PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Luty 10, 2012, 04:24:13 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy mam pectusa?  (Przeczytany 2438 razy)
damian552
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Styczeń 07, 2008, 06:32:55 »

Witam wszystkich.

Jestem 16 letnim chłopakiem. Mam problemy z klatką piersiową nie wiem czy mam kurzą, czy lejkowatą.
Tu są zdjęcia:
http://picasaweb.google.pl/damian552/Damian

Klatka bardzo mi przeszkadza w codziennym życiu. Pojechałem na wakacje nad morzem wstydzilem sie zdjąc koszulkę, w koncu sie przelamalem i ja zdjąlem, ale gdy tylko wyszedlem z wody spowrotem ją zalorzylem.

Co możecie powiedziec o mojej klatce na podstawie zalaczonych zdjec.

Z góry wielkie dzięki Uśmiech
otaksobie
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 07, 2008, 07:58:31 »

hmm..ja nie widzę tutaj żadnej wady. Masz normalną klatkę.
FLAY
Newbie
*

Reputacja: +8/-4

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Styczeń 07, 2008, 08:17:29 »

To jakiś żart? Masz normalną klate w dodatku dobrze wysklepioną. Czym ty sie przejmujesz... Szok
damian552
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 07, 2008, 09:15:33 »

Jaki żart??? Co?

Czy wy nie widzicie? przecież mam zapadniętą lewą stronę żeber, które uciskają mi płuca i gdy biore większy oddech czuję ból.

Od roku chodzę to fizjoterapeuty i robię ciwczenia, ale one niestety nic nie dają Złość 
damian552
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 07, 2008, 09:25:04 »

dodalem inne 2 zdjecia moze bedzie lepiej widac.
daniel89
Newbie
*

Reputacja: +4/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Styczeń 07, 2008, 09:33:01 »

Pytałeś o pectusa - pectusa nie ma . Ale deformacja żeber to nie pectus ;pp Co Ci poradzić , jedynie pójście do lekarza/chirurga skoro Ci to tak przeszkadza

Alphaville - Forever Young
FLAY
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Styczeń 10, 2008, 06:30:02 »

Masz lekką deformacje rzeber i to nie jest pectus. Powiem szczerze że jakbym cie pierwszy raz zobaczył bez koszulki to prędzej bym sie doszukiwał pieprzyka....

Z tym uciskiem na płuca  tak strzeliłeś czy ocenił to  lekarz?

damian552
Newbie
*

« Odpowiedz #7 : Styczeń 11, 2008, 05:30:42 »

Masz lekką deformacje rzeber i to nie jest pectus. Powiem szczerze że jakbym cie pierwszy raz zobaczył bez koszulki to prędzej bym sie doszukiwał pieprzyka....

Z tym uciskiem na płuca  tak strzeliłeś czy ocenił to  lekarz?

Nie ja zreguly nigdy tak sobie nie strzelam Mrugnięcie Ucisk na pluca czuje  szczegolnie wtedy jak ruszam glowa w dół.

Jeżeli nie jest potrzebna operacja to jakie cwiczenia moge wykonywac zeby ta "deformacje" skorygowac? Bo te, które wykonuje u fizjoterapeuty nie pomagają.
FLAY
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Styczeń 12, 2008, 09:01:36 »

Nie ja zreguly nigdy tak sobie nie strzelam Mrugnięcie Ucisk na pluca czuje  szczegolnie wtedy jak ruszam glowa w dół.
Nie zrozumiałeś pytania...

Proponuje Ci odwiedzić dobrego ortopede i ewentualnie torakochirurga. Można zrobić rengen klatki, echo serca  i wtedy wszystko wyjdzie. Dziwie sie że do tej pory nie zgłosiłes sie do jakiegos lekarza jeżeli rzeczywiście czujesz ucisk. Pozatym lekarz w tym wypadku ortopeda doradzi jakie ćw. wykonywać, może  zapisze cie na basen o ile jest taki w przychodni... PZDR
snajper
Newbie
*

Reputacja: +2/-7

« Odpowiedz #9 : Styczeń 17, 2008, 11:54:14 »

wg mnie nie masz żadnego pectusa, trochę siłowni i będzie ok  Spoko
damian552
Newbie
*

« Odpowiedz #10 : Luty 09, 2008, 08:42:33 »

Czy mogli byscie napisac mi jakie cwiczenia moge robic zeby zamaskowac moja wade Co?
kisiel
Newbie
*

« Odpowiedz #11 : Luty 10, 2008, 10:01:02 »

Klata dobra ale zebra nie. Jezeli chcesz  znac moje zdanie to Ja poszedlbym do lekarza i zapytalbym sie co z moimi zebrami jezeli nie zalecilby operacji, mocno wziolbym sie za miesnie proste i skosne brzucha .
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
http://firma.ragog.net/ Kozakow praca Zabrze sprzęgło skutera Lampa zewnętrzna easylite display es111 230585ceramika bolesławiec - kredyt hipoteczny rodzina na swoim - kredyty chwilówki łódź - Scyzoryki Szwajcarskie - jakub pyżalski