PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 24, 2012, 04:51:27 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: proszę Was o ocenę czy jest szansa na operacje  (Przeczytany 3613 razy)
(magda)
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« : Grudzień 28, 2007, 06:00:59 »

Siema! Jak w temacie: proszę żebyście napisali czy jest sens w ogóle zawracać głowę lekarzowi tymi moimi żebrami i mostkiem. Zapewne napiszecie, że wada jest niewielka, ale ja wręcz mam obsesje na tym punkcie... Od dziecka miałam wadę postawy, którą naprawiłam ćwiczeniami korekcyjnymi, ale mostek i żebra takie zostały... Ćwiczyłam dużo - na brzuchu miałam już fajną drabinkę ale i tak żeber to nie zasłoniło Smutny wstyd mi się latem w kostiumie pokazać a jestem młodszym ratownikiem więc wypadało by :/ mam 22 lata ale podobno wiek to nie problem, tego że będzie bolało też się nie boje.

http://profile.imageshack.us/user/franekkimono/

tego zapadniętego mostka może i nie widać więc mogłabym to odpuścić, ale czy jest możliwość poprawienia samych łuków żebrowych??
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2007, 07:59:31 wysłane przez (magda) » Zapisane
daniel89
Newbie
*

Reputacja: +4/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Grudzień 28, 2007, 07:37:04 »

Ja tam nie wiem może jestem przewidywalny ale ta "wada" jest praktycznie niewidoczna ! Nie grzebaj przy tym bo może być gorzej niż jest...

Alphaville - Forever Young
biteel
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Grudzień 28, 2007, 08:43:31 »

Dziewczyno, wedlug mnie to nie masz zadnej wady.
Zapomnij o operacji do niczego Ci to nie potrzebne, wygladasz naprawde dobrze.
pozdrawiam Uśmiech
raY_of_light
Newbie
*

Reputacja: +7/-2

« Odpowiedz #3 : Grudzień 28, 2007, 09:57:58 »

Ja muszę poprzeć chłopaków, fajna dziołcha jesteś, ja żadnej wady nie widzę, pozdrawiam.

Szczęśliwy posiadacz prostej klatki, zoperowany metodą Nussa w Poznaniu.

"Mądry człowiek potrafi śmiać się z własnej głupoty.."
(magda)
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Grudzień 28, 2007, 10:23:54 »

Ja muszę poprzeć chłopaków, fajna dziołcha jesteś, ja żadnej wady nie widzę, pozdrawiam.
miło mi Uśmiech ale ty nie słyszałeś co mówił moj EX kiedy dotkął tych żeber - tłumaczyć się musiałam co to ma być i skąd się wzieło :/
daniel89
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Grudzień 28, 2007, 10:26:47 »

o.O wow jak mu sie nie podoba to bardzo delikatnie mówiąc niech spieprza na drzewo. Modelki też mają żebra i to dużo bardziej widoczne od Twoich .

Ostatnią rzeczą jaką bym robił na Twoim miejscu to bym mu sie tłumaczył , nie jeden chop pewnie marzy o takiej dziewczynie Mrugnięcie

Pozdrawiam

biteel
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Grudzień 28, 2007, 10:37:34 »

Popieram Daniela.
Masz wszystko w porzadku i sie niczym nie przejmuj, a juz bron Boże nie mysl o operacji.
Masz extra cialo i tyle.
Pzdr
(magda)
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Grudzień 28, 2007, 10:49:15 »

Między innymi dlatego już z nim nie jestem  Z politowaniem

czyli co? brać się za ćwiczenia ale nie kroić? Uśmiech ostatnio te żeberka trochę zaniedbałam (a i tak nic sie nie zmieniło), ale  z tego co widzę tu na forum większość ludzi STALE dużo ćwiczy... tylko, że chciałabym mieć problem raz  a konkretnie rozwiązany. Zaczynam mieć wrażenie, że zawracam ludziom gitare niepotrzebnie Uśmiech no ale mam jeszcze jedno pytanie: czy wykonuje się operacje JEDNEGO łuku żebrowego (tego bardziej wystającego) - czy nie ma sensu? gdyby udało się chociaż tą jedną gorszą stronę poprawić...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2007, 10:50:48 wysłane przez (magda) » Zapisane
daniel89
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Grudzień 28, 2007, 10:58:37 »

da się na pewno , technika idzie do przodu Język

Ja nie będę nikomu na siłe operacji bo wiem jak to jest , mi jest ciężko żyć z taką klatką ale warto się zastanowić czy opłaca sie przez to wszystko przechodzić dla jednego głupiego żeberka , Serio ja gdybym nie wiedział że Cie to denewuje nawet bym na to nie popatrzył .

raY_of_light
Newbie
*

Reputacja: +7/-2

« Odpowiedz #9 : Grudzień 29, 2007, 10:27:20 »

Jeżeli chodzi o operację jednego tudzież dwóch łuków żebrowych to są one wykonywane, zdaję sobie sprawę, że zdjęcia mogą przekłamywać rzeczywistą postać rzeczy, ale ja na tych fotkach nic nie widzę, a co do twojego ex to dobrze że rzuciłaś tego bałwana Język pozdrawiam.

Szczęśliwy posiadacz prostej klatki, zoperowany metodą Nussa w Poznaniu.

"Mądry człowiek potrafi śmiać się z własnej głupoty.."
(magda)
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Grudzień 29, 2007, 11:26:11 »

nie pozostaje mi chyba nic innego jak zgłosić się do poznania na konsultacje... jeśli lekarz też powie, że opreacja nie ma sensu to dam sobie już spokój Uśmiech
(magda)
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Styczeń 18, 2008, 09:24:20 »

napisałam do P. Adamczaka i oto co odpisał:

Takie odchylone łuki obserwuję u osób, które kiedyś były otyłe, a potem schudły. Oczywiście taki scenariusz nie musi być w każdym przypadku. Kwalifikacja do korekcji jest rzeczywiście wyłącznie estetyczna. Z uwagi na to, że szpital świadczy usługi w zakresie wad wrodzonych, wykonywanie takich zabiegów jako izolowanych, bez cech lejkowatości klatki jest kontrowersyjne. Obecnie kolejka osób czekających na zabieg operacyjny wynosi 9 miesięcy, dlatego kwalifikacja do operacji takich form deformacji nie jest dobrze przyjmowana przez profesora i innych lekarzy. Dlatego nie mogę Pani zagwarantować operacji w Klinice, choć wiem, że dla Pani byłoby to ważne. Ponadto korekcja łuków wiąże się z większym ryzykiem zaburzeń gojenia, i czasami trzeba drobne korekcje robić jeszcze raz. Po prostu łuki ciągle są narażone na ruchy w różnych pozycjach ciała, trudniej je ustabilizować niż na przykład mostek. Tak,  że proszę to przemyśleć.

co do otyłości to się nie zgadza, ale faktycznie lepiej jeszcze raz się zastanowie czy warto dać się pokroić Uśmiech
snajper
Newbie
*

Reputacja: +2/-7

« Odpowiedz #12 : Styczeń 18, 2008, 09:31:35 »

Dobrze napisał ten lekarz, mimo że nie jestem po medycynie wiem coś o tym i się z tym Panem zgadzam  Mrugnięcie

Faceci rosną chyba do 21 roku życia, więc w moim przypadku pomęczę się jeszcze te 2,5roku potem do krojenia  Smutny
wdl
Newbie
*

Reputacja: +6/-2

« Odpowiedz #13 : Styczeń 19, 2008, 02:52:02 »

Mogłabyś przy okazji dać maila do doktora?Uśmiech
(magda)
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Styczeń 19, 2008, 08:34:11 »

jasne Uśmiech

Jarosław Adamczak:

tel. 513 191 600

jarada2001@hotmail.com
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
gsm - angielski online - wczasy chorwacja - dodawarka internetowa - siedzenie do ciągnika