PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 01:26:06 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: BRACING FOR PECTUS= PROTEZA ORTOPEDYCZNA, APARAT NA PECTUS DEFORMACJE  (Przeczytany 604 razy)
Roxy
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Styczeń 16, 2012, 09:42:03 »

Witam
Chce podzielic sie z Wami tym o czym mysle, ze i tak wiecie, ze istnieje.
Mieszkam w UK i rozpoczynam 'bracing' for pectus. Wyglada to jak plyta, ktora zaklada sie na klatke piersiowa. Nie wiem ilu z Was o tym slyszalo, mam nadizeje, ze wielu. Chce tylko ostrzec rodzicow przed nie wysylaniem dzieci, osoby w wieku dojrzewania i osoby mlode przed nie podejmowaniem zbyt pochopnej i wczesnej decyzji o poddaniu sie operacji- jest to ostateczna opcja! Postaram sie napisac do lekarza o ktorym juz wczesniej ktos wspominal na tym forum, i spytac go czy wspolpracuje z jakimis lekarzami w Polsce. Mysle, ze jest to wspaniala sprawa. Podaje linki na strony angielsko-jezyczne, jesli jest to dozwolone.......:
www.pectusservices.com
www.londonorthotics.co.uk/pectus-treatment
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 02:16:39 wysłane przez Roxy » Zapisane
Roxy
Newbie
*

« Odpowiedz #1 : Styczeń 27, 2012, 02:05:05 »

Witam ponownie
Nie jestem pewna czy ktokolwiek w Polsce sie zajmuje taka metoda leczenia, nie dostalam konkretnej odpowiedzi od lekarza X.Y., ale uwazam, ze warto zapytac, poniewaz jest to wspaniale. Nie widze zeby ktokolwiek inny podzielal moj entuzjazm, co uwazam za niezwykle smutne. Przykro jest czytac wypowiedzi rodzicow ktorzy rozmyslaja o planowaniu operacji dla dziecka, ludzi mlodych ludzi ktorzy wymieniaja opinie na temat zabiegow chirurgicznych. Niedlugo sama podejme sie leczeniu metoda bracing, co nie jestem pewna jak przetlumaczyc na polski jezyk. Obiecuje dac znac jak poszlo, co moze zajac okolo 3 lat, poniewaz nie jestem juz podlotkiem ;-/
Prosze popytajcie lekarzy w Polsce. Pozdrawiam wszystkich i powodzenia

P.S. Wrazie nowszych wiadomosci odezwe sie. Jesli ktos slyszal o jakims lekarzu uzywajacym ten metody w Polsce, prosze odezwij sie! Warto sprobowac!
Szewski
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Luty 01, 2012, 11:04:53 »

Witaj, wątpię by w naszym kraju jakiś lekarz zajmował się tymi protezami skoro taka pompka próżniowa jest sprowadzana z Niemczech przez jedną klinikę za grube pieniądze. Aczkolwiek bardzo mnie zainteresowało to bracing for pectus...mam rodzinę w Anglii, to może przez nich udałoby mi się to załatwić, trzeba by dowiedzieć się więcej szczegółów o tej metodzie, no i jak z kosztami? Zauważyłem też, że na tej stronce pectus services, skupiają się głównie na leczeniu pectus carinatum ,ciekawe jakie mają osiągi jeśli chodzi o pectus excavatum. Pozdrawiam!
Roxy
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 29, 2012, 09:48:17 »

Witam ponownie, obecnie uzywam aparatu. Jesli ktos jest zainteresowany uwazam ze najlepszym pomyslem byloby skontaktowanie sie z osobami, ktore zaopatruja w bracing. Nalezy poszukac w google. Jest wiele miejsc, dlatego kontaktujcie sie z wieloma miejscami i pytajcie o cene i ewentualne leczenie, czy mozliwe byloby w Polsce pod okiem wlasnego lekarza, co zapewne byloby tansze i nie wiazaloby sie z kosztownymi wyjazdami zagranice. Tak, to prawda, niestety jest to metoda, ktora niestety nie uzywa sie jak na narazie w Polsce, ale uwazam, ze dla dobra wlasnego, lub wlasnego dziecka byloby dobrze skontaktowac sie z kims i porozmawiac o mozliwosciach.Uwazam iz jest to definitywnie lepsze wyjscie niz operacja. Moze dobrym pomyslem bylaby rozmowa z lekarzem i on spróbowalby sie z kims skontaktowac ew. zamówic brace z innego kraju. Próbujcie! Brace jest dostepna dla roznych typów deformacji klatki piersiowej PC jak i PE, tylko wyglada inaczej i jest umiejscowiona w inych partiach ciala.  Najlepiej jesli osoba jest dosc mloda, wtedy kosci sa miekksze, nadal sie rozwijaja. I zapewne mniej tez boli jakikolwiek nacisk na nie. Jednakze to od Was zalezy jak zadecydujecie. Pozdrawiam i zycze powodzenia!!!!!!!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
katalog - schody - gry video - Szukam Pracy Wick - filmy korporacyjne