PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 12:31:15 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Witajcie :)  (Przeczytany 457 razy)
Pawel21
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Wrzesień 12, 2011, 06:28:09 »

Witajcie Uśmiech nie miałem pojęcia, że takich jak ja jest więcej. Jestem Paweł i mam 21 lat Uśmiech nie jestem "zwykłym" pectusem... dopiero od 8 roku życia posiadam tą cechę z jaką boryka się większość z was. Mając właśnie 8 lat doświadczyłem małego wypadku w którym ucierpiała moja klatka piersiowa ale jedynie od mostka do góry (została ładnie spłaszczona...). Jakież było moje zdziwienie gdy na forum kulturystycznym prosząc o jakieś ćwiczenia które mogły by mi pomóc w ukryciu tej wady dostałem odpowiedź z linkiem tego forum Duży uśmiech z miejsca lżej gdy się wie, że nie jest się jedynym takim okazem Język z miejsca zacząłem czytać o możliwościach leczenia i jestem MEGA zainteresowany. Nie wiem tylko od czego mam zacząć. Najbliższe mi placówki (z tego co wyczytałem tu na forum) zajmujące się tym przypadkiem są w Krakowie i Zakopanym.
To teraz może troszkę więcej o mnie: jak już wspomniałem 21 lat, student 3 roku ekonomii , od 4 miesięcy uczęszczam na siłownię, interesuje się ciekawostkami związanymi z historią ziemi (zwłaszcza prehistoria) i hmm lubię spać Duży uśmiech pisać o sobie nie umiem więc już przestanę lepiej ^^
Jak widać jestem gaduła Duży uśmiech śmieszek - w sensie pozytywnie nastawiony do życia ^^ ale też nerwus ;P

Proszę doświadczonych użytkowników o wypowiedzenie się troszkę Uśmiech
Załączam foty mojej klatki piersiowej (z której dumny to ja nie jestem bynajmniej...)
http://imageshack.us/g/600/07092011253.jpg/
adas94
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 12, 2011, 08:19:21 »

Jak widać jestem gaduła Duży uśmiech śmieszek - w sensie pozytywnie nastawiony do życia ^^ ale też nerwus ;P

hm jakbym czytał o sobie;) i też planuje studia jakieś takie hehe
w sumie to nie wiedziałem, że od wypadku może się zrobić dołek Mrugnięcie nie jest źle, siłownia i masa zmienia psychikę, sam na tym dobrze wychodzę Mrugnięcie

a tak w ogóle to siema i witam na forum,   
Pawel21
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 12, 2011, 08:35:24 »

Ja tego do końca nie pamiętam ;p wiem tyle, że będąc małym brzdącem chciałem pomóc bratu który był "uwięziony" w takie większej przyczepie (nie znam się na nazewnictwie) , i klapa była na całą wysokość i szerokość tyłu tej przyczepy (dajmy na to z 1,5 m wysoka na oko - bo ciągle wiem która to ^^ ). Odhaczyłem dwa zaczepy blokujące klapę i sam stanąłem na środku i ciągnąłem aby się otwarła ... i spadła na mnie uderzając dokładnie w górną część klatki piersiowej i leżała tak chwilę mnie przygniatając (mam przebłyski coś ;p ) trochę uratowała mnie dziura w polnej drodze w której się położyłem gdy spadłą klapa. No ale pamiątka została. Całe gimnazjum miałem z tym przesrane.. rówieśnicy potrafili być podli ale to akceptowałem bo nie miałem wyboru. Z wiekiem jednak postanowiłem coś zmienić a to główny cel ;] a co do studiów to dobra rzecz Duży uśmiech zachęcam ;p głównie to imprezy i panienki xD nie no żartuję oczywiście nauka najważniejsza ;p
mstmarcin
Newbie
*

Reputacja: +3/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 13, 2011, 01:42:44 »

Witamy,
nie wiem czy tylko mi się wydaje, że to jest mała wada... ale może jakaś tam jest. Wg mnie nie ma innej drogi niż operacja jeśli ktoś ma tego dość. Zależy jakie efekty daje Ci ta siłownia, bo ja zaczynam ćwiczyć na razie na własną rękę, za wcześnie, żeby były wielkie zmiany (tym bardziej, że się nie znam na tym i wiem tyle co z internetu wyczytam...), ale i tak te mięśnie mi dołka nie zajmą tylko wszystko obok idzie, a mam większy po operacji niż Ty przed.

Wrocław DCCHP, Nuss: IN 2009 & OUT 2011
x1
Newbie
*

Reputacja: +2/-1

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 13, 2011, 04:52:22 »

Witaj na pokladzie, jesli jestes zdecydowany na operacje to musisz najpierw isc do lekarza rodzinnego po skierowanie do przychodzi ktora wybrales. Z moich informacji w Krakowie robia tylko ravitchem lub zmodyfikowanym ravitchem, ale terminy nie sa az tak odlegle. Natomiast w Zakopanem lekarze dobieraja metode dla pacjenta (dostepne metody od 2 plytek nussa do zmodyfikowanego ravitcha) ale tam znaczniej dluzej trzeba czekac. Powodzenia

Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
apartamenty we wrocławiu - types of beer list - naklejki dekoracyjne - opinie teletrade - projektowanie ogrodów Warszawa