PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 24, 2012, 04:43:51 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Oto ja...  (Przeczytany 2982 razy)
polikos18
Newbie
*

Reputacja: +1/-1

« : Grudzień 07, 2007, 10:58:27 »

witam,zamieszcze fotki mojego pectusa ;/ jak myslicie tylko operacja?? piszcie co mysliscie na temat jakbym zacząl cwiczyc wiem ze pectus nie znkiknie ale moze gdybym nabral masy i miesni wyglądaloby to inaczej.Narazie jeslsi chodzi  o zdrowie to nie narzekam,ale przeczytalem pare postow ze z wiekiem czasami jest gorzej tzn. jakies komplikacje itp. pewnie nie u kazdego ale... operacja to dla mnie straszna lipa sZkola,przez pare tyg. nie bede mogl normalnie funkcjonowac,zresztą nie mam pewnosci ze po operacji bedzie ok ,Jesli chodzi odnosnie cwieczen to piszcie co sądzicie,mozecie pogdybac co by bylo gdybym pocwiczyl ... moze przynajmniej o pare stopni zmieni mi sie pectus...a i czy az tak zle???

[img=http://img86.imageshack.us/img86/9783/me010lx4.th.jpg]http://
[img=http://img223.imageshack.us/img223/4932/me009py6.th.jpg]
biteel
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Grudzień 27, 2007, 10:22:08 »

Nie masz duzej tej wady, wrecz bym powiedzial ze mala.
Mysle ze masa moze tu duzo zmienic, przyslonic to, moze i calkiem nawet. radze probowac.
Ja tez chce pojsc w mase, ale na razie musze przywrocic kontrole nad moim brzuchem Uśmiech opony sie pozbyc, potem masa i zobaczymy. Trzeba sie o pompce wiecej dowiedziec.
pzdr
raY_of_light
Newbie
*

Reputacja: +7/-2

« Odpowiedz #2 : Grudzień 27, 2007, 10:26:58 »

Hejka, wada mała...pozdrawiam

Szczęśliwy posiadacz prostej klatki, zoperowany metodą Nussa w Poznaniu.

"Mądry człowiek potrafi śmiać się z własnej głupoty.."
Maniek
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 02, 2008, 09:44:28 »

Zrobisz , jak zechcesz ale na Twoim miejscu nie poddawał bym sie operacji. Mówię to jako doświadczony który to przeżył a raczej nadal przezywa.
jeżeli ktoś by Ci dał gwarancje 100 % że nie będzie komplikacji to spoko wal śmiało ale takowej gwarancji nikt Ci nie da.
Ja miałem bardzo duża wadę ( tak określił dr. Adamczak, swoją droga cudowny lekarz i człowiek), operacje miałem pod koniec października i jeszcze nie wróciłem do pracy. Sama operacja i pobyt w szpitalu było super, żadnych komplikacji, nic. Dobra korekcja, siadałem parę godzin po operacji, na drugi dzień chodziłem. Schody zaczęły sie po wypisie ze szpitala. Najpierw płyn w opłucnej, potem zakażenie. Płyn miałem ściągany 3 razy. Oczywiście drugi pobyt w szpitalu również zaliczyłem. Jak by tego było mało płytki nie wytrzymały i lekko sie przesunęły, czego powodem jest dużo mniejsza korekcja dołka. Mostem sie po prostu cofnął. Teraz mam lekko większa wadę od Ciebie i wisi groźba ponownej operacji. Przez te częste wizyty w Poznaniu miałem okazje trochę poobserwować ludzi tam przyjeżdżających. Płyn w opłucnej jest dość częstym zjawiskiem , tak samo jak odma choć ta druga jest znacznie gorsza ( podobno). Komplikacji może być naprawdę dużo i jest to poważna ingerencja.
Ja osobiście odradzałbym Ci operacje, w twoim przypadku jest to kosmetyka ale decyzja należy do Ciebie.
polikos18
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 06, 2008, 10:24:46 »

sam juz nie wiem,mam 17 lat,moze juz troche za stary na operacje,ale czytalem ze w pozniejszym wieku robi sie nawet operacje.Zeby ortopeda(a bylo paru) kiedy konsultowalem to w wieku 14-15 lat powiedzial konkretnie zebym poddal sie operacji to bylbym juz dawno po...I własnie nie wiem,oglądając inne zdjecia to faktycznie nie jest tragicznie(zresztą moze tylko sam dodaje sobie otuchy),ale wstydze/boje się pokazać z moją klatą na basenie itp.Ostatnio ćwicze,wiem ze to nic nie pomoze ale mięsni nabiore itp.Kolega wyzej mowi o problemach po operacji,tego sie wlasnie boje... i przeraza mnie nie dyzpozycyjność pooperacyjna,nawet te 3 tyg. to w szkole sporo,matura mnie czeka i wogole,moje marzenie to normalna klatka... nie chce zeby wyglądala  jak u Schwarzenegera.. po prostu NORMALNA,czasami sie zastanawiam;ci ktorzy mają normalne klaty nie doceniają tego,jakie oni moga miec problemy(moze niektorzy mają jakąs inną przypadlosć,ale nie wiekszosc),1 czlowiek jezdzi na wozku marzy o tym, aby mógł chodzić,jest wiele ludzi ktorzy pragną tego aby byli w pelni sprawni.Chcialbym sie kiedyś obudzić,i nie myslec o mojej klacie i dziekowac Bogu za to ze przezywam zycie takie jakie jest,a na pewno z normalną klatą byloby WSpaniałe...
Maniek
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Styczeń 08, 2008, 10:24:33 »

Wiek jak najbardziej adekwatny, dr. Adamczak wspominał że im młodszy wiek tym mneij komplikacji i szybciej sie dochodzi. ja mam 32 lata wiec ....Ale ja miałem wade dwókrotnie wieksza od ciebie.
te 3 tygodnie to chyba ujołes zbyt optyminstycznie ale zalezy to od organizmu. Najlepiej bedzie jak pogadasz z torakochirurgiem.
snajper
Newbie
*

Reputacja: +2/-7

« Odpowiedz #6 : Styczeń 17, 2008, 11:57:21 »

wg mnie nie ma sensu na operację, masz małą tą wadę rozbuduj mięśnie Uśmiech
polikos18
Newbie
*

« Odpowiedz #7 : Marzec 25, 2008, 11:19:17 »

Witam ponownie,od dłuższego czasu zastanawiam się co robić z moją klatą,ćwicze troche,ale to nie daje takich efektow jakbym pragnąl ;p Byłem juz zdecydowany że udam sie do Poznania,aby dowiedzieć sie na czym stoje,teraz akurat wybuchła ta afera  Adamczakiem i sam juz nie wiem.Może polecacie jakiś inny ośrodek?Zastanawiam się również nad pompką,ciekawe czy ona pomogłaby mi,a jeśli chcialbym wiecej info o pompce to gdzie powinienem się udać?Pozdrawiam!
whype
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #8 : Marzec 25, 2008, 03:54:21 »

Witam. Nie olsnie Cie jak powiem, ze wade masz. Nie jest przerazajaco wielka, ale jest. Jak myslisz, ze sobie z tym poradzisz za pomoca silowni to zapomnij. Mozesz byc mega wielki a wada zostanie i bedzie Cie jeszcze bardziej denerwowac. Wycwiczony brzuch bedzie dalej wystawal i tyle. Mozesz byc pieknie wyrzezbiony a i tak bedzie cos nie tak. Cwiczenia cwiczeniami, ale nie oszukuj sie bo to Ci klatki nie wyleczy ani nie zakryje wady.
 Na temat pompki zostalo troche napisane, powesz troche. Ogolnie mosisz zalatwic sobie od lekarza (torakochirurga) pozwolenie na pompke i kontaktujesz sie z tym Panem (moze byc po angielsku)  http://www.trichterbrust.de/Impressum__Kontakt/impressum__kontakt.html
Sam jestem w trakcie zalatwiania;).Pozdrawiam i zycze powodzennia.

polikos18
Newbie
*

« Odpowiedz #9 : Marzec 25, 2008, 07:42:10 »

Dzieki za odp.,wiem ze masz racje,te cwiczenia to wmawianie sobie ze bedzie lepiej, jak dlugo nalezy  stosowac pompkę ,bo chyba kiedys kuracje trzeba zakonczyc,mam tylko takie marzenie abym mogl spokojnie pluskac sie nad wodą i nie mieć z tym problemu,przełamać sie,oczywiscie nie oczekuje klaty jak Stalone ;p Tak mniej wiecej to chyba ta pompka okolo 1700 zł,troche lipa ze tak drogo,bo to nie jest bardzo mocno, zawile skonstruwoane urządzenie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2008, 07:47:45 wysłane przez polikos18 » Zapisane
polikos18
Newbie
*

« Odpowiedz #10 : Marzec 19, 2011, 07:39:16 »

Witam,dawno tu nie zaglądałem,wiele rzeczy wydarzyło się , chciałem zamieścic swoje fotki z ok. roku po operacji. Aktualne fotki zamieszcze w przyszłym czasie.Zachęcam do oceny,potem napisze więcej o operacji i swoich doświadczeniach.

somnium
Newbie
*

Reputacja: +6/-0

« Odpowiedz #11 : Marzec 20, 2011, 12:23:40 »

Chyba jesteś zadowolony? Uważam, że jest super!! Uśmiech
W końcu gdzie była ta operacja? Poznań, to poproszę jakąś recenzję, ile dni w szpitalu, jak z bólem etc. Sam idę tam za pół roku to dobrze byłoby wiedzieć więcej Uśmiech
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
kursy językowe - zobacz - katalog firm Aleksandrów Kujawski - sklep ogrodniczy - www.haver-proteolysis.info