PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 12:40:08 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nuss po Ravitch  (Przeczytany 592 razy)
rafaello
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Wrzesień 22, 2011, 04:38:34 »

mam niezbyt ciekawa sytuacje... kilka lat temu mialem operacje ravichem, wada byla bardzo duza, po tej operacji szybko nastapil nawrot, znacznie mniejszy ale jednak spory tez, jakis czas temu podjalem decyzje zeby moze poprawic to nussem, bylem u lekarza, zrobilem tomografie... i juz bylem zdecydowany, ale... gdy chirurg zobaczyl zdjecia, zawolal swoich kolegow, bo cos go zaklopotalo, rozmawiali przy mnie przez chwile o tym, co by bylo utrudnieniem w tej operacji, otoz cos tam pod mostkiem podobno widac, co nie wiadomo dokladnie czym jest, czy to jakas tkanka czy cos, i moze byc problem z przebiciem prowadnicy, lekarz stwierdzil ze moze sie ta operacja nie udac bo nikt na sile nie bedzie forsowal mojego zdrowia... wrocilem do domu przygnebiony... pozniej jakis tydzien po tej konsultacji zadzwonilem jeszcze raz do tego doktora i zapytalem wlasciwie jakie jest prawdopodobienstwo ze moze to nie wyjsc, powiedzial ze raczej bardzo male, ze jak juz przejdzie sie ta prowadnica to juz reszta bedzie wygladac tak samo jak u pacjentow ktorzy wczesniej nie mieli innej operacji... i teraz nie wiem, co zrobic... czy ryzykowac... czy dac sobie spokoj... jestem rozbity... dlatego napisalem tutaj... dolaczam zdjecia tomografii, wszystkich jest 120, ja wybralem co dziesiate, nie wiem, jesli ktos sie na tym zna, moge doslac jakies inne lub wszystkie, jesli to by w czyms pomoglo... zobaczcie na nie... i niech ktos napisze tu cos madrego... nie wiem co mam poczac teraz... chcialbym miec te operacje ale jezeli to ma byc jakis trudny przypadek i cos moze sie pochrzanic w trakcie... nie wiem...

x1
Newbie
*

Reputacja: +2/-1

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 24, 2011, 02:04:07 »

Wtaj

Mysle ze z punktu medycznego ciezko bedzie znalesc jakas odpowiedz na tym forum skoro lekarz zwolal swoich kolegow po fachu zeby omowic ten przypadek. Osobiscie sprobowalbym jeszcze zagraniczne forum pectusa, tam widzialem wiecej tego typu watkow. Majac juz te zdjecia moze zasiegnij rada innych specjalistow, ciekawe co oni sadza na ten temat.

A co do pierwszej operacji to gdzie miales ja robiona? miales jakas plytke w tym ravitchu?
Jesli chcesz wyslij nam zdjecia jak wyglada klatka, mysle ze mozesz liczyc na obiektywna ocene, hmm.. skoro mowisz ze wada nie jest juz az tak duza moze udalo by sie ja podleczyc pompką?(wiem wiem droga zabawa... :/ ) spytaj sie lekarza co o tym mysli Uśmiech

Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
rafaello
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 28, 2011, 07:11:29 »

mialem w rabce, bez plytki...
wada nie jest tak duza jak poprzednio, ale jest duza, zrobie jakas fotke niedlugo
czy moglbys podac mi adres jakiegos forum zagranicznego? w tych linkach podanych na naszym forum nie znalazlem nic ciekawego, albo to sa stroy z informacjami bez forum albo trafilem na jakies forum gdzie praktycznie nikt nie pisze

a jedyne dobre forum jest platne, zeby cos na nim pisac.... http://www.pectusinfo.com/board/index.php
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2011, 07:15:05 wysłane przez rafaello » Zapisane
bezPC
Newbie
*

Reputacja: +6/-4

« Odpowiedz #3 : Luty 23, 2012, 03:46:20 »

Ten lekarz to widocznie nowicjusz. Ja nie jestem lekarzem a po tym co opisales to odrazu widac ze to co lekarz zobaczyl to scar tissue (zrosniete blizny). Ludzie, czy wy robicie jakis research zanim poddajecie sie tej operacji? Ten lekarz to glab i widac ze nie zna sie na rzeczy.
Poprawka Nussem bedzie trudna przez te blizny, ale dla doswiadczonego lekarza nie stanowi problemu.
Szpitale w Danii, Niemczech i w Anglii pobieraja dodatkowe 3-4 tysiace euro za poprawke po Ravitchu (nie liczac ceny operacji ktora sie smiga miedzy 10 a 30 tysiecy euro). To sa dodatkowe dwie godziny na stole operacyjnym.
Zrob sobie przysluge i spotkaj sie z normalnym lekarzem a nie z jakims magikiem ktory nie ma pojecia co robi i konsultuje sie z innymi lekarzami tez bez wiedzy na temat PE/PC.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
archlord - pozycjonowanie wągrowiec - naklejki dekoracyjne - gabloty ogłoszeniowe - jakub pyżalski