PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 11:15:57 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Linki sponsorowane
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pompka a pieprzyki na klacie  (Przeczytany 383 razy)
KlatkowyDół
Newbie
*

Reputacja: +0/-0

« : Czerwiec 04, 2011, 11:13:57 »

Witam. Po nieudanym nussie zamierzam kupić pompkę próżniową. Problem w tym, że w miejscu przystawiania pompki mam 4 pieprzyki - różnego rodzaju i kształtu. Czy znamiona będą przeszkadzać?
00
Newbie
*

Reputacja: +4/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 05, 2011, 03:34:25 »

Z takimi pytaniami to chyba najlepiej do lekarza, nie sądzisz?
KlatkowyDół
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 05, 2011, 08:12:55 »

Idąc twoim tokiem rozumowania najlepiej byłoby całkowicie zlikwidować to forum, bo z wszelkimi pytaniami natury medycznej tylko do lekarza.

I do jakiego lekarza mam iść? Internisty? Zapewne wie co to pompka do pectusa...
00
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 05, 2011, 10:23:01 »

Człowieku, czepianie się niektórych pieprzyków grozi rakiem skóry. Niech obejrzy pieprzyki pod względem kancerogenności, czy jak to się tam poprawnie nazywa. Może najpierw do rodzinnego? Może do dermatologa? Nie znam się na tym.
KlatkowyDół
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 06, 2011, 12:13:49 »

No proszę, czyli jednak potrafisz jako-tako odpowiedzieć na temat, zamiast odsyłać do lekarza. Owszem, słyszałem o skłonności do rakowienia podrażnionych pieprzyków (i to jest główny powód mojego niepokoju), ale i tutaj są dwie szkoły - jedna mówi, że tak jest, a druga że to mit. Osobą kwestią jest pytanie, czy podciśnienie powoduje takie samo ryzyko zezłoszczenia zmian skórnych, co podrażnienia fizyczne.

Lekarz mi nic nie pomoże bo wątpię aby którykolwiek z tych naszych krajowych "ekspertów" miał jakiekolwiek doświadczenie do traktowaniem pieprzyków próżnią. W przeciwieństwie do tego forum - a chyba nie tylko ja je mam na klacie?
00
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 10, 2011, 02:39:56 »

Wydaje mi się, że się mylisz. Niektóre pieprzyki są kwalifikowane do wycięcia ze względu na to, że mogą przekształcić się w raka (coś takiego, nie jestem lekarzem). Myślę, że lekarz powinien ocenić je właśnie pod tym względem, a nie ze względu na stosowanie podciśnienia.
trelemorele86
Newbie
*

Reputacja: +3/-0

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 17, 2011, 01:09:18 »

Dobry dermatolog powinien Ci udzielić porady a na wizytę warto zabrać pomkę ze sobą. Może zadecyduje, że warto je usunąć albo po prostu bacznie obserwować od momentu rozpoczęcia używania pompki.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
blog - buy tramadol online - wczasy grecja - jakub pyżalski - jakub pyżalski