PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 11:48:12 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: wielki kanion przed i po  (Przeczytany 1797 razy)
Grand Canyon
Newbie
*

Reputacja: +13/-5

« : Lipiec 05, 2011, 05:50:06 »

W końcu zapowiadane zdjęcia. Zrobione trochę słabym aparatem więc nie widać szczegółów, może potem wstawię bardziej dokładne.
Operację miałem w wieku 31 lat, wstawione 2 płytki w Poznaniu przez dra Pawlaka. Przez rok przed operacją stosowałem miseczkę Klobego, co uważam za bardzo istotny czynnik. Pozdrawiam.

Przed:

Po:

« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2011, 05:52:11 wysłane przez Grand Canyon » Zapisane
sebo
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #1 : Lipiec 05, 2011, 06:44:24 »

moim zdaniem rewelacja po tym co było wcześniej Uśmiech ja mam małą wadę i uzywam od paru dni miseczki klobego moze mi pomoże, troszku odstające żebra zostały ale to minimalnie widać mam podobnie
Lipton1
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lipiec 06, 2011, 09:05:17 »

Super poprawa. Blizny też widzę ekstra zagojone  Mrugnięcie
karllll
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #3 : Lipiec 07, 2011, 04:26:00 »

świetna klata!!! Uśmiech pamiętam pisałeś mi kiedyś,że nie jesteś jakoś zadowolony ale z tego co ja widzę to człoweiku....super to wygląda!! naprawdę nieźle pan Pawlak się postarał Uśmiech wadę miałaś widoczną i to bardzo a teraz...cud miód malina Uśmiech dla mnie bomba Uśmiech
Grand Canyon
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Lipiec 07, 2011, 05:16:34 »

Dzięki Wam wszystkim za tak pozytywne komentarze. Nigdy nie mówiłem, że jestem niezadowolony, powiem więcej spodziewałem się przed operacją, że efekt może być gorszy. W sumie jedyne co powoduje, że klatka nie wygląda 100% OK to odstające łuki żebrowe, których tu na zdjęciach tak wyraźnie nie widać. Ja obawiałem się bardziej o górnego pectusa, ale dr Pawlak umieścił mi jedną płytkę prawie aż pod samą pachą.Byłem tym zdziwiony bo na forum zagranicznym czytałem, że mało chirurgów potrafi wysoko umieszczać płytki i wszyscy właśnie obawiają się, że przez to górny pectus nie zostanie skorygowany. Sami widzidzie, że moja klatka była zniekształcona na całej długości.

Dr Pawlak naprawdę robi kawał dobrej roboty, na oddziale ze mną było 3 młodych chłopaków  i każdy był zadowolony. Nie było czegoś takiego, jak opisują tu co niektórzy operowani w innych szpitalach, że po zabiegu widać znikomy efekt. Miejcie na względzie to, że ja miałem 31 lat i paskudnie wyglądająca wade. Inni już by myśleli o jakichś Ravitchach, albo że w ogóle nie warto już cokolwiek z tym robić. No i przede wszystkim zachęcam wszystkich do stosowania miseczki Klobego przed operacją.
Triel
Newbie
*

Reputacja: +4/-0

« Odpowiedz #5 : Lipiec 07, 2011, 05:44:52 »

Oj wada była spora,ale teraz klata jest super zrobiona! Dr Pawlak się dobrze spisał  Spoko
U mnie też łuki trochę odstają,ale uważam,że tym nie ma się co tak przejmować,najważniejsze,że wstrętnego doła nie ma  Uśmiech

Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas.

Operowana metodą Nussa 23.11.2010 w Poznaniu

http://www.pustamiska.pl/
halibana
Newbie
*

Reputacja: +31/-35

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Lipiec 07, 2011, 10:56:00 »

kiedy byla operacja ?

Blizny rzeczywiscie  swietnie Ci sie zagoily.

Mnie tez robil dr Pawlak, super gosc i na prawde zajebisty operator jak widzimy na kolejnym przpyadku

Hmmm maruda jestes, miales na prawde wielki kanion i chyba lepiej nic sie nie dalo zrobic hmm Uśmiech
Grand Canyon
Newbie
*

« Odpowiedz #7 : Lipiec 08, 2011, 10:30:48 »

Operacja była 8 miesięcy temu.
Jestem już stary to mogę sobie pomarudzić Mrugnięcie
Grand Canyon
Newbie
*

« Odpowiedz #8 : Lipiec 09, 2011, 12:00:00 »

Deser:

halibana
Newbie
*

Reputacja: +31/-35

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Sierpień 09, 2011, 06:55:19 »

WP  dr Krystian Pawlak  Spoko
konrad882732
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 25, 2011, 06:10:01 »

nie lubie cie (zazdrość)
pec2199
Newbie
*

« Odpowiedz #11 : Październik 31, 2011, 07:31:43 »

Mam pytanie: Zdjęcie nr.2 od samej góry jest zrobione przy wciągniętym powietrzu tak aby jak najbardziej uwidocznić wadę czy  "na luzie" ?
Grand Canyon
Newbie
*

« Odpowiedz #12 : Listopad 03, 2011, 07:00:21 »

Wiem, że niektóre zdjęcia robiłem na wdechu i być może właśnie to jest jednym z nich (raczej tak).
Capillatus
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Listopad 13, 2011, 04:00:33 »

Ja mam podobną klatę jak Ty (dołek 3cm), nie długo mam dzwonić do Poznania i umawiać się na operacje. Naprawdę jest wielka poprawa Uśmiech.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
pozycjonowanie wągrowiec - teletrade opinie - noże kuchenne - jakub pyżalski - bearshare download