PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 12:00:10 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Przed operacja 24 lata  (Przeczytany 929 razy)
kangur
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Lipiec 16, 2011, 04:13:50 »

Witam

Planuje udać się do krakowa i robić operacje ( raczej Nuss) mojego PE. Sama klatka jakoś szczególnie mi nie przeszkadza, gorzej z samą postawą tj wysuniętymi do przodu barkami i szyją oraz kiepską kondycją. Jest ktoś kto miał tam operacje i może podpowiedziec jak sie przygotowac do operacji? depilacja? środki przeczyszczające?

Na zdjęciach prezentuje się to tak (zdjęcia z rożnych okresów, obecnie mam 2 miesiące absencji od siłowni).

http://imageshack.us/photo/my-images/143/dscn0337p.jpg/
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2011, 10:07:14 wysłane przez kangur » Zapisane
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #1 : Lipiec 16, 2011, 10:05:47 »

PC to Ty napewno nie masz:P Jak coś to PE:P

Ja musiałem przed operacją ogolić pachy, nie wiem po co. A jeśli masz włosy na klacie to jeszcze to. Ale to w szpitalu. Środki na przeczyszczenie powinni Ci dać albo powiedzieć co masz sobie kupić:)

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
kangur
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 16, 2011, 10:23:35 »

Racja już poprawiłem. A jak sprawa z cewnikiem to jest konieczność czy nie zawsze? Muszą mi montować wenflon na jawie, czy już po "głupim jasiu", obawiam się, że jak przed to padnę im na ziemie Język
Nata.x33
Newbie
*

Reputacja: +3/-2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Lipiec 17, 2011, 12:43:23 »

Cewnik nie jest koniecznością, ale ja nie mogłam np. przeć bo mnie bolało więc mi zalożyli cewnik.

A weflon to na sali operacyjnej juz ... Mi wgle nie dawali glupiego jasia, wiec wszystko swiadome.
streetball
Newbie
*

Reputacja: +19/-0

« Odpowiedz #4 : Lipiec 17, 2011, 01:17:30 »

Racja już poprawiłem. A jak sprawa z cewnikiem to jest konieczność czy nie zawsze? Muszą mi montować wenflon na jawie, czy już po "głupim jasiu", obawiam się, że jak przed to padnę im na ziemie Język

Z tego co pamiętam to chyba żadnemu facetowi na forum cewnika nie zakładali Język
Nie ma żadnych problemów z oddawanie moczu po operacji Uśmiech
Hmmm szczerze to nie pamiętam czy wenflon mi zakładali przed operacją...
Ale po paru dniach poprosiłem o to żeby mi pielęgniarka wenflon przełożyła na drugą rękę, bo już mnie żyła bolała w tym miejscu.
I nie miałem go na zewnętrznej stronie dłoni tylko na przedramieniu.

PE - Operowany Nuss'em 23.06.2010 Gdańsk
http://www.pectus.pl/index.php/topic,2976.0.html
Lipton1
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Lipiec 17, 2011, 10:36:53 »

streetball  Mi zakładali cewnik  Mrugnięcie Cholerna sprawa.
kamykamyk
Newbie
*

Reputacja: +2/-0

« Odpowiedz #6 : Lipiec 20, 2011, 12:07:47 »

A mi nie założyli i się bardzo cieszę. Pielęgniarki mówiły, że debile, że nie musiałabym się męczyć z wygibasami nad basenem i mniej by bolało, ale nie wyobrażam sobie, żeby mieć cewnik (brr!), także to nie jest konieczność. Chociaż u mnie w szpitalu sprawa z basenem też nie była zbyt fajna. Jak już wypuścili mnie z sali pooperacyjnej, to mogłam wołać godzinami pielęgniarki, bo szła potrzeba, a one nie słyszały Język Jedna zostawiła mnie na basenie na pół godziny (specjalnie patrzyłam na zegarek) i dopiero inna pielęgniarka zastała mnie całą zaryczaną i w bólu na nim. Więc nikomu nie życzę tak "cudnej" opieki Uśmiech A wenflon założyli mi rano w poniedziałek, dali mi przepustkę i wyszłam z wenflonem do domu. We wtorek sobie wróciłam, dali mi antybiotyk i po kilku godzinach zabrali na operację Uśmiech To chyba od szpitala zależy. Zresztą miałam i tak 4 wenflony, bo zrobili mi drugi, potem w nim pojawił się stan zapalny, więc zrobili 3. Na oddziale już ostatniego dnia w szpitalu w 3 zrobił mi się stan zapalny i zrobili 4 Język A może miałam i 5... Nie pamiętam, mało w sumie zapamiętałam, wszystko szybko się działo Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 12:11:19 wysłane przez kamykamyk » Zapisane

PE - Operowana metodą Nussa 21.06.2011 Warszawa
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
wizytówki - biuro rachunkowe bydgoszcz - Dozowniki do mydeł - nieruchomości zagraniczne - jakub pyżalski