PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 01:05:16 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: mniejsze czucie po operacji  (Przeczytany 353 razy)
ania.
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Grudzień 02, 2011, 11:04:00 »

Witam,
2 lata miałam wyciągnięte blaszki po operacji Nussa. W dalszym ciągu miejsce, w którym miałam blaszki odczuwam jako obce i mam wrażenie, że mam mniejsze czucie w piersiach, jakkolwiek to zabrzmi.
Nie wiem czy płytki mogły być włożone między złymi tkankami, czy mogły coś uszkodzić.
Nie przeszkadza mi to bardzo, nie pamiętam też dobrze jak było przed operacją, ale na pewno inaczej.

Czy ma ktoś ma może podobnie?
mstmarcin
Newbie
*

Reputacja: +3/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Grudzień 06, 2011, 01:18:17 »

Chyba lekko też odczuwam to o czym mówisz, ale mnie to dotyczy po bokach gdzie blacha była mocno dociśnięta i przymocowana, bardziej zastanawia niemała górka, która tam pozostała, trudno to nazwać opuchlizną, bo to już nie zejdzie.

Wrocław DCCHP, Nuss: IN 2009 & OUT 2011
bezPC
Newbie
*

Reputacja: +6/-4

« Odpowiedz #2 : Luty 23, 2012, 03:37:15 »

Tam gdzie mialas plytki zrobilo sie scar tissue (splot blizn). Tkanki nerwowe w tamtym miejscu zostaly uszkodzone i zajmie to jakis czas aby sie zregenerowaly. Moze to potrwac kilka lat, do tego nie jest wykluczone ze pelnego czucia w tamtym miejscu mozesz nigdy nie odzyskac.
halibana
Newbie
*

Reputacja: +31/-35

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Marzec 20, 2012, 11:31:35 »

Dokladnie jak wyzej napisal bezPC

Ja czytalem ze  do 3 lat jak nie wroci czucie to rzeczywiscie moze nie wrocic, ale to nie jest w sumei nic takeigo strasznego  ...
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
pomysły na biznes - Rower SEDONA CITY W 2011 Giant - apartamenty we wrocławiu - transmisje na zywo - projektowanie ogrodów Warszawa