PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 01:42:24 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Operacja  (Przeczytany 3352 razy)
otaksobie
Gość
« : Sierpień 10, 2006, 03:46:03 »

Witam!

jestem otaksobie jak już pewnie zauważyliście. Na tym forum już jestem dość długo, sam się jakos zadomowiłem i czytam codziennie Wasze informacje. Z góry przepraszam, że nie było mnie do tej pory w powitalni, nie przedstawiłem się, nie przywitałem...tylko tak podglądam..Język itd. Należę do grupy "pectusowców" tylko, że tych z PE...Uśmiech no i...wybieram się na operacje do Łodzi. Na 22 sierpnia mam już zameldowac się w szpitalu na Pabianickiej.

Nie będę operowany ani metodą tradycyjną, ani Nuss'em...Postanowiłem się poddać operacji bezinwazyjną(tudzież małoinwazyjną bo zawsze jakaś tam ingerencja jest..) metodą zaproponowaną przez tamtejszego profesora Uśmiech

Metoda polega na wszczepieniu płytki(nie wiem dokładnie jakiej wielkosci) pod mostek i w jakiś sposób pod żebra. Na zewnątrz klatki zostanie wyciągnięty niewielki aczkolwiek solidny "kolczyk" (mała obrączka). Na tym kończy się zabieg operacyjny...Reszta czyli prostowanie mostka to już moja własna praca. W domu mam sobie stworzyć konstrukcje..na wzór wyciągu, na którym będę zawieszał ciężarki, które z kolei będą przymocowane linką do mojego "pierścienia" wystającego z klatki. Obciązenie będe zwiększał co jakiś czas... I tak będę sobie leżał..godzinę( może i więcej..to zależy już od zaleceń) dziennie. Przez ile ..nie jestem w stanie powiedziec...

No i teraz moje pytania: Jak przygotowywaliście się do operacji? Czy w ogóle były jakieś przygotowania?

Musze jeszcze dodać, że przed umówieniem zabiegu...byłem zdecydowany na 100% na operacje...teraz troszkę "powątpiewam" czy jest mi to, aż tak potrzebne..Chociaż z drugiej strony chce mieć prostą klatkę!!! to jest chyba silniesze, niż strach..Uśmiech

Tak sobie mówie..że chyba zaczyna mnie oblatywać strach...Mrugnięcie

Chciałbym aby wszystko wypaliło na 100%. Nigdy wcześniej nie miałem ani jednego zabiegu...i to być może jest taki "strach przed nieznanym".

Pozdrawiam!

Krwawy B. Uśmiech(wcześniej to był mój Nickname..ale zapomniałem hasła)
dziubek14x
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

3500070
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Sierpień 10, 2006, 05:23:10 »

otaksobie!

Nie będę operowany ani metodą tradycyjną, ani Nuss'em...Postanowiłem się poddać operacji bezinwazyjną(tudzież małoinwazyjną bo zawsze jakaś tam ingerencja jest..) metodą zaproponowaną przez tamtejszego profesora Uśmiech

Na wstępie tego postu mam za zadanie wybić to Tobie z głowy <tzn. operację tą metodą>.
Nie mogę sobie Ciebie wyobrazić po tej operacji. a ten kolczyk i hak to mi się kojarzy tylko z rzeźnią. Nie daj na sobie eksperymentować! Pytałes się tego profesorka ile osób już ta metodą zoperował? Czy byli zadowoleni z zabiegu?

W domu mam sobie stworzyć konstrukcje..na wzór wyciągu, na którym będę zawieszał ciężarki, które z kolei będą przymocowane linką do mojego "pierścienia" wystającego z klatki.

Paranoja! Że sam musisz sobie zrobić.

Dlaczego nie NUSS? :evil:  :evil:  :evil:
Ja miałem operację metodą NUSS'a w Poznaniu dnia 14 lipca 2006. Minął już prawie miesiąc, a ja czuje sie wspaniale, nic mnie nie boli, śpię na bokach, na brzuchu itp. A co najwarzniejsze mam ŁADNĄ PROSTĄ KLATE.

Musze jeszcze dodać, że przed umówieniem zabiegu...byłem zdecydowany na 100% na operacje...teraz troszkę "powątpiewam" czy jest mi to, aż tak potrzebne..Chociaż z drugiej strony chce mieć prostą klatkę!!! to jest chyba silniesze, niż strach..Uśmiech

Bardzo dobrze Ciebie rozumiem, w końcu sam przez to przechodziłem. Mam 15 lat i nigdy w życiu nie zgodziłbym się na taką operację. Czlowieku ile Ty masz lat? Będą na tobie eksperymentoać , uczyć się. Jeżeli nawet ta operacja się powiedzie to czy zastanawiałeś się      jaki bół będą sprawiać Ci te ćwiczenia?
Masz tylko 2 opcje do wyboru!: nie operuj się wcale albo NUSS'em!

Co ja Ci bede tłumaczył. Masz własny rozum. Napisz mi coś na PW

To już na tyle, nigdy nie miałem dru przekonywania  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:
alex.175
Newbie
*

5206258
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Sierpień 10, 2006, 06:11:37 »

Jejku to okrpone1 Co oni chca Ci zrobic??!! Czy Ty wyobrazasz sobie taki wystajacy hak i jeszcze wieszac na tym ciezarki bleee okropne. Wyobrazasz sobie ze wyciagnie Ci to klatke w góre?? Ile czasu bedziesz to miał 10 lat??!! Oj na Twoim miejscu nie dał bym sobie tego zrobic. Ja jestm po operacji met ravitcha i jestem w 100% zadowolony. Prawie wogole zanikły mi rany po cieciach a klateczka doskonała. Tez mam taka płytke ale na zewnatrz a w srodek powpuszczane druty i mocowane do zeber. Nosze to 6 tyg i miałem miec juz zdjete ale lekarz na urlopie:/ i dopiero za tydzien. Naprawde głeboko zastanow sie czy chcesz miec taki rodzaj zabiegu!! Polecam Ravitcha bo sam miałem i jestem w 100% zadowolony. Moze i jest duza ingerencja w organizm ale po 6 tyg konczy sie wszytsko i zapomina ze miało sie jakikolwiek zabieg.
otaksobie
Gość
« Odpowiedz #3 : Sierpień 10, 2006, 06:33:40 »

dla mnie Ravitch jest okropniejszy niż to co tutaj przedstawiłem...u ciebie...rozcinanie klaty..wycinanie żeber..itd.

u mnie małe niacięcie..w najniższym punkcie mostka. Działenie porównywalne do tej "fantastycznej" pompki sprowadzanej z zachodu...jakoś podciśnienie które tworzyła pompka..nie powodowało tak ogromnego bólu. A efekty są widoczne.

co do wyciągania klatki "nową metodą" - nie trwa to 10 lat... Nie jestem w stanie precyzyjnie okreslić ILE czasu będe musiał wyciągac..ale przypuszczam, że mniej więcej od 1 roku do 2 lat..czyli tak samo jak Nuss!

Każdy kiedyś musiał być pierwszy! zarówno przy Ravitchu jak i przy Nussie...
Może ta metoda będzie jakąś..rzeczywiście nową równie "rewelacyjną" jak te dwie poprzednie?

Dzięki wielkie za opinie Uśmiech

Pozdrawiam!
Mariusz89
Newbie
*

Reputacja: +1/-1

No Fear!

6827237
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Sierpień 10, 2006, 08:16:33 »

A mnie ciekawi jak "ta" metoda się nazywa, albo jak będzie się nazywać. Dla mnie to również wygląda troche drastycznie, tzn. to co ma się dziać po zabiegu. Nigdy nie słyszałem o takiej metodzie, zastanawiam sie jak ma wyglądać ten cały kolczyk i jak to wszystko będzie do Ciebie "przymocowane"...

No cóż, 22 sierpnia to już blisko, więc życzę powodzenia Uśmiech Trzymaj się ciepło!

Zoperowany met. Nussa (Poznań 2006).
otaksobie
Gość
« Odpowiedz #5 : Sierpień 10, 2006, 08:36:34 »

Własnie o tej metodzie nikt jeszcze nie słyszał...Jestem jedną z niewielu osób, które się dowiedziały o tym. Dowiedziałem się, ponieważ zgłosiłem się akurat do doktora, który powiadomił mnie o swoim "wynalazku".
Brzmi drastycznie? Może trochę...
Kolczyk będzie niewidoczny spod koszulki...a co do wyciągania mostka - na początku na bank będzie boleć..tak jak przy Nussie i Ravitchu..

Więcej nie mogę wam powiedziec na ten temat...bo sam nie wiem jak to bedzie wyglądało w PRAKTYCE. Miałem się przekonać...ale teraz się waham.

Dzięki za życzenia!

Mam jeszcze trochę czasu...zoabczymy jak to będzie.. :|
betusia
Newbie
*

Reputacja: +3/-1

« Odpowiedz #6 : Sierpień 11, 2006, 02:14:34 »

Cytat: "otaksobie"
Własnie o tej metodzie nikt jeszcze nie słyszał...Jestem jedną z niewielu osób, które się dowiedziały o tym.

Nie daj się operować - co z tego, że Twój pan doktor jest profesorem i ma nowatorskie pomysły...
Ta metoda i ta misterna konstrukcja to jest paranoja...

dla mnie Ravitch jest okropniejszy niż to co tutaj przedstawiłem...u ciebie...rozcinanie klaty..wycinanie żeber..itd.

Nie nie kolego - najokropniejsze jest to, że w ramach eksperymenty będą sobie robić z Ciebie królika doświadczlnego tłumacząc jeszcze, że masz wiele szczęścia bo jako pierwszy dowiedziałeś się o tej metodzie.
To co napisałeś o tych ciężarkach i w ogóle to jest jakaś PARANOJA.
Jedyne co mogę poradzić to PRZEMYŚL TO TYSIĄC RAZY.

Nuss okropny nie jest ludzie to przechodzili i żyją i są szczęśliwi - ja miałam ravitcha ale z tej racji, że miałam PC więc to oczywiste i też żyję, jestem szczęśliwa i kocham mój nowy mosteczek...

ale teraz się waham.

Jeśli się wahasz to najlepszy znak, żebyś nie szedł do tej Lodzi i robił z siebie królika albo szczura na którym po raz pierwszy operują jakąś metodą... Niech sobie wezmą jakąś małpę z zoo która ma pectusa ale niech oni się od żywych ludzi odczepią...

Dowiedziałem się, ponieważ zgłosiłem się akurat do doktora, który powiadomił mnie o swoim "wynalazku".

To idź do normalnego doktora. A najlepiej do takiego o którym wiesz, że ludzie którzy oddali swoje klatki w jego ręce dziś cieszą sie. Poczytaj forum i podejmij decyzję. Co z tego, że masz najbliżej do Łodzi? To nie jest operacja która często się przeprowadza. Większość społeczeństwa ma płaskie mostki - i dlatego zastanów się tysiąc razy czy chcesz służyć dla dobra nauki, czy zależy Ci na swoim zdrowiu i życiu. Gdybym była Twoją matką to bym Ci zakazała poddawać się eksperymetom... No może gdyby dali Ci za to milion złotych i byś sie ze mną podzielił to bym się zastanawiała - ale za darmo NIGDY...

Poczytaj forum. Tu są, byli ludzie którzy mieli operacje. Różne metody, różne szpitale i opinie. Może wziąłbyś pod uwagę, że nie ma nikogo kto był operowany na zasadzie ekperymetowania. A może ktoś taki był - tylko po prostu nie żyje???

Ze swojej strony polecam Poznań i dr.Adamczaka - jak wiele osób na forum. Może warto poczekać i wybrać się na operację dalej od miejsca zamieszkania?
Ja przemierzyłam na operacje całą Polskę.
Z wielu źródeł - między innymi z forum byłam święcie przekonana, że tam robią świtne klatki i mają duże doświadczenie...
Z takim nastawieniem - ze świadomością, że oddaję się w dobre ręce - byłam niemalże  pewna, że dobrze mi zrobią i nie zawiodłam się ani troszkę.

Jeszcze raz powtarzam, nie daj sobą pomiatać i robić z siebie króliczka doświadczalnego, bo możesz tego nie przeżyć.

Moje zdanie jest jednoznaczne, możesz je oczywiście zigorować, ale radzę Ci nie iść 22  do tego szpitala a szczególnie poddawać się ekseprymentom szalonego profesora..  :roll:

[ Dodano: Pią Sie 11, 2006 2:18 pm ]

Każdy kiedyś musiał być pierwszy! zarówno przy Ravitchu jak i przy Nussie...

I Ty chcesz być pierwszy...
A jakby skontruowali skrzydła przyczepiane do rąk które mają sprawić, że będziesz latać to też JAKO PIERWSZY skoczyłbyś z nimi do przepaści?

Nie wiem czy Ty masz myśli samobójcze, że tak łatwo przychodzi Ci świadomość eksperymentu z Twoim udziałem, ale jest to co najmniej niepokojące.
A co na to Twoi rodzice? Nie masz kogoś kto wyperswadowałby Ci to z głowy??

otaksobie
Gość
« Odpowiedz #7 : Sierpień 11, 2006, 02:40:32 »

Dzięki za wsparcie! Uśmiech

Będzie jednak Nuss..

już dzwoniłem Uśmiech

Pozdrawiam!

[ Dodano: Pią Sie 11, 2006 2:56 pm ]
Jeszcze jedna sprawa tak w ramach sprostowania..

nikt mnie nie zaciągał siłą i nikt nie namawiał mnie na tą nową metodę..JA SIĘ SAM ZGODZIŁEM! ale po przemyśleniu...głębszym jednak zmieniam na Nuss'a i TO W TYM SZPITALU DO KTÓREGO SIĘ ZGŁOSIŁEM I U TEGO LEKARZA Z KTÓRYM ROZMAWIAŁEM!

Może i doktor z Poznania..jest Davidem Copperfieldem ale doktor do ktorego się zgłosiłem jest również osobą GODNĄ ZAUFANIA!

Tyle z mojej strony.
Pozdrawiam!
Po operacji prześlę jakieś fotki.

Jeszcze raz serdecznie dziękuję za opinie...zwłaszcza te negatywne, gdyż dają one do myślenia i sprawiają, że człowiek trochę bardziej zaczyna myśleć. Napisałbym też coś o pozytywnych opiniach...ale takich nie było! Szkoda...może w przyszłości metoda profesora z Łodzi z robi ogólnopolską karierę...

Życzę miłego dnia!
alex.175
Newbie
*

5206258
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Sierpień 11, 2006, 06:40:35 »

Brawo!!Dobrzez ze zmienili Ci na metode ktora przynajmniej jest znana. Wyobrazasz sobie jakis haczyk i jeszcze to wyciaganie przez zaiweszone ciezarki:/. Jestem po operacji i w sumie miałem cos podobnego bo tez wyciagniete miałem te zebra na drutach i podwieszone na metalowej kratce ale u mnie było wsyztsko ładnie połamane i juz tak ułozone ze lekko to wszytsko sie układało proporcjonalnie do tej ramki. Mimo to bolało podobnie jak metoda nussa tez boli tylko tam na siłe sie wypycha te zebra i chodzi z ta płyteczka 2 lata. A wyobrazasz sobie ile czasu Ty musiłbys chodzic z tym haczykiem jezeli po nussie gdzie cały czas jest wyciagnieta chodzi sie 2 lata. Pozatym mysle ze wcale tak łatwo nie byłoby wyciagnac tego mostka...nie potrafie sobie tego wyobrazic jak to niby miało by wygladac brrrr:/ Oni chyba z Ciebie kapitana Haka chcieli zrobic...naszczescie sie im nie udało ufff. Pozdro 3 maj sie.
betusia
Newbie
*

« Odpowiedz #9 : Sierpień 11, 2006, 09:04:56 »

doktor do ktorego się zgłosiłem jest również osobą GODNĄ ZAUFANIA!

Sam Ci to powiedział, czy jego kometencje oceniasz po jego wygladzie, albo po czymś równie pewnym?

Może i doktor z Poznania..jest Davidem Copperfieldem

A kto tak powiedział? Jak dla mnie jest cudotwórcą, bo stworzył mi cudowną klatkę, ale to nie znaczy, że każda operacja którą wykonuje musi być cudowna. A jednak go poleciłam, bo na moje oko ktoś kto ma nawet jedynie ochotę eksperymetować na ludziach - traci zaufanie.
Okropnie mi zależało na komfocie psychicznym jaki na pewno dają razomy z ludźmi którzy mieli operacje zrobioną przez konkretnego lekarza i są zadowoleni. Długo dowiadywałam się gdzie robią najlepiej, gdzie mają stosunkowo najlepsze doświadczenie i rozmawiałam z tymi którzy byli, widzieli i doświadczyli op.

Cytat: "alex.175"
nie potrafie sobie tego wyobrazic jak to niby miało by wygladac brrrr:/

Też nie potrafię sobie wyobrazić jak oni mi zrobili operacje m.Ravitcha - to co zrobili to jest dla mnie niepojęte, wręcz metafizyczne i cudowne.

Napisałbym też coś o pozytywnych opiniach...ale takich nie było! Szkoda...może w przyszłości metoda profesora z Łodzi z robi ogólnopolską karierę...

W naszym kraju przy odpowiedniej promocji to mógły nawet karierę zrobić...
Myślę, że za bardzo się cieszysz tym, że Twój dr. to sam profesor - ale stopień naukowy nie jest miarą mądrości...

A i nie było pozytywnych opini - bo eksperymenty to sobie można na szczurach robić, a Ty ani szczurem ani małpą nie jesteś - więc nic dziwnego, że mili ludzie stanęli w obronie Twojej klatki.

alex.175
Newbie
*

5206258
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Sierpień 11, 2006, 10:18:06 »

Od:   otaksobie   
Do:   alex.175   
Wysłany:   Dzisiaj 19:34   
Temat:   d       
ALEX! Wyobrażam sobie ile musiałbym chodzić...bo nie więcej niż 2 lata. To działa na takiej samej zasadzie jak pomka i nuss...tylko musiałbym sam ćwiczyć.

A co do twojej metody - to jest ona ARCHAICZNA zrozum...i nie wiem czy są osoby, które chciałyby mieć przeprowadzaną operacje tą metodą!

ZROZUM JESZCZE, że gdyby nie takie "króliki doświadczalne" nie mógłbyś pomarzyć o takiej lub innej metodzie operacji...miałbyś za przeproszeniem "gówno" a nie prosta klatke...

A TWÓJ lekarz poinformował Cię dokładnie jakie są skutki operacji metodą RAVITCH'A ? Co się potem może z Tobą dziac?Co? Chyba jednak nie...skoro zgodziłeś się...

pozdrawiam!

Prywatna wiadomośc jaka dostałem od załozyciela postu. Wkleiłem ja tu bo
nie chce odpisywac prywatne po to jest forum aby wymieniac sie własnymi opiniami. Wiec:

1.ALEX! Wyobrażam sobie ile musiałbym chodzić...bo nie więcej niż 2 lata. To działa na takiej samej zasadzie jak pomka i nuss...tylko musiałbym sam ćwiczyć.

Wiec z tego co wiem w nussie nie trzeba cwiczyc tylko sie zyje zapominajac ze nosi sie w sobie cokolwiek a przedewszystkim nic nie wystaje z klatki. Z pewnoscia nie porownuje sie do nussa bo w nussie klatka zostaje wypchana i jeste tak przez cały czas a tu musisz ja wyciagac a nastenie Ci sie zapada...jezeli sie wogole wyciagnie za pomoca tych obwaznikow.

2. A co do twojej metody - to jest ona ARCHAICZNA zrozum...i nie wiem czy są osoby, które chciałyby mieć przeprowadzaną operacje tą metodą!

Chyba zapomniałes ze do niedawna wyłacznie ta metoda operowano! Pozatym jest wiele osob ktore maja zniekształcone łuki zebrowe i w tym wypadku jest konieczna operacja metoda klasyczna z połaczeniem metody nussa. Ja osobiscie jestem zachwycony klatka i ciesze sie ze byłem operowny metoda klasyczna bo całosc trwa 6 tyga skutki sa rewelacyjne!

3.ZROZUM JESZCZE, że gdyby nie takie "króliki doświadczalne" nie mógłbyś pomarzyć o takiej lub innej metodzie operacji...miałbyś za przeproszeniem "gówno" a nie prosta klatke

Jakos nie słyszałem zeby kogos operowano dla doswiadczenia! Ale jezli byłbys chetny byc takim krolikiem doswiadczalnym to az zazdroszcze odwagi i oddania dla społeczenstwa.

4.A TWÓJ lekarz poinformował Cię dokładnie jakie są skutki operacji metodą RAVITCH'A ? Co się potem może z Tobą dziac?Co? Chyba jednak nie...skoro zgodziłeś się...

hmmm dokładnie profesor nie poinformował o skutkach... bo wiedział ze jest na tyle dobry w tym co robi ze po jego operaji skutków negatywnych nie bedzie!!! Jakos do obecnego momentu nic złego nie doswiadczyłem czuje sie swietnie zdjecie rentgenowskie wskaazuje ze wszytsko sie pieknie zrosło i jest jak trzeba. Ja ufałem profesorowi bo wiedziałem ze jestem w dobrych rekach.

Pozatym nie ma nikogo kto by słyszał o metodzie Twojego lekarza i nigdzie o niej w necie nie pisza. Moze Twoj lekarz chciał Cie uzyc jako przepustke do odkryca nowej metody i jej upowszechnienia. Jak mozesz podaj dane Twojego lekarza to obczaimy jakie ma kwalfilkacje łatwo to sprawdzic w necie. Dla ciekawych mnie operował dr.pro.hab. Kazimierz Goździuk. Znana osobowosc ppodobnie jak prof z Poznania.

[ Dodano: Pią Sie 11, 2006 10:18 pm ]
ALEX! Wyobrażam sobie ile musiałbym chodzić...bo nie więcej niż 2 lata. To działa na takiej samej zasadzie jak pomka i nuss...tylko musiałbym sam ćwiczyć.

A co do twojej metody - to jest ona ARCHAICZNA zrozum...i nie wiem czy są osoby, które chciałyby mieć przeprowadzaną operacje tą metodą!

ZROZUM JESZCZE, że gdyby nie takie "króliki doświadczalne" nie mógłbyś pomarzyć o takiej lub innej metodzie operacji...miałbyś za przeproszeniem "gówno" a nie prosta klatke...

A TWÓJ lekarz poinformował Cię dokładnie jakie są skutki operacji metodą RAVITCH'A ? Co się potem może z Tobą dziac?Co? Chyba jednak nie...skoro zgodziłeś się...

pozdrawiam!

nie chce odpisywac prywatne po to jest forum aby wymieniac sie własnymi opiniami. Wiec:

1.ALEX! Wyobrażam sobie ile musiałbym chodzić...bo nie więcej niż 2 lata. To działa na takiej samej zasadzie jak pomka i nuss...tylko musiałbym sam ćwiczyć.

Wiec z tego co wiem w nussie nie trzeba cwiczyc tylko sie zyje zapominajac ze nosi sie w sobie cokolwiek a przedewszystkim nic nie wystaje z klatki. Z pewnoscia nie porownuje sie do nussa bo w nussie klatka zostaje wypchana i jeste tak przez cały czas a tu musisz ja wyciagac a nastenie Ci sie zapada...jezeli sie wogole wyciagnie za pomoca tych obwaznikow.

2. A co do twojej metody - to jest ona ARCHAICZNA zrozum...i nie wiem czy są osoby, które chciałyby mieć przeprowadzaną operacje tą metodą!

Chyba zapomniałes ze do niedawna wyłacznie ta metoda operowano! Pozatym jest wiele osob ktore maja zniekształcone łuki zebrowe i w tym wypadku jest konieczna operacja metoda klasyczna z połaczeniem metody nussa. Ja osobiscie jestem zachwycony klatka i ciesze sie ze byłem operowny metoda klasyczna bo całosc trwa 6 tyga skutki sa rewelacyjne!

3.ZROZUM JESZCZE, że gdyby nie takie "króliki doświadczalne" nie mógłbyś pomarzyć o takiej lub innej metodzie operacji...miałbyś za przeproszeniem "gówno" a nie prosta klatke

Jakos nie słyszałem zeby kogos operowano dla doswiadczenia! Ale jezli byłbys chetny byc takim krolikiem doswiadczalnym to az zazdroszcze odwagi i oddania dla społeczenstwa.

4.A TWÓJ lekarz poinformował Cię dokładnie jakie są skutki operacji metodą RAVITCH'A ? Co się potem może z Tobą dziac?Co? Chyba jednak nie...skoro zgodziłeś się...

hmmm dokładnie profesor nie poinformował o skutkach... bo wiedział ze jest na tyle dobry w tym co robi ze po jego operaji skutków negatywnych nie bedzie!!! Jakos do obecnego momentu nic złego nie doswiadczyłem czuje sie swietnie zdjecie rentgenowskie wskaazuje ze wszytsko sie pieknie zrosło i jest jak trzeba. Ja ufałem profesorowi bo wiedziałem ze jestem w dobrych rekach.

Pozatym nie ma nikogo kto by słyszał o metodzie Twojego lekarza i nigdzie o niej w necie nie pisza. Moze Twoj lekarz chciał Cie uzyc jako przepustke do odkryca nowej metody i jej upowszechnienia. Jak mozesz podaj dane Twojego lekarza to obczaimy jakie ma kwalfilkacje łatwo to sprawdzic w necie. Dla ciekawych mnie operował dr.pro.hab. Kazimierz Goździuk. Znana osobowosc ppodobnie jak prof z Poznania.

[ Dodano: Pią Sie 11, 2006 10:19 pm ]

pozdrawiam!

[ Dodano: Pią Sie 11, 2006 10:21 pm ]
sorki ze tyle razy wklejone ale cos sie zpowaliło. Pozdro.
otaksobie
Gość
« Odpowiedz #11 : Sierpień 12, 2006, 01:26:26 »

a Ty po czym poznałaś, że Twój doktor z Poznaia jest "cudotwórcą" i każda operacja wychodzi mu wyśmienicie...

Osoby które miały u niego..mogą być równiez niezadowolone...tylko nie wpisują się na forum..bo o jego istnieniu nawet nie wiedzą...

Powiem Ci jedno! Mój doktor nie jest z takich osób, które opowiadają wszem i wobec o swoich zasługach...a że chciał wymyślic coś nowego, ażeby INNYM było lepiej, to chwała mu za to...

Dlaczego Twój fantastyczny doktor z Poznania nie wymyśli nic sam? Może jego kompetencje nie są na tyle duże...? Czyżby potrafił tylko kopiowac???

Może dla Ciebie stopień naukowy nie świadczy o niczym...Powiem Ci ze może i dla mnie też nie jest najważniejszy...ale chyba musiał sie zasłużyć..skoro uzyskał taki a nie inny stopień i jest dobrym fachowcem.

Powiedz mi jeszcze jedno...czy mysłisz ze dr Donald Nuss przeprowadzał swoje eksperymenty..na szczurach, na małpach? Teraz wszyscy rozpływają się nad metodą Nuss'a jaka nie ona "ach i och"...ale KTOŚ PRZECIEŻ MUSIAŁ MIEĆ JĄ PRZEPROWADZONĄ JAKO PIERWSZY!!!!!!

ja już teraz...rozumiem dlaczego ROZWÓJ MEDYCYNY w POLCE JEST TAK SŁABY...- TO TYLKO I WYŁĄCZNIE PRZEZ TAKICH MALKONTENTÓW JAK NIEKTÓRZY NA TYM FORUM...którzy negują na samym początku TO CO KTOŚ SAM WYMYŚLI I CHCE WPROWADZIĆ W ŻYCIE...

MILI ludzie....? czasem moze tak...

P.S

WIDAĆ ŻE TAK JAK W NASZYM KRAJU JEDYNĄ SŁUSZNĄ PARTIĄ POLITYCZNĄ...jest partia rządząca, tak tutaj JEDYNYM SŁUSZNYM LEKARZEM JEST LEKARZ Z POZNANIA....

RESZTĘ POZOSTAWIAM BEZ KOMENTARZA...

tak naprawdę życzliwym osobom podziękowałem już na privie i osobiście na maile...

POZDRAWIAM!
alex.175
Newbie
*

5206258
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Sierpień 12, 2006, 07:52:09 »

Panie administratorze prosze dopisac do wykazu szpitali operujacych pe w Łodzi metode "kolczykowa"/"haczyka"Chichot:D:D.
betusia
Newbie
*

« Odpowiedz #13 : Sierpień 12, 2006, 09:19:47 »

a Ty po czym poznałaś, że Twój doktor z Poznaia jest "cudotwórcą"

Po mojej cudownej klatce.

.a że chciał wymyślic coś nowego, ażeby INNYM było lepiej, to chwała mu za to...

To niech kurcze wyłapie małpy w zoo i posprawdza im zoperuje - testowanie na ludziach jest niehumanitarne, nieetyczne, głupie wręcz - a jakbyś umarł przy operacji to by Twój profesorek za nowatorską metodę z więzienia by się nie wyczłapał do końca życia...

skoro uzyskał taki a nie inny stopień i jest dobrym fachowcem.

Znam Ci ja wielu profesorów młody człowieku - i mam z nimi na co dzień do czynienia - uwirz mi na słowo młody człowieku że profesura czasami do umięjętności i wiedzy ma się nijak..
Ach tamte czasy kiedy było inaczej... Tak czy inaczej wiele osób ma taki czy inny tytuł przez to, ze ma znajomości tu i tam, a nie ze wzgledu na swoją wybitność.
Wydaje mi się, że jestem na tym świecie troszkę więcej niż Ty, a może to dlatego, że w życiu spotkały mnie różne doświadczenia. Powiem w tajmnicy, że dokładnie jestem zaznajomiona w niektórych kwetiach dotyczących tego co gdzie komu zapłacić aby coś w nauce czy w sztuce osiągnąć... Żyjemy niestety w skorumpowanej Polsce tak bardzo, że zanim to się wypelni to będzie chyba z 8 RP....

tak tutaj JEDYNYM SŁUSZNYM LEKARZEM JEST LEKARZ Z POZNANIA....

Wcale nikt tak nie powiedziął. Ludzie się operowali w Krakovi, w Lublinie i są very happy -  w moim subiektywnym odczuciu dr.A jest super bo mi bardzo pomógł i ja go wręcz kocham za to co mi uczynił... Czy aż tak bardzo jesteś zamknięty, że pragniesz bym tłumiła w sobie swoje uczucie sczęśliwościu z powodu pięknej nowej klatki?

WIDAĆ ŻE TAK JAK W NASZYM KRAJU JEDYNĄ SŁUSZNĄ PARTIĄ POLITYCZNĄ...jest partia rządząca

Ble, ble ble - wcale tak nie uważam i głowsowałam  na SLD.

metode "kolczykowa"/"haczyka"

Proponuję dopisać dopiero wtedy kiedy operacja zostanie już u kogoś przeprowadzona, ale istnieje pewne ryzyko, że organizm nie zaakceptuje tego obcego ciała i zemrze a wtedy trzebaby było liczyć jedynie na cud aby duch pacjenta wszedł na forum i napisał - chociaż wątpię by zrobił to szybko bo za chęć bycia eksperymetrem co po części samobójstwem zwać można pewnie troszkę by się się w piekle posmażył....

otaksobie
Gość
« Odpowiedz #14 : Sierpień 12, 2006, 09:58:56 »

A jak niemądra istoto ciało akceptuje pręt Lorenza, który stosowany jest w operacji Nuss'a??? nie zastanowiłaś się? Płytka o której ja mówiłem jest specjalnie przystosowana do takiego rodzaju operacji, odiamentowana tak aby nie dawała odczynu, aby organizm nie traktował jej jako obcą..?

Betusiu nie nazywaj mnie młodym człowiekiem...bo być moze jestem starszy od Ciebie....a Ty nawet o tym nie wiesz...

Widzę że mam do czynienia na tym forum z samymi eksperatami...a w szczególności z takim ekspertem jak Ty(Betusiu) Drogie Dziecko...

W kolejnych kwestiach, w których będe miał pewne wątpliwości..będę się zwracał jedynie do Ciebie...ponieważ jesteś tak "życzliwą" osobą, że zawsze dobrze doradzisz...

Nie jestem zamknięty i wcale nie zazdroszczę Ci Twojej klatki. Nie chodzi mi o to abyś tłumiła swą radość z powodu nowego wyglądu...Chodzi o to tylko abyś nie dyskryminowała lekarza, z którym nie miałas do czynienia...to jest nie fair oraz abyś nie wychwalała pod niebiosa swojego lekarza...Tobie mógł zrobić operacje ok, ale innym mógł spartaczyc..TY O TYM NIE WIESZ!

w poprzednim poście chciałem zadać Ci pytanie.. jak poznałas przed operacją, że Twój lekarz jest Davidem Copperfieldem..Co? Czyżby Ci się chwalił, że jest tak doskonały?

aha..a ten Twój "fantastyczny" doktor ma jakiekolwiek publikacje, które można zobaczyć, poczytać itd?

Nie można mieć innego zdania, niż wy...niestety. Zjedlibyście człowieka na miejscu..za jego odmienne zdanie.

Domyslam się jak wyglądałyby wasze opinie, gdyby ta metoda odniosła sukces...

byłoby "uuu brawo brawo"

BETUSIU Twoja argumentacja...Twoje wypowiedzi są na poziomie osób z podstawówki. Zawsze każdemu doradzasz..jakbyś niewiadomo ILE DEKAD JUŻ PRZEŻYŁA...( dopiero dwie? bardzo mało...)

Najbardziej podobało mi się zdanie z "małpami" i wyłapaniem ich z ZOO...- doskonałe..i jakie głębokie..

SKOŃCZMY JUŻ TEN TEMAT...dyskusja przemieniła się w małą kłótnie..i przekonywanie drugiej strony do swojej racji...

Nie pozdrawiam!
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
stronka - gabloty ogłoszeniowe - AIRCAST Stabilizator nadgarstka StabilAi - jakub pyżalski - filmy korporacyjne