwszy post ;p)

« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2008, 04:03:29 wysłane przez snajper » Zapisane
kisiel
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #10 : Luty 06, 2008, 08:24:42 »

Ile wazysz i ile mierzysz ? To bardzo wazne .

Z tego co Widze jestes ektomorfikiem czyli osoba gdzie tkanka tluszczowa jest ponizej 10 % calej wagi ciala. I coz trudno jest takiej osobie przybrac na masie, chociarzby niewiadomo ile jadl.

Rozpietki to cwiczenie rzeźbiące, ale najpierw trzeba miec mase (ktora mozna rzezbic) Wiadomo Uśmiech

Miesien piersiowy masz troche zbyt malo rozwiniety proponuje tradycyjne wyciskanie na klate

Dam swoj trening

1. Wyciskanie na klate sztangi na ławce płaskiej. 4 serie po 6-7 powtorzen (8 to max) ze stalym -->dużym<--- obciazeniem. Jezeli bedziesz robil np. 12 powtorzen bedzie Ci to oddzialowywalo na triceps a nie na klate.A tego nie chcesz. Przy okazji napinaja sie gorne miesnie brzucha.

2. Wyciskanie na klate na skosnej - 4 serie po 6-7 powtorzen

3. Rozpietki -powyzej 12 razy najlepiej 4 serie

Klate trenuj 2 razy w tygodniu. I nie zaniedbuj innych miesni.

A i jeszce jedno zadnych wyciskan w waskim chwycie . Aby wyciskanie w waskim dzialalo na klate trzeba byc po 1-2 latach cwiczen. U 99,9% poczatkujacych to cwiczenie oddzialowywuje na trcieps a nie na klate.

Jezeli chodzi o gorne miesnie brzucha to jest cos takiego jak spięcia czy jakos tak poszukaj w google.

Widac u Ciebie spora poprawe, jezeli dorzucisz jeszcze dobrze rozwiniety miesien piersiowy to bedzie wszystko jak nalezy.

Pozdrawiam
snajper
Newbie
*

« Odpowiedz #11 : Luty 07, 2008, 09:29:12 »

~180 cm i 65 kg przybrałem 5kg w dwa tygodnie wcześniej miałem niecałe 60.

No tak jeszcze jakbym miał symetryczną tą klatę... mam wysunięty mostek po lewej stronie. Klata słabo rozwinięta.. tak to wygląda przez mostek. Między płatami piersi mam przerwę prawie 2 cm... i dlatego tak to wygląda

Ćwiczeń na prostowanie kości nie ma, zawsze tak miałem już od małego, taki się urodziłem Płacz genetyka eh

Dzięki za ćwiczenia już się zapisałem na siłownie skorzystam z Twojego planu ćwiczeń..

kisiel
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #12 : Luty 09, 2008, 11:33:32 »

~180 cm i 65 kg przybrałem 5kg w dwa tygodnie wcześniej miałem niecałe 60.
Między płatami piersi mam przerwę prawie 2 cm... i dlatego tak to wygląda

Ćwiczeń na prostowanie kości nie ma, zawsze tak miałem już od małego, taki się urodziłem Płacz genetyka eh

Fakt genetyki sie nie zmieni Uśmiech ale ja bym sie nie przejmowal zbytnio duzym odstepem pomiedzy platami. Jezeli cialoo bedzie ladnie umiesnione odwroci to  uwage od potencjalnych wad.

PS> Widze ze masz predyspozycje na motyle. (czyt. Miesien najszerszy grzbietu).
PS2> mam nadzieje ze przed treningiem nie jesz tylko samego nabialu, wiadomo bialko, ale energia robi sie z weglowodanow proponuje zjesc wiele wiecej weglowodanow przed treningiem aby miec duzo sily ( duzo owocow, miód, i wszystko co znajdziesz w lodowce zawierajace weglowodany) po treningu proponuje duzo bialka do zregenerwoania "uszkodzonych" włókien miesniowych. No i oczywiscie weglowodany.
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2008, 11:51:28 wysłane przez kisiel » Zapisane
snajper
Newbie
*

« Odpowiedz #13 : Luty 17, 2008, 10:18:07 »

Dzięki za porady będę się tego trzymał teraz i tego planu ćwiczeń..

Za ~tydzień zacznę się podciągać z szerokim, wąskim rozstawem rąk nachwytem i podchwytem Chichot

Zawsze więcej siły się przyda Mrugnięcie
---------------------------------A
14 Lutego 2008 miałem WKU, stwierdzili że mam odkształcenie klatki piersiowej mimo tego dostałem kategorie A z jednym paragrafem (bliznę przedramienia lewego nie upośledzającą sprawności) co za pech
daniel89
Newbie
*

Reputacja: +4/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Luty 17, 2008, 02:17:31 »

Dzięki za porady będę się tego trzymał teraz i tego planu ćwiczeń..

Za ~tydzień zacznę się podciągać z szerokim, wąskim rozstawem rąk nachwytem i podchwytem Chichot

Zawsze więcej siły się przyda Mrugnięcie
---------------------------------A
14 Lutego 2008 miałem WKU, stwierdzili że mam odkształcenie klatki piersiowej mimo tego dostałem kategorie A z jednym paragrafem (bliznę przedramienia lewego nie upośledzającą sprawności) co za pech

Ja miałem tydzieć stawke i nie dostałem ani jednego paragrafu z kategorią A choć mam asymetryczne łopatki po operacji , skolioze w kształcie litery "S" , lejkowatą klatke Uśmiech

mm uwielbiam ten kraj ;]

Alphaville - Forever Young
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
buy tramadol online - Program tv - tworzenie stron szczecin - darmowy katalog - wycieczki lanzarote