PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 01:11:56 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Klatka szewska  (Przeczytany 582 razy)
ania 81
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Grudzień 22, 2011, 10:08:40 »

Forum odwiedzam od jakiegoś czasu, ale dopiero dziś się zarejestrowałam i postanowiłam coś napisać. Adres znalazłam na stronie szpitala w Poznaniu. Pierwszą wizytę w poradni torakochirurgicznej w Poznaniu miałam we wrześniu - zakwalifikowano mnie do operacji. W tej chwili znam już termin operacji i wiem, że będzie to wrzesień 2012. Wadę mam od urodzenia, ale wcześniej nikt nie zwrócił na to uwagi dopiero w wieku 29 lat robiono mi tomografię komputerową i zwrócono na to uwagę. Przed tomografią odczuwałam bóle w klatce, bóle żeber, szybko się męczyłam - odsyłano mnie do kardiologa, alergolog u któego sie leczę też rozkładał ręce, w końcu trafiłam do ortopedy i to było to.Początkowo ortopeda w Bydgoszczy. Pierwsza wizyta zakończyła sie skierowaniem mnie na laser, druga skierowaniem na krioterapię co było bardzo nietrafione bo po krioterapii klatka bolała jeszcze bardziej. W końcu we wrześniu tego roku trafiłam do Poznania i tam konkretnie lekarz podszedł do sprawy, wyjaśnił wszystko i w tej chwili właśnie czekam na operację. Obawy są bo dodatkowo choruję na astmę, ale mam nadzieje, że będzie dobrze.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2011, 12:07:42 wysłane przez ania 81 » Zapisane
Magia
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #1 : Marzec 12, 2012, 02:04:16 »

Witaj Aniu, ciesze sie, ze pojawilas sie na forum. Ja od 4 lat zastanawiam sie nad operacja, mam 27 lat i to juz ostatnie momenty zeby sie decydowac. Nie wiem czemu, ale mam watpliwosci czy dr Pawlak jest tak samo dobrym specjalista jakim byl dr Adamczak.. 

Ja dlugo czekasz na termin operacji? Napisz rowniez jaka masz wade.. czy jest rozlegla, ile cm ma dolek. Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2012, 02:06:41 wysłane przez Magia » Zapisane
mm14
Newbie
*

Reputacja: +0/-1

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Marzec 12, 2012, 05:08:19 »

Ja rowniez decyduje sie na operacje w Poznaniu , no wielka szkoda ze nie bedzie dr. Adamczyka ... Smutny
ania 81
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #3 : Marzec 13, 2012, 09:01:08 »

Witaj. Pierwszą wizytę w Poznaniu miałam we wrześniu 2011 roku, termin operacji mam wyznaczony na wrzesień 2012 roku, czyli czekam równy rok. Jeśli chodzi o wadę to lekarz napisał mi duża klatka piersiowa lejkowata z zapadnięciem mostka po stronie lewej, moja wada jest obecna od urodzenia wcześniej problemów nie było w tej chwili są i nasilają się. Co do lekarza nie mogę nic powiedzieć tylko tyle że dr. Powlak podszedł do sprawy rzeczowo, wytłumaczył wszystko, ogólnie pierwsze wrażenie pozytywne. Pozdrawiam.
Magia
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #4 : Marzec 13, 2012, 11:54:07 »

Moja wada rowniez nie jest symetryczna, prawa strona klatki jest bardziej zapadnieta. Ja nabylam wade przez krzywice jak mialam ok 2-3 lat... szybko sie mecze i czuje pieczenie w klatce jak na przyklad biegne, mam tak odkad pamietam, jednak nie wiem czy jest to powiazane z dolkiem.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
pomysły na biznes - katalog stron - kwakacz - blaty z kamienia - Arkusze na mature ustna z angielskiego 2