PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 01:07:34 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: WYJECIE PLYTEK- co potem??  (Przeczytany 337 razy)
hone_y
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Grudzień 21, 2011, 07:58:22 »

Blagam niech mnie ktos uswiadomi jak to jest PO wyciagnieciu.. trzeba znowu jechac na kontrole miesiac po operacji? ( tak jak to bylo w przypadki ich wlozenia?) czy po prostu wypisuja i do to by bylo na tyle..?

Szczerze powiem nie pasuje mi zbytnio jazda az do Poznania tak czesto, jestem z Krakowa, to kawal drogi a poza tym.. 3 tyg po operacji mam zaplanowany wyjazd ktorego nie da sie przesunac..Smutny( i tak sie zastanawiam czy beda robili jakies problemy?

Jak to wygladalo u was?
Mieliscie jakies powiklania?? zakladany dren?

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)) jesli ktos ma jakies pytania piszcie, ja juz weteran, moje druciki nosze juz 3,5 roku:P
MR
Newbie
*

Reputacja: +7/-3

« Odpowiedz #1 : Grudzień 21, 2011, 09:46:32 »

jeżeli w momencie wypisu Twój stan będzie ok, czyli nie będziesz miał płynu w opłucnej, zakażeń i innych powikłań to kontrola jest po około 3 tygodniach, w tym czasie w miarę wygoją się rany i powinna zejść opuchlizna, jeśli jest wszystko ok to następna kontrola po 6 miesiącach

nie zapominaj że to wbrew pozorom całkiem poważna operacja...

u mnie poszło bez problemów, ale 2 razy konsultowałem się z kolegą chirurgiem czy jest wszystko ok

pozdrawiam,
MR
hone_y
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #2 : Grudzień 21, 2011, 10:04:50 »

dziekuje bardzo Uśmiech

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Akcesoria do łazienek - Zabytki - AIRCAST Stabilizator nadgarstka StabilAi - jakub pyżalski - photoshop download