PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 11:27:23
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
>
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum
>
Zdjęcia
(Moderatorzy:
Xsantes
,
dabcio
) >
Moja klata
Strony: [
1
]
2
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Moja klata (Przeczytany 4408 razy)
Demolek
Newbie
Reputacja: +0/-0
Moja klata
«
:
Lipiec 21, 2006, 06:20:40 »
Mam 22 lata, cwiczenia raczej nic nie dadza. Chce operowac, ale nie wiem co lekarze powiedza(z nimi to nigdy nie wiadomo). Komentujcie
http://img97.imageshack.us/img97/5861/dscf1177ct0.jpg
http://img56.imageshack.us/img56/2223/dscf1178cn2.jpg
http://img56.imageshack.us/img56/682/dscf1180on5.jpg
http://img124.imageshack.us/img124/9959/dscf1182lx3.jpg
http://img511.imageshack.us/img511/2144/dscf1183wv5.jpg
http://img150.imageshack.us/img150/9792/dscf1184mt3.jpg
miflonide
:-)
«
Odpowiedz #1 :
Lipiec 21, 2006, 07:22:55 »
Jak na moje oko, to ty chłopie masz tylko problem z prawym łukiem żebrowym. A ogolnie to jestes jak malowany :-). Sam mam problem z łukiem żebrowym ( z tym że lewym ) i wiem jak to moze wku... człowieka.Węsz co z tym można zrobic :-), bo ja nie bardzo wiem,a wiedziec bym chciał. Niestety na moj temat o łukach odpowiedziała tylko jedna osoba, z ktorego to powodu serce mnie krwawi. Jakbys sie czegos dowiedział to daj znac.
o lepiej być pieknym, młodym i bogatym
Demolek
Newbie
Moja klata
«
Odpowiedz #2 :
Lipiec 21, 2006, 07:58:15 »
Ja mam zamiar cos z tym zrobic bo mnie to bardzo wku... Jak sie czegos dowiem to ci dam znac.
sali
Newbie
Łuki żebrowe
«
Odpowiedz #3 :
Lipiec 26, 2006, 07:40:48 »
Jeśli chodzi o te łuki żebrowe to mozna je zoperwoac, nie jest to jakas skomplikowana operacja, nie tak jak podniesienie mostka, bądź jego wciśnięcie (jak w przypadku nie jakiej Betusi) ! Operują to m.in. w szpitalu J.P. II w Krakowie na oddziale terakochirurgii, potrzebne skierowanie od lekarza rodzinnego, rtg, tomografia klatki piersiowej, ewentualnie pozniej jakies badania, szczepienia itp.
Bardziej mnie zastanawia problem blizn pooperacyjnych ?? Jak z nimi walczyc?
betusia
Newbie
Reputacja: +3/-1
Moja klata
«
Odpowiedz #4 :
Lipiec 26, 2006, 10:51:24 »
Cytat: "sali"
bądź jego wciśnięcie (jak w przypadku nie jakiej Betusi)
Wciśnięcie mostka miała tak "niejaka betusia" wg Ciebie.... Zapewniam Cię, że nikt mi nic nie wciskał... Tobie chyba coś ktoś wcisnął, że wypowiadasz się o tym co ja miałam...
Cytat: "miflonide"
Jak na moje oko, to ty chłopie masz tylko problem z prawym łukiem żebrowym.
O na moje oko nie ma problemu tylko po prostu przy robieniu zdjęcia był zgięty bo aparat trzymał w drugiej ręce i stąd ten te wystawania...
Demolek
, moim zdaniem klatka jest w porządku. W sam raz do przytulania.
Możnaby na siłownie trochę pochodzić i na basen ażeby masy mięśniowej się dorobić.
www.pajacyk.pl
Demolek
Newbie
Moja klata
«
Odpowiedz #5 :
Lipiec 26, 2006, 11:32:08 »
Wlasnie te luki zebrowe w rzeczywistosci tak sie nie zucaja w oczy. Betusia chyba ma racje ze to przez to ze bylem zgiety, ale za to mylisz sie co do klatki. Nie jest w porzadku, na zdjeciu nie widac tego tak dobrze jak w rzeczywistosci. Chce isc na operacje, nie boje sie bolu, ani nic z tych rzeczy, bardziej sie obawiam tego ze nie beda chcieli mnie operowac.
Maciej
Moja klata
«
Odpowiedz #6 :
Sierpień 04, 2006, 11:39:27 »
Witaj demolek , ja mam ta sama wade co ty czyli zapadnieta lewa czesc klatki piersiowej i skrecony mostek i na dodatek chyba mam kurza klatke piersiowa
. W kazdym razie nie jestes sam Pozdrawiam
http://www.fotothing.com/Maciek1/
moje foty
betusia
Newbie
Moja klata
«
Odpowiedz #7 :
Sierpień 04, 2006, 12:16:10 »
Cytat: "Demolek"
bardziej sie obawiam tego ze nie beda chcieli mnie operowac.
Jak będziesz bardzo chciał i się będziesz przekonany, że to Ci pomoże to Ci zrobią z chęcią w którymś ze szpitali... Trzeba będzie poszukać, ale na pewno warto jeśli uważasz, że jest Ci to potrzebne.
Cytat: "Maciej"
ja mam ta sama wade co ty czyli zapadnieta lewa czesc klatki piersiowej i skrecony mostek i na dodatek chyba mam kurza klatke piersiowa
Ja tam kurzej klatki nie widzę, ale jak to zwykle bywa zdjęcie spłaszcza rzeczywisty stan rzeczy.
Poza tym wcale się nie dziwię, że Wy na zdjęciach dostrzegacie na sobie wady rozliczne jeśli jedną ręką trzymacie aparat a drugą wyginacie się przed lustrem... I właśnie stąd biorą się te urojenia o odstających żebrach...
A nie macie kogoś pod ręką kto by wam zrobił fotkę z normalnej perspektywy?
www.pajacyk.pl
Demolek
Newbie
Moja klata
«
Odpowiedz #8 :
Sierpień 07, 2006, 06:25:03 »
Nie znam zadnej takiej osoby, ktorej moglbym powiedziec: Sluchaj zrob mi zdjecie mojej lejkowatej klatki piersiowej bo chce dac te zdjecia do netu i zobaczyc co inni o tym sadza. Nawet nie wierze, ze poznam taka osobe(chyba tez musialaby miec pe). Chcialem juz dawno skontaktowac sie z jakas klinika, ale jestem troche leniwy i jeszcze tego nie zrobilem. Wogle nie wiem kiedy bede dzwonil. Mam troche malo wolnego czasu, a jak juz mam to mi sie nie chce zalatwiac takich spraw. pozdro
seelk
Newbie
Reputacja: +3/-2
Moja klata
«
Odpowiedz #9 :
Sierpień 12, 2006, 03:53:07 »
Hej! Widze, ze chcialbys miec operacje, a nie bardzo wiesz gdzie sie udac. Postaram Ci sie jakos pomoc, bo tez jestem z Poznania. Raz bylem na wycieciu migdałow w Raszei i mialem jakies badanie, przy ktorym musialem sie rozebrac i tam mi powiedzieli, ze u nich tez robia takie operacje (czyt. PE), wiec pewnie i cos z tymi lukami tez mogli by zrobic, no ale u mnie to juz za pozno bo ja jestem po operacji (Sz. K. nr 5 ul. Szpitalna) ale tam to tylko do 18 r. zycia operuja.
PS. Wiem o czym mowisz jak pisales o tych zdjeciach, ktore musiales sam robic.
Projektowanie stron internetowych
http://tworzenie-stron.info
betusia
Newbie
Moja klata
«
Odpowiedz #10 :
Sierpień 12, 2006, 06:53:00 »
ale jestem troche leniwy
To przestań być leniwy, bo jak będziesz nadal to będziesz pasożytem dla naszego kraju...
Chcesz się skonsultować z lekarzem i jesteś z Poznania? Co to za błaha sprawa jest i o mój Boże ile ona wymaga wysiłku fizycznego i umysłowego... Przecież to trzeba za słuchawkę telefonu sięgnąć i umówić się do poradni torakochirgicznej..
Z Poznania polecam jak zawsze szpital na ul.Szamarzewskiego 62 i dr.Adamczaka. Aby zarejestrować się do poradni torakochirurgicznej w celu konsultacji - należy zatelefonować do rejestracji pod numer telefonu (061)6654228, a potem pobiec do lek.rodzinnego po skierowanie do tejże poradni i jeszcze cyknąć sobie rtg.
www.pajacyk.pl
Demolek
Newbie
Moja klata
«
Odpowiedz #11 :
Sierpień 13, 2006, 11:03:13 »
Ok dobra dzwonie. Powiedz mi jeszcze mam zadzwonic do tej poradni i poprosic o spotkanie z doktorem Adamczykiem czy jak??
betusia
Newbie
Moja klata
«
Odpowiedz #12 :
Sierpień 14, 2006, 02:03:51 »
. Powiedz mi jeszcze mam zadzwonic do tej poradni i poprosic o spotkanie z doktorem Adamczykiem czy jak??
Adamczakiem.
Dokładnie tak i z tego co widze to napisalam już to wcześniej. Ale potwierdzam, zgadza się zrozumiałeś mnie dobrze.
www.pajacyk.pl
Demolek
Newbie
Moja klata
«
Odpowiedz #13 :
Sierpień 16, 2006, 02:23:40 »
Ok zadzwoniłem, ale troche sobie poczekam na wizyte bo jestem umowiony na 19 października:/
betusia
Newbie
Moja klata
«
Odpowiedz #14 :
Sierpień 16, 2006, 03:03:42 »
Ok zadzwoniłem, ale troche sobie poczekam na wizyte bo jestem umowiony na 19 października:/
O mateczko.... to chyba się wściekniesz z tej cierpliwości...
A może da się jakoś prywatnie umówić? Pewnie byłoby wcześniej... bo tak na wizyte będziesz czekał do paździrernika - a na operacje - nie chcę prorokokować, ale pewnie i do grudnia...
www.pajacyk.pl
Strony: [
1
]
2
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum