PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 12:45:03 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wypchniety brzuch przy pectusie  (Przeczytany 1323 razy)
xander
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Październik 05, 2011, 09:53:20 »

Jako że to mój pierwszy post tutaj.. witam wszystkich Uśmiech

Od dłuższego czasu męczy mnie kwestia dotycząca brzucha. Rano wygląda to lepiej - jest lekko wypchnięty ale po jedzeniu, ćwiczeniach albo na koniec dnia jest to bardzo widoczne. Źle się z tym czuję bo w koszulce wyglądam jakbym miał dużą nadwagę a do tego dochodzi cofnięta klatka i  w efekcie jest to jakbym nosił balon pod koszulką :/ (do tego dochodzą częste gazy).

Czytałem w necie że to może być wina diety białkowej, jakiś niestrawności, zbyt dużych posiłków.. dietę białkową mam od paru miesięcy (narazie ze względów finansowych nie jest aż taka zaawansowana jak powinna być, jem ok 80 g białka dziennie) i regularnie ćwiczę na siłowni. Ćwiczyć zacząłem ok 3 lata temu z małymi przerwami ale bez odpowiedniej diety - efekty były ale bardzo powolne i małe. Staram się odżywić zdrowo.. codziennie ryż, kasza, płatki, jajka, mięso kurczaka, jakieś warzywa itp. Wcześniej nie mając takiej diety brzuch też miałem wypchnięty ale w mniejszym stopniu.

Pytanie.. czy taka sylwetka z brzuchem jest efektem właśnie takiego odżywiania się, niestrawności czy może to być powodowane przez pectusa? Mam na myśli czy przez to, że mam pectusa narządy wewnątrz mogą być jakoś nieco inaczej poukładane i żołądek jest wypchnięty??

Ostatnio jestem naprawdę wykończony psychicznie tym ciągłym myśleniem o tym :/ zastanawiam się też na operacją metodą nussa, jak myślicie czy warto decydować się na nią w moim przypadku? Czy zostać przy treningu i "zakryciu" PE mięśniami, i jeżeli to możliwe wyćwiczeniu brzucha. Mam 22 lata, ok 178 cm i 75 kg.

Dołączam zdjęcia jak to wygląda. Te w zielonych spodniach są robione ok godziny po treningu, te w czarnych są 1,5 dnia po treningu. Tam gdzie brzuch jest bardziej płaski (zdj. 2, 10, 11, 12, 13) to jest to zdjęcie robione przy spiętych mięśniach brzucha (nie na wdechu).

http://www.fotosik.pl/u/xander14/album/982636

Pozdrawiam Mrugnięcie

łubudubu
Newbie
*

« Odpowiedz #1 : Październik 07, 2011, 03:10:50 »

Witaj,
Mam identyczną sylwetke do Ciebie. Ćwicze na siłowni od około roku i również stosuję pełną suplementacje tylko z tym, że brzuch mam raczej płaski. Nie wiem jak Ty ale ja operacji poddawać się na pewno nie będe, natomiast zastanawiam się nad pompką bo jest szansa że przy naszym dołku który wynosi około 2cm ten 1 cm da się "wypchać" a wtedy będzie już moim zdaniem bardzo dobrze. Co do brzucha to jest to jedna z objaw PE, będziesz musiał to jakoś zgubić poprzez noszenie pasa na siłowni i tyranie tego brzucha Uśmiech
Pozdrawiam.
konrad882732
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Październik 08, 2011, 11:27:20 »

na pompke to może być już zapuźno 22 lata to kości trzymają sie mocno a po za tym tu nie ma co pompować to do tego brzucha to są wystające łuki żebrowe też mam podbnie jest to można poweidzeć efekt uboczny pectusa moja klatka po operacji wygląda jak twoja tylko jak wspomniałem ja już po operacji twój dołęk jest raczej mały symboliczyny operacja  nussem chym no niewiem czy te łuki by sie dało schować u mnie wyszło nie bardzo  może rawith ale czy ktoś by sie podjoł operacji w twoim przypadku jak ogulnie i szeroko  wiadomo w Polsce łuki żebrowe traktowane są delikatnie  pomacoszemu  chociarz jak pectusa operują ze względów kosmetycznych ktoś by sie podjoł w twoim przypadku (małe sznse) jak ci bardzo przeszkadza to załatw sobie skierowanie od rodzinnego i do szpitala gdześ gdze są małe koleji i zobaczysz co powiedzą tak z serca i mojego skromnego doświadczenia polecam ćwiczyć ja zaczełem coprawda tydzeń temu http://www.a6w.pl/ więc efektów jeszcze nie ma i djeta poprostu suchdnij to pomoże ja mam teraz płaski burzuch i dwa zajebiście wystające łuki żebrowe ale i tak jest to bardzej estetyczne pozdrwaiam nie łam sie tylko hardkorowo na siłke
halibana
Newbie
*

Reputacja: +31/-35

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Październik 23, 2011, 06:13:02 »

masz bardzo dziwny przypadek.

Wydaje mi sie ze ten cały efekt spowodowany jest  bardzo mocną ESowatością kręgosłupa.

Na zadnym zdjeciu tego nie moge zobaczyc, bo jak dales zdj z profilu to miales tez reke opuszczoną tak , ze zaslaniala twoją 'linie" ciała.

W drugiej kolejnossci pectus poteguje, tą różnicę miedzy brzuchem kiedy jest wypchniety a najbardziej cofnietym momentem mostka.

Chociaz sam w sobie pectus tez nie jest bardzo duzy, ale wiem jak to moze przeszkadzac.

Pozdrawiam kolege
xander
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 16, 2011, 03:07:14 »

Dziękuję wszystkim za pomoc  Mrugnięcie
Przemyślałem sprawę i zrezygnowałem z opcji operacji.
Postaram się zniwelować ten brzuch i poprawić sylwetkę poprzez trening na siłowni.
Faktycznie ten efekt może być dodatkowo spowodowany esowatością kręgosłupa bo przy pełnym wyproście wydaje się ona dosyć duża, nie zwróciłem na to uwagi wcześniej.
Stawiam na trening i pozytywne myślenie.. zobaczę co da się z tym zrobić żeby wyglądało lepiej Uśmiech

Pozdrawiam Mrugnięcie

x1
Newbie
*

Reputacja: +2/-1

« Odpowiedz #5 : Styczeń 16, 2012, 01:27:28 »

Mam podobna sylwetke, sa jakies efekty treningu?

Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
tłumaczenia symultaniczne - hazard grzech - również - darmo na komórkę - stronyfirmowe.jaworzno.pl