PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 12:10:01 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: papierosy  (Przeczytany 568 razy)
karswi
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« : Sierpień 09, 2011, 10:16:32 »

witam:)

mam pytanie czy ktoś pali po operacji metodą nussa? czy jest to bardzo niewskazane?

operacja 2 grudnia 2010 r - poznan Uśmiech)
wyszczur
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Sierpień 10, 2011, 11:29:25 »

ja paliłem fajkę wodną ale szczerze mówiąc nie czułem sie zbyt dobrze po paleniu. bolała mnie głowa spać sie chciało itd itd. ale to chyba kwestia roztrenowania po operacji XD.
Nata.x33
Newbie
*

Reputacja: +3/-2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Sierpień 10, 2011, 12:08:39 »

Ja paliłam O.o   Nie wiem. Właśnie też bolała mnie głowa i spać mi sie chciało. Źle sie czulam..

Ale jak paliłam z kolezanka na dworze jak szłyśmy to nie miałam takiego czegoś.. ;> xd
mstmarcin
Newbie
*

Reputacja: +3/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Sierpień 10, 2011, 06:09:50 »

@Nata.x33 nie będę Cię umoralniał, ale z łaski swojej byś się nie przyznawała...
Chyba za krótko byłaś w tym szpitalu skoro nie było tam nikogo chorego na raka, bo chyba by Ci się nie spodobało;)

Wrocław DCCHP, Nuss: IN 2009 & OUT 2011
Nata.x33
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Sierpień 11, 2011, 12:15:02 »

Heeeeeej... Ja tylko odpowiedziałam na pytanie, a dla twojej wiadomości skoro cie tak interesuje nie pale nałogowoo..
Więc to moja sprawa co robie ze swoim zdrowiem.. ;>
mstmarcin
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Sierpień 11, 2011, 05:55:41 »

Nałogowo czy nie nałogowo... A co to za różnica? Fakt brzmi: palisz. Od palącej dziewczyny bardziej irytująca jest tylko paląca dziewczyna, która ma 14 czy 15 lat - żałosne i śmieszne na potęgę zarazem.
Po kiego grzyba?!
Peace&love,  nic osobistego:)

Wrocław DCCHP, Nuss: IN 2009 & OUT 2011
Nata.x33
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Sierpień 14, 2011, 03:25:57 »

Nadal sądze, że to moja sprawa jaka jestem, co robie i nic ci do wyrażania opinii na moj temat nie znając mnie. -,-

Sorki, ale nie mam tej przyjemności kłócić sie z tobą na wątku kolegi.
kamykamyk
Newbie
*

Reputacja: +2/-0

« Odpowiedz #7 : Sierpień 14, 2011, 10:29:20 »

Ja również i nic mi się kompletnie nie działo.

PE - Operowana metodą Nussa 21.06.2011 Warszawa
kamykamyk
Newbie
*

« Odpowiedz #8 : Sierpień 14, 2011, 10:36:55 »

Ja paliłam O.o   Nie wiem. Właśnie też bolała mnie głowa i spać mi sie chciało. Źle sie czulam..

Ale jak paliłam z kolezanka na dworze jak szłyśmy to nie miałam takiego czegoś.. ;> xd

Myślę, że miesiąc po operacji to trochę za wcześnie na trucie się papierosami, organizm powinien dojść do siebie jeszcze. Oczywiście ogólnie trucie się papierochami jest do dupy, ale jak już mówimy o paleniu po operacji...

Nata.x33
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Sierpień 14, 2011, 11:52:54 »

Wiem dlatego nie pale, tylko chciałam zobaczyć jak bede sie czuła po operacji.. Mrugnięcie
trelemorele86
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Sierpień 15, 2011, 04:25:50 »

Może warto poza pytaniem jak się człowiek czuje paląc po zabiegu chirurgicznym warto zastanowić się jaki wpływ ma nikotyna na gojenie się ran? Myślę,że warto poczytać sobie o tym na necie ja podsyłam tylko jeden link do artykułu z wielu możliwych:

http://www.centrum-malia.com.pl/index.php/pl/artykuly/78-palenie-kontra-zabieg-chirurgiczny
KasiaLobuz
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Sierpień 27, 2011, 10:50:03 »

pytałam Pawlaka na temat palenia - nie jest to zabronione ale powiedział że dla zdrowotności lepiej rzucić ;P ja palę i nic mi się nie dzieje ;] ale palę nie tyle co przed operacją

Operacja metodą Nussa - 01.04.2011, Poznań
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #12 : Sierpień 27, 2011, 07:09:18 »

Ja nie pale i bardzo dobrze mi z tym Uśmiech Wątpie żeby duży wpływ miało palenie na PE, tylko szkodzi na płuca a nie na kości klatki piersiowej Uśmiech Wgl przez to że miałem PE bardzo szanuje swoje ciało. Tyle się napracowałem żeby jako tako wyglądało, wiec nie potrafię np. palić papierosów czy zioła, co jest bardzo popularne w moim wieku Uśmiech Wróciłem niedawno z obozu i tam praktycznie każdy palił papierosy i prawie każdy zioło, ja byłem jedyny który nie palił Uśmiech I dobrze mi było z tym Uśmiech Paliłem shise co prawda, ale tylko dla zabawy na spróbowanie i wcale mnie to nie jara Język

Pozdro Uśmiech

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
kamykamyk
Newbie
*

« Odpowiedz #13 : Sierpień 28, 2011, 01:12:17 »

Ja nie pale i bardzo dobrze mi z tym Uśmiech Wątpie żeby duży wpływ miało palenie na PE, tylko szkodzi na płuca a nie na kości klatki piersiowej Uśmiech Wgl przez to że miałem PE bardzo szanuje swoje ciało. Tyle się napracowałem żeby jako tako wyglądało, wiec nie potrafię np. palić papierosów czy zioła, co jest bardzo popularne w moim wieku Uśmiech Wróciłem niedawno z obozu i tam praktycznie każdy palił papierosy i prawie każdy zioło, ja byłem jedyny który nie palił Uśmiech I dobrze mi było z tym Uśmiech Paliłem shise co prawda, ale tylko dla zabawy na spróbowanie i wcale mnie to nie jara Język

Pozdro Uśmiech

no i prawidłowo, po co psuć sobie płuca Uśmiech

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
scyzoryki - doradztwo personalne - sklep ogrodniczy - jakub pyżalski - bearshare