PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 01:14:24 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Różnica między prawą a lewą stroną klatki.  (Przeczytany 503 razy)
luck91
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Grudzień 28, 2011, 02:08:44 »

Witam,
Mam problem otóż od niedawna zacząłem sobie ćwiczyć (kilka pompek, ćwiczenia korekcyjne, na piłce, czasami basen ) i zauważyłem że lewa strona klatki jest znacznie wyżej od prawej która nadal jest płaska (co dziwne jestem prawo ręczny więc troche mnie to zdziwiło), czy ktoś miał podobnie ??
Macie jakieś porady i konkretne ćwiczenia które moge wykonać w domu ażeby prawa strona klatki dorównała tej z lewej ??

P.S. Jeżeli chodzi o basen to mógłby ktoś podać mi jaki jest najlepszy styl pływania dla ludzi z pectusem chodzi mi o jeden-dwa które dają najlepsze efekty.
Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.
zaq
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Grudzień 29, 2011, 12:53:30 »

Mialem podobny przypadek. Poprostu masz asymetryczna klatke piersiowa, ktora ciezej z tego powodu doprowadzic do bardzo dobrego efektu po operacji. Mi lekarz od razu powiedzial ze napewno nie bedzie idealnie rowno po operacji. Mialem miec planowana jedna blache ale podczas operacji swierdzono ze doloza druga w celu lepszego efektu. I tak dalej mam prawa strone troche bardziej wklesnieta niz lewa , ale tego juz sie nie wyzbede i pogodzilem sie z tym . Mozesz starac sie cwiczyn , napewno to nie zaszkodzi ale raczej ciezko bedzie wyrownac to ( poprostu masz asymetryczne zebra ).
luck91
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 29, 2011, 02:36:41 »

Aha dzięki za info (jakby co nie miałem operacji jeszcze)
A co do ćwiczeń to mam zająć się bardziej wysiłkiem na prawa strone ?? czy to działa jakoś na odwrót i wysiłek na lewą strone daje rezultaty na prawą stronę ?? Bo niby obciążenie większe zawsze mam na prawą stronę a jak widać lewa w lepszym stanie.
zaq
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 03, 2012, 01:03:38 »

Ja takze bylem duzo silniejszy na prawa strone mimo wkleslosci . Polecalbym cwiczenia jednak rownomierne , symetryczne . Jezeli za wszelka cene chcesz ciwczyc ktoras strone bardziej to cwicz prawa , ale szanse ze zakryjesz miesniami wieksze wklesniecie po prawej stronie
 sa chyba minimalne
x1
Newbie
*

Reputacja: +2/-1

« Odpowiedz #4 : Styczeń 16, 2012, 01:03:45 »

zaq wszystko podsumował Uśmiech cos o asymetrycznej klatce wiem... Lekarze odrazu mi powiedzieli do jakiej wysokosci moga ja wyrównac i tak tez zrobili - efekt zadowalający

PS. Wrzućcie foty Uśmiech

Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
kolektory próżniowe - schody - gry online - Dozowniki do mydeł - wczasy chorwacja