PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 11:25:49 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Proszę o ocenę mojej wady !!!  (Przeczytany 627 razy)
Polluks
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Czerwiec 09, 2011, 07:46:31 »

Witam, zaglądam na to forum już od pewnego czasu, ale jakoś teraz dopiero zabrałem się za to aby wam się przedstawić. W tym roku skończę 18 lat. Moją wadę zauważyłem jakieś 2-3 lata temu. Chciałbym abyście się wypowiedzieli na temat mojego PE. Bo sam nie wiem co mam z tym zrobić. Myślę że ćwiczenia fizyczne i rozwój mięśni klatki mogą ją bardziej uwydatnić. Zastanawiam się nad operacją, ale gdy spytałem lekarkę o skierowanie do torakochirurga to powiedziała, że jest to zbyt mała wada na takową konsultację. Nie wiem co mam zrobić może podpowiecie jak zdobyć to skierowanie. Poniżej wstawiam zdjęcia:
http://s1.img.pl/a/46212
http://s1.img.pl/a/46221
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2011, 07:52:23 wysłane przez Polluks » Zapisane
Kailo
Newbie
*

Reputacja: +1/-0

Nie Taki Pectus Straszny Jak Go Malują :D

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 10, 2011, 09:20:26 »

Dołek jest na prawdę mały. Dostrzegam za to asymetrie w budowie klatki, jakby lewa część mostka wystawała bardziej co daje efekt bardziej zapadniętej klatki. Od przodu wygląda jak na PE świetnie :]

Lekarzom pierwszego kontaktu nie ufam ale w tym przypadku chyba ich powiedzenie "nic ci nie jest, idź do domu" jest raczej trafione.
Osobiście na operacje bym się nie pisał, a spróbował innych metod: dopakować, może pompka i żyć z tym, jest dobrze :]
Po pierwsze, zwiększ mase! xDDDDDDDD
Polluks
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 10, 2011, 03:03:49 »

Wiem że masa jest strasznie mała ;p i się za nią biorę. Z lewej strony wystają żebra które przez mostek są lekko wygięte do przodu, a mostek znajduje się pod nimi. Chodzi mi głównie o względy zdrowotne niż estetyczne, chociaż trochę wadę widać na koszulce. Zagłębienie znajduje się w miejscu gdzie zwykle jest serce i boje się aby kość na nie nie uciskała. Jakbym trochę pobiegał to czuje jak serce wali mi w tym miejscu o klatkę. Chcę się tylko skonsultować ze specjalistą, aby profesjonalnie spojrzał na moją wadę.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2011, 03:05:55 wysłane przez Polluks » Zapisane
Nata.x33
Newbie
*

Reputacja: +3/-2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 10, 2011, 05:36:57 »

W takim razie leć po skierowanie od rodzinnego do torakochirurga Mrugnięcie
Polluks
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 13, 2011, 09:15:28 »

Tylko problem tkwi w tym że skierowania nie chcą dać  Płacz .
Kailo
Newbie
*

Nie Taki Pectus Straszny Jak Go Malują :D

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 13, 2011, 10:40:45 »

Jak to nie chcą dać?
Jeśli lekarz widzi twoją wadę, to ma obowiązek ci dać skierowanie do ortopedy lub poradni tarakochirurgicznej jeśli tego wymagasz.
Jeśli wady nie widzi to nie powinien być lekarzem, albo przejść ponownie szkolenie ...
Spróbuj wyjaśnić to temu wielce lekarzowi pierw po dobroci, jeśli nic to nie da, możesz albo złożyć skargę, iść do innego lekarza rodzinnego w tej samej klinice, bądź iść do szpitala bez skierowania na "nagłe wypadki" gdzie dadzą ci takie zaświadczenie.

Czy jakoś tak. Dokładnie tych procedur nie znam ale niech ten lekarz się w Boga nie bawi.
adas94
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 14, 2011, 08:36:44 »

malutki dołek+ na krótkim odcinku klaty+dobry trening =lepszy efekt niż bez dołka +pozazdrościć .  Tyle mam do powiedzenia
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
ściągnij - dominic wightman - pozycjonowanie warszawa - lpg autogaz - tartaki kujawsko-pomorskie