PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
Maj 23, 2012, 10:57:25
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
PECTUS, pectus excavatum, pectus carrinatum
>
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum
>
Ćwiczenia
(Moderatorzy:
Xsantes
,
dabcio
) >
Efekty pakowania ;)
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Efekty pakowania ;) (Przeczytany 1647 razy)
Kowal94
Newbie
Reputacja: +0/-0
Efekty pakowania ;)
«
:
Kwiecień 25, 2011, 06:58:57 »
Od momentu zainteresowania sie moja klata mija juz gdzies 1.5 roku. Przez ten czas caly czas staralem sie robic jakies cwiczenia na poprawe sylwetki. Zaczynalem bardzo skromnie bo tylko od drazka, potem doszly hantelki. Staralem sie do maksimum wykorzystywac te treningi w "domowych warunkach". Udawalo mi sie w miare regularanie ciwczyc, a nawet probowalem robic jakies mini plany
Do tego oczywiscie w dalszym ciagu gram w klubie pilke i juz coraz rzadziej ale ciagle w tenisa ziemnego.
Lecz po pewnym czasie drazek i hantelki to bylo malo, wiec z kumplami postanowilismy zrobic mini silke w piwnicy i zainwestowalismy w laweczke i wyciag (to byla koncowka sierpnia). Niestety zanim jeszcze zaczalem powaznie cwiczyc, przydazyla mi sie kontuzja i dopiero w polowie pazdziernika na dobre zaczela sie moja przygoda z silka
Od tego momentu (to bedzie juz jakies 6 miesiecy) cwicze dosyc solidnie wg okreslonych planow. Oczywiscie zdarzaja mi sie przerwy (w ferie az 2 tyg ne zagladalem na silke) ale generalnie jestem z siebie dosyc zadowolony. Sila rosnie, miesnie tez, chociaz patrzac na zdjecia to wydaje mi sie ze w ogole nie uroslem przez ten okres czasu
Generalnie wada, tak jak juz wczesniej pisalem, nie sprawia mi jakis wielki problemow, no ale oczywiscie chcialbym sie jej pozbyc
Aha, jeszcze staram sie chodzic zima na basen. W tym roku udawalo mi sie tak raz w tyg byc na basenie, lecz niestety juz od ponad miesiaca jakos brakuje mi czasu i nie dane mi bylo poplywac
Teraz robi sie coraz cieplej takze jeszcze troche i zaczne jezdzic nad jakies jeziorka itp
Wrzucam kilka fotek, ocencie jak to wyglada
http://img850.imageshack.us/i/dsc01266r.jpg/
http://img849.imageshack.us/i/dsc01267p.jpg/
http://img685.imageshack.us/i/dsc01270th.jpg/
http://img691.imageshack.us/i/dsc01271bd.jpg/
http://img853.imageshack.us/i/dsc01272rs.jpg/
http://img42.imageshack.us/i/dsc01274fh.jpg/
http://img852.imageshack.us/i/dsc01275k.jpg/
Ps: Fotki robione kilka tygodni temu gdy pisalem na tym forum ze je wrzuce, lecz z przyczyn czasowych i technicznych dopiero teraz jestem w stanie zalozyc ten temat.
Pozdrawiam Kowal
awesome
Newbie
Reputacja: +2/-0
Odp: Efekty pakowania ;)
«
Odpowiedz #1 :
Kwiecień 25, 2011, 07:57:05 »
Moim zdaniem jeszcze sporo pracy przed Tobą, ale tak trzymaj i powodzenia.
somnium
Newbie
Reputacja: +6/-0
«
Odpowiedz #2 :
Kwiecień 25, 2011, 08:44:13 »
Wada jest. Także dużo ćwiczeń
Choć osobiście uważam, że ćwiczenia nie wyleczą nas z dołka.
awesome
Newbie
Reputacja: +2/-0
«
Odpowiedz #3 :
Kwiecień 25, 2011, 10:14:46 »
To oczywiste, ale poprawi estetykę sylwetki, doda pewności siebie, co pozwoli nam podejść z większym dystansem do tej wady.
Nata.x33
Newbie
Reputacja: +3/-2
«
Odpowiedz #4 :
Kwiecień 26, 2011, 01:16:32 »
owszem, nie jest źle, ale powiem jak wyzej.. duzo pracy przed tb chociaż na pewno wada ci nie zniknie poprzez ćwiczenia..
Kowal94
Newbie
«
Odpowiedz #5 :
Kwiecień 26, 2011, 03:38:54 »
No narazie jak kulturysta to ja nie wygladam haha ale wszystko w swoim czasie mysle ze do przyszlych wakacji, bedzie to juz troche lepiej wygladalo
No rzecza jasna jest ze dolek mi nie zniknie, bo nie ma takiego prawa, a nawet wada wziualnie moze wydawac sie wieksza
ale ja osobiscie uwazam ze wiekszosc pectusow to problem w psychice, a nie fizyczny. Wiekszosc osob uwaza sie za gorszych i mniej atrakcyjnych bo ma dolek. No ale coz, ja na ten moment operacje wykluczam poniewaz jezeli poszedl bym pod noz to bym sie przyznal do tego ze jestem gorszy i ze musze isc na operacje zeby stac sie "normalny", a ja za gorszego od innnych sie nie uwazam. Po drugie szkoda mi czasu na dochodzenie do siebie po operacji i chodzenie z plytkami przez dwa lata. Gram w pilke nozna, tenisa ziemnego, mam dziewczyne, wielu kumpli, w perspektywnie wakacje nad woda i jakos narazie gorszy od innych sie nie czuje
Generalnie moje poglady dosyc znacznie odbiegaja od uzytkownikow tego forum ale ja dosyc czesto mam inne zdanie od reszty. Jestem bardzo uparty i nie lubie ulegac presji innych
A teraz wracajac do tematu. Tak jak juz napsialem doskonale wiem o tym ze wada sie nie zmniejszy, i ze wg mnie w wiekszosci przypadkow problem jest w psychice. Otoz rzeczywiscie narazie jeszcze nie wygladam jakos szczegolnie, ale tylko przez to ze chodze na silownie i widze jakie robie postepy ( ze wyciskam coraz wiecej, ze lapa rosnie) czuje sie zdecydowanie lepiej. Mysle ze jak na swoj wiek jestem naprade dobrze zbudowany (wiem strasznie nie skromne ale zdecydowana wiekszosc moich znajomych, w moim wieku i starszych jest slabsza ode mnie, mowie tu o typowo silowych umiejetnosciach) chociaz na zdjeciach to jakos tego mojego umiesnienia nie widac
. Mam jeszcze duzo checi takze z silki szybko nie zrezygnuje i mam nadzieje ze na przyszle wakacje bede juz "wiekszy"
A teraz jestem ciekaw jak sie bede prezentowal na plazy w tym roku
Dzieki za opinie i czekam na wiecej.
Pozdrawiam Kowal
somnium
Newbie
Reputacja: +6/-0
«
Odpowiedz #6 :
Kwiecień 26, 2011, 07:56:10 »
Każda metoda jest dobra. Choć uważam, że jest to trochę na siłę wmawianie sobie czegoś, co nie jest prawdą. Żaden człowiek nie jest gorszy! Także jeżeli dobrze Ci z tym to OK. Ja powoli też do tego podchodzę z dystansem i nie wiem czy się zoperuję. Każdy ma jakieś niedoskonałości i musi z tym żyć, bo gdyby każdy się operował to nikogo nie byłoby na ulicy
Kowal94
Newbie
«
Odpowiedz #7 :
Kwiecień 26, 2011, 09:10:44 »
To znaczy wiesz ja na ten moment tak po prostu czuje. Nie jestem wstanie powiedziec czy za kilka lat albo nawet za kilka miesiecy nie zacznie mi to jakos bardziej przeszkadzac albo ze moje podejscie sie nie zmieni, bo tego nie wiem. Ale na ten moment to ja bym sie wstydzil komus w ogole komukolwiek powiedziec (jakbym podjal decyzje o operacji albo ze kupuje pompke) ze tak zrobilem. Po prostu nikt mi zadnych komentarzy uszczypliwych nigdy nie robil, ja zawsze czulem sie taki jak kazdy inny. Tyle.
Co oczywiscie nie znaczy ze nie rozumiem ludzi ktorzy ida pod noz, bo w wiekszosci przypadkach doskonale ich rozumiem, tylko sam mam po prostu troche inne podejscie
sub
Newbie
«
Odpowiedz #8 :
Maj 03, 2011, 07:20:51 »
Ja MIAŁBYM takie samo podejście jak Ty do operacji, gdyby nie świadomość faktu ,że moja wada powoduje od pewnego czasu ucisk na serce i płuca. Nie trzeba łazić do specjalistów by czuć ,że jest nie tak jak być powinno. PE masz troszkę głębszego na oko niż ja. Naprawdę NIC złego nie czujesz? nie odczuwasz nawet minimalnych bezbolesnych ucisków na serce,płuca? Jeśli nie - to mam pytanie. W jaki sposób przeważnie oddychasz? przeponą czy klatką?
Kowal94
Newbie
«
Odpowiedz #9 :
Maj 18, 2011, 02:10:55 »
No nic nie czuje. Moze nawet nie zwrocilem uwagi na jakis delikatny ucisk kiedys, ale na ten moment nie przypominam sobie sytuacji w ktorej czulbym jakis ucisk na serce, bol itp. Moze dlatego ze duzo sportu uprawiam? (trenuje pilke nozna i tenis ziemny)
Jesli chodzi o oddychanie, to normalnie nie zwracam na to uwagi ale jesli sobie o tym przypomne to zauwazam, ze niestety przepona chyba oddycham.
wkurwiony
Newbie
«
Odpowiedz #10 :
Maj 26, 2011, 01:43:27 »
Yo
W 100% podzielam Twoją postawę, moja często się zmieniała, ale jednego zawsze byłem pewien, za nic nie zrezygnuje z części życia, które mi sie tak podoba (sport, wysiłek, aktywność) po to, żeby czuć się lepszym w oczach innych, żeby czuć się pewniejszym, ładniejszym czy też normalniejszym, życie jest jedno poco brac je tak serio ;p
Strony: [
1
]
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Pectus Excavatum / Pectus Carinatum
-----------------------------
=> Powitalnia