PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 11:14:44
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
>
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum
>
Nowości
(Moderatorzy:
Xsantes
,
dabcio
) >
Ślad po pompce.
Strony: [
1
]
2
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Ślad po pompce. (Przeczytany 1122 razy)
Peterus
Newbie
Reputacja: +0/-2
Ślad po pompce.
«
:
Czerwiec 03, 2011, 10:52:04 »
Czy ktokolwiek używający pompki ma trwały ślad po niej?? Pytam bo już słyszałem o czymś takim, a w instrukcji Klobego nie ma wpisanego trwałego śladu jako skutku ubocznego.
00
Newbie
Reputacja: +4/-0
Odp: Ślad po pompce.
«
Odpowiedz #1 :
Czerwiec 10, 2011, 02:40:36 »
Możesz powiedzieć/załączyć zdjęcie jak wygląda ten trwały ślad?
Peterus
Newbie
«
Odpowiedz #2 :
Czerwiec 10, 2011, 08:49:37 »
Nie wiem czy jest on trwały, dlatego się pytam czy ktokolwiek z użytkowników ma trwały ślad po tym (już po odłożeniu pompki). Wiele razy się pojawił ten wątek na forum. Pompkę ostatni raz używałem trzy dni temu, widać jeszcze ślad wizjera, ale jest to na tyle słaby, że prawie niezauważalny ludzkim okiem więc na pewno nie wyjdzie to na zdjęciu. Może nie jest to zaczerwienienie, ale odcień skóry w dolnej części gdzie był odcisk wizjera jest trochę inny (ciemniejszy) niż w miejscu gdzie nie było wizjera, u góry nie widać bo są włoski. Na razie uzbroję się w solcoseryl i będę smarował to miejsce. Wydaje mi się że poprzednio to coś zniknęło, ale dopiero po tygodniu używania kremu. Muszę to sprawdzić dokładniej dlatego jak na razie nie używam pompki.
Prawdopodobnie ten trwały ślad to jakiś blef, ludzie mówili o tym zanim to miało okazję zniknąć, a teraz nikt nagle się na ten temat nie wypowiada. Poza tym w instrukcji nie ma nic o trwałym śladzie po pompce.
Peterus
Newbie
«
Odpowiedz #3 :
Czerwiec 10, 2011, 09:15:48 »
Dobra walę to. Zakładam pompkę. Jak wyleczę się z wady to pomyślę o ewentualnym śladzie po niej i tak jest on tak mały, że tylko wprawne oko go zauważy, a jak się opalę to nic nie będzie widać. Nie jest to jakaś tragedia, a jak widzę, że pompka mi pomaga to muszę kontynuować.
Nata.x33
Newbie
Reputacja: +3/-2
«
Odpowiedz #4 :
Czerwiec 10, 2011, 11:37:49 »
Wiadomo ze jak ci pompka "śsie" skóre to bedzie lekki ślad.. nie?
Peterus
Newbie
«
Odpowiedz #5 :
Czerwiec 11, 2011, 05:59:30 »
ściągam to max po godzinie więc ślad nie może być trwały, nawet jak używam tego trzy razy dziennie. Mówimy tu o śladzie który nie znika, bo oczywistością jest że po ściągnięciu jest odcisk...
00
Newbie
«
Odpowiedz #6 :
Czerwiec 13, 2011, 02:13:49 »
~Peterus, ja bym na twoim miejscu się nie martwił, też coś mam od pompki, ale zajmę się tym po wyleczeniu klatki.
Tak btw, ile miałeś przerwy w używaniu pompki ze względu na ten ślad? Jak zachował się wtedy mostek?
Peterus
Newbie
«
Odpowiedz #7 :
Czerwiec 15, 2011, 09:23:06 »
No około tygodnia w sumie. Mostek opadł. Ale zauważyłem, że ćwiczenia na klatę sprawiają, że wolniej opada. Planuję teraz przez dwa miesiące ostro ćwiczyć i nie doprowadzać aby mostek się zapadł powyżej 0,5 cm. Czyli powyżej poziomu korekcji mostka jaki chciałbym osiągnąć, pożyjemy zobaczymy. Zastosowałem się do rad Saito i zakładam to wtedy kiedy trzeba, niezależnie od czasu od ostatniego pompowania...
szydelko876
Newbie
Reputacja: +0/-0
«
Odpowiedz #8 :
Czerwiec 17, 2011, 11:18:06 »
witam. ja już dwa tygodnie mam przerwę w pompce , ale martwi mnie ślad mam ciemniejszą skóre na mostku i widzę że to nie zchodzi , macie pomysł na jakiś krem lub inne cudo. ?
00
Newbie
«
Odpowiedz #9 :
Czerwiec 21, 2011, 03:03:21 »
Spróbuj roztworem wody z sodą oczyszczoną. Moczysz gazę lub coś podobnego w takiej miksturze i połóż jako okład. Mnie pomogło.
Peterus
Newbie
«
Odpowiedz #10 :
Czerwiec 23, 2011, 09:19:33 »
No witam ponownie. Ze względu na naukę przerwałem pompowanie. Zauważyłem że ślad przeszedł po okresie półtora tygodnia. Wiem o czym mówisz bo też jeszcze parę dni temu miałem ciemniejszą skórę. U mnie to wygląda tak najpierw ściągasz, skóra jest zaczerwieniona, po pewnym czasie ciemnieje a później ślad zanika.
Peterus
Newbie
«
Odpowiedz #11 :
Czerwiec 25, 2011, 10:16:08 »
Kurde pisząc tamtego posta zrobiłem falstart. Po kąpieli widoczny nadal jest ślad
Jakby nie było, jest mniejszy, ale jednak. Teraz leżę z twoim okładem z wodorowęglanu sodu i nie wiem czy to pomoże. 00 Skąd ty to wymyśliłeś?? Naprawdę ci pomogło?? To tylko proszek do pieczenia zmieszany z wodą heh. A tak w ogóle to robię sobie przerwę na wakacje z tą pompką, moja skóra musi odpocząć... A jak jeszcze będę miał opaleniznę to w ogóle będzie bardzo delikatna. Więc do zobaczenia we wrześniu. W międzyczasie zaplanuję sobie super program treningowy i coś wymyślę aby tego śladu nie było. Jak zaczynałem to mi się wydaje że wszystko było ok, dopiero tak z trzy cztery miesiące temu, zwróciłem na to uwagę...
00
Newbie
«
Odpowiedz #12 :
Czerwiec 26, 2011, 12:43:24 »
Z jakiegoś babskiego forum
szukałem sposobów na siniaki. Mnie to pomogło na ślad, którym było coś podobnego do siniaka. Podobno ma to działanie wybielające, na przykład włosy na klatce też się trochę rozjaśniły. Może działa to w ten sposób.
Ja na szczęście nie mam aż takich problemów ze skórą i pompuję dalej (oby się nic w tym zakresie nie zmieniło).
Peterus mógłbyś raportować stan klatki w czasie przerwy? Chodzi mi o to jaki masz "staż", i po jakim czasie klatka powróci do stanu sprzed rozpoczęcia kuracji (chociaż życzę ci żeby w ogóle nie wróciła!). Myślę, że pomoże to innym.
Peterus
Newbie
«
Odpowiedz #13 :
Czerwiec 27, 2011, 07:15:56 »
No jak na razie nie wraca. Ale zauważyłem nowy fenomen. To nie skóra na mostku jest ciemniejsza. Ona jest normalna. To skóra w pierścieniu wokół mostka jest jaśniejsza! Pierścień ma grubość ok 2 cm i po kąpieli w gorącej wodzie to widać. Potem to zanika ale... co to do cholery może być ?!? Mam się opalić w tym miejscu czy co?? Może jakiś peeling??
Peterus
Newbie
«
Odpowiedz #14 :
Czerwiec 30, 2011, 09:32:28 »
Aktualizując moje wpisy to jak opalanie nie pomoże, na pewno pomoże to:
http://193.17.41.93/fo426/ab1e34b10027a53b4856a2ea
Podobno ogólnie poprawia koloryt skóry, nie tylko przebarwienia i ma bardzo pozytywne komentarze od "użytkowniczek" bo jakby nie było używają to chyba raczej kobiety. Więc jestem pewien, że pomoże mi to w zlikwidowaniu śladu czymkolwiek on nie jest jak nie zniknie on po długim czasie. Ślad w normalnych warunkach nie jest widoczny, jak już powiedziałem dopiero po kąpieli się ujawnia. Dlatego póki co jak się nie będzie bardziej uwidaczniał to nie będę go usuwać jakimiś cudami. Jak sam nie zniknie zrobię to dopiero po zakończeniu kuracji z pompką ale jak na razie mam przerwę od tego...
Strony: [
1
]
2
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum
-----------------------------