PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 12:32:07 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Silny ból przy łopatce(3 mies. od operacji)  (Przeczytany 392 razy)
kamykamyk
Newbie
*

Reputacja: +2/-0

« : Wrzesień 14, 2011, 01:02:05 »

Hej, 21.09 miną 3 miesiące od operacji. Wczoraj prawie zamęczył mnie silny ból przy łopatce - od operacji obok łopatek mam jakieś nienaturalne kości, nie wiem, też tak macie? Nie widać ich i nie mówię o wypukłościach w miejscach blizn, po prostu można je wymacać i tak jakby wystają dziwnie do tyłu Chichot Nie umiem dokładnie opisać. A dokładniej to ten mięsień albo jakiś nerw, przez który na początku po operacji nie mogłam podnosić rąk do góry. Od wczoraj czuję silny ból właśnie w tym miejscu, gdy podnoszę rękę pod jakimś kątem(nie patrzyłam dokładnie, wiem, że wtedy mnie boli tak, że już raz się popłakałam, jak zakłuło). Nie mogę tego miejsca napinać - do ręki biorę tylko lekkie rzeczy, a o noszeniu torby to już nie ma mowy. Może ktoś z Was też tak miał albo wie, co się stało? Może powinnam jakoś rozruszać, wymasować albo wyćwiczyć?

PE - Operowana metodą Nussa 21.06.2011 Warszawa
x1
Newbie
*

Reputacja: +2/-1

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 14, 2011, 07:33:25 »

Hej, moze tutaj znajdziesz jakas odpowiedz na swoje pytanie Uśmiech

http://www.pectus.pl/index.php/topic,1893.0.html

http://www.pectus.pl/index.php/topic,2586.0.html

ps. robisz jakies cwiczenia oddechowe? duzo sie ruszasz?

Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
kamykamyk
Newbie
*

Reputacja: +2/-0

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 14, 2011, 09:32:08 »

Oddechowych ćwiczeń robię bardzo dużo, gdyż śpiewam i jest to dla mnie podstawa Uśmiech
Ruszać to ruszałam się dosyć dużo w wakacje, wiadomo, nie przesadzałam, żeby nic się z klatką nie stało. Teraz trochę mniej, remont mam w domu i klasa maturalna, więc jak na razie nie mam czasu, żeby się poruszać Uśmiech Nie mówię, że już tyle mam nauki, po prostu dużo załatwiania pierdół, jak i ważnych spraw Język
Niestety, nie znalazłam nic w tych tematach, nie boli mnie klatka(ale dzięki za pomoc Mrugnięcie ). I nie jest to spowodowane złym spaniem/siedzeniem etc. Boli mnie jakiś nerw/ścięgno z tyłu powiązane z operacją. Jak na razie nie przechodzi, chciałam się dowiedzieć czy ktoś miał może podobne dolegliwości? Smutny

PE - Operowana metodą Nussa 21.06.2011 Warszawa
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
types of beer list - Gra milionerzy na nokie za darmo - Pytania do spr z geografii o azji - jakub pyżalski - adwokat gdańsk