PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 01:47:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: operacja w Poznaniu  (Przeczytany 1281 razy)
rafal356
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« : Sierpień 13, 2006, 06:25:32 »

W sobote byłem w Poznaniu u dr Adamczaka i po rozmowie z nim podjąłem decyzje. Dam się operować. Ze wzgledu na prace zawodową, operacje będę miał dopiero w styczniu. Troche czasu jeszcze jest. Pewnie dwie płytki zostaną wstawione. Może podzielicie się ze mną informacjami Ci co byli operowani w Poznaniu co zabrać na oddział ze sobą itp. Pozdrówka dla Wszyskich. Raf
Aga:)

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Sierpień 14, 2006, 01:42:26 »

Witam cie:)
Wiec ja wlasnie jestem w poznaniu przyjechalam dzis i w srode mam operacje.
Jak na razie jest dobrze stres przed operacyjny wzrasta Język
Na ta chwile moge ci powiedziec zebys zabral sztucce i (jak to poradzila mi beata)
chusteczki nawilzajace bo po operacji nie bedziesz sie mogl kapac.
Jak bedziesz mial jakies pytania to smialo Chichot
Trzymajcie za mnie palce
betusia
Newbie
*

Reputacja: +3/-1

« Odpowiedz #2 : Sierpień 14, 2006, 02:19:44 »

Co zabrać?

Tak jak Aga wspomniała - koniecznie sztućce do jedzenia szpitalnych obiadków, plastikowe można kupić w sklepiku na dole - ale to mniejsza przyjemność jedzenia takimi platikowymi.

Poza tym u chłopaka to inaczej, ale dla dziewczyny przyda się kilka pidżamek. Ja wzięłam trzy - ale mogłabym mieć jeszcze jedną ponieważ pierwsza mi się ubrudziła krwią z drenu, a potem miałam jedną na noc a drugą na dzień, więc nie mogłam zmieniać i jakoś tak się głupio czułam cały czas w tej samej pidżamie.

Oczywiście szlafrok i kapcie - nie można zapomnieć o klapkach pod prysznic koniecznie.

Papierowe ręczniki i normalne rzecz jasna chusteczki a przede wszystkim wielkie opakowanie nawilżających to podstawa jak dla mnie była.

Obowiązkowa woda z dziubkiem.

Kosmetyki, książki, telefony, ładowarki, mptrójki,

Cytat: "rafal356"
operacje będę miał dopiero w styczniu

Do stycznia na pewno skompletujesz cały zestaw.

Przed operacją jest tak, że trzeba w foliową podpisaną torebkę zabrać podręczne rzeczy na OIOM. A torebce ma być tylko pidżamka, ręcznik, chusteczki, szczoteczka do zębów, pasta, mydło czy coś w tym stylu - czyli ogólnie malusia kosmetyczka i woda z tzw.dziubkiem

To by było chyba wszystko.

Poza tym warto mieć swoją kawkę i herbatkę czy jakies tam inne słodkie chwile bo na korytarzu jest czajnik i można sobie zrobić co się chce.  

A i zapomniałabym - koniecznei zabrać kubeczek swój - bo te szpitalne to takie białe przedpotopowe są i ja zapomniałam i nie za bardzo mi się piło z takiego kubka, bo lepiej kiedy kubek ma jednak ucho.

Aguś. Trzymam za Ciebie kciuki.

Jeszcze mam taką poradę, może komuś się przyda. Ja mam tak, że jestem raczej delikatna i po zabiegu miałam strasznie zapuchnięte usta - zanim doprosiłam się, żeby mi  coś na to przynieśli to trochę musiałam się dopominać.

Może więc tak profilaktycznie kupić nystatyne w zawiesinie, albo jakiś dentosept czy coś w tym stylu, żeby mieć w zanadrzu na wszelki wypadek, gdyby ustka były zapuchnięte. Ja polecam nystatyne.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
tunezja sierpień 2012 - doradztwo personalne - Pytania do spr z geografii o azji - jakub pyżalski - Pogoda Wiżajny